Το success story της μεταγραφής “Φίγκε”: Αγοράστηκε με 40.000 ευρώ, πουλήθηκε με 1 εκ. ευρώ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αποκαλύπτει τα ακριβή ποσά της μεταγραφής του Ζοάο Φιγκεϊρέντο και πως ο ΟΦΗ καταφέρνει να κάνει όνομα εντός και εκτός Ευρώπης.

Μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα και αφού πρώτα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός που διακρίθηκε για την εξυπνάδα του αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του, αφήνει την Ευρώπη για το Ντουμπάι όπου θα φοράει την φανέλα της Αλ Βασλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Το εντυπωσιακό είναι και αφού το ρεπορτάζ του Gentikoule ψάχτηκε και από την πλευρά των Λιθουανών αλλά και του ποδοσφαιριστή είναι πως αυτοί που πρέπει να… κλαίνε είναι οι Λιθουανοί που δεν είχαν αξιολογήσει σωστά το “διαμάντι” που είχαν στο ρόστερ τους. Ο ΟΦΗ πλήρωσε μόλις 40.000 ευρώ (και όχι τελικά 100.000 όπως αναφέραμε χθες) προκειμένου να τον αγοράσει από την Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο ΟΦΗ ανακάλυψε τον Φιγκεϊρέντο μέσα από συνεχή παρακολούθηση και αφού ο παίκτης είχε κάνει κλικ στους ανθρώπους της ομάδας με αποτέλεσμα να προχωρήσουν αμέσως οι διαδικασίες και ο Βραζιλιάνος να έρθει στο Ηράκλειο όπου έμελλε να μείνει για έναν χρόνο παρότι πέρυσι είχε υπογράψει μέχρι το 2022.

Ο πρώην επιθετικός του Εργοτέλη Ντειβίντας Τσεσνάουσκις, λίγες ημέρες μετά την μεταγραφή του Φιγκεϊρέντο στον ΟΦΗ, είχε κάνει δηλώσεις στο Gentikoule όπου εξέφραζε την έκπληξη του για το πως τον ανακάλυψε ο σύλλογος στην Λιθουανία και ενώ είχε παίξει μόλις δύο φορές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

14 μήνες μετά την έλευση του Φιγκεϊρέντο, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει 25 φορές (!!) τα λεφτά του πίσω βάζοντας στα ταμεία του το ποσό του 1 εκ. ευρώ με την αξία του Βραζιλιάνου να ανεβαίνει 500% παραπάνω. Ο Βραζιλιάνος έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ΟΦΗ ενώ εντός της συμφωνίας η ομάδα κατάφερε και κράτησε και ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που η Αλ Βασλ τον πουλήσει σε άλλη ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook