Γερμανός δημοσιογράφος για τον Ντε Γκουζμάν: “Κεφάλαιο για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Γερμανός ρεπόρτερ Μάρβιν Μέλεν μίλησε στο gazzetta.gr και τον συνάδελφο Γιάννη Γεωργόπουλο για τον Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν αποθεώνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.

«Ήταν από τους ήρωες μας στο Κύπελλο του 2018. Θα αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για τον ΟΦΗ».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Hessischer Rundfunk, Μάρβιν Μέλεν, ο οποίος ασχολείται με το ρεπορτάζ της Άιντραχτ μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ντε Γκουζμάν.

Ο Μέλεν αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο του 33χρονου άσου στα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, στην συμβολή του στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στην τωρινή του κατάσταση.

Πως αξιολογείς την καριέρα του Ντε Γκουζμάν στην Άιντραχτ τα τελευταία τρία χρόνια και σε τι κατάσταση βρίσκεται στην παρούσα φάση;

«Ο Ντε Γκουζμάν σύμφωνα με το πλάνο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης όταν αποκτήθηκε λογίζονταν ως εφεδρική λύση, όμως σύντομα εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας της ομάδας. Ήταν ένα απόλυτα σεβαστό πρόσωπο στα αποδυτήρια της ομάδας και ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να εμπνέει τους συμπαίκτες του. Την σεζόν μάλιστα 2018/19 ήταν βασικός και στις τρεις διοργανώσεις που πήρε μέρος η Άιντραχτ. Παρά το γεγονός πως είναι 33 ετών πιστεύω πως βρίσκεται σε πολύ κατάσταση γιατί προπονούνταν σε εντατικούς ρυθμούς και έδινε το 100% των δυνατοτήτων του».

Στην περυσινή σεζόν γιατί πιστεύεις πως περιορίστηκε ο χρόνος συμμετοχής του;

«Πέρυσι δεν έχει μεγάλη συμμετοχή στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Άιντραχτ διότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, ενώ οι Τζιμπρίλ Σο και Ντόμινικ Κορ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2019 απέκτησαν προβάδισμα για την ενδεκάδα έναντι του Ντε Γκουζμάν».

Θεωρείς πως στα 33 του μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ;

«Θεωρώ πως ο Ντε Γκουζμάν είναι μια χαρά για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην προκειμένη περίπτωση για τον ΟΦΗ. Είναι όπως προανέφερα ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Η άποψη μου είναι πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κέντρο του ΟΦΗ».

Πόσο σημαντικός ήταν στην Άιντραχτ και ποια ήταν τα αγωνιστικά στοιχεία που ξεχώρισες;

«Ο Ντε Γκουζμάν ήταν βασικός στην ομάδα της Άιντραχτ που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 2018. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες μας όλων των εποχών, αφού το τρόπαιο επέστρεψε στη Φρανκφούρτη έπειτα από 30 χρόνια! Αυτό που ξεχωρίζω στον Ντε Γκουζμάν είναι η τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητα του στο να πασάρει. Αρνητικό στοιχείο κατά την άποψη μου είναι η μη αποτελεσματικότητα του σε ότι αφορά σε κάποιες περιπτώσεις στο σκοράρισμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook