Συγκλονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Ζωής στον Athletic: “Ο ΟΦΗ δίνει μια μεγάλη μαχαιριά σε θέμα ταμπού της κοινωνίας”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Athletic Radio 104,2 ο πρώην πρόεδρος Κέντρου Ζωής και νυν εθελοντής του Οργανισμού Λεωνίδας Βακερλής αναφέρεται στην συνεργασία με τον ΟΦΗ και δηλώνει με περηφάνια “ο ΟΦΗ πρεσβεύει όλη την ιστορία της Κρήτης, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για την Ελλάδα”.

Σε εξέλιξη είναι η δράση που έχει ξεκινήσει ο ΟΦΗ σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Κέντρο Ζωής και θα διαρκέσει για όλο τον Δεκέμβρη όπου με την αγορά κάθε συλλεκτικού T-Shirt με κόστος 9,99 τα έσοδα θα πάνε στο ίδρυμα που λειτουργεί με σκοπό την στήριξη στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV.

Ο πρώην πρόεδρος Κέντρου Ζωής και νυν εθελοντής του Οργανισμού Λεωνίδας Βακερλής μίλησε στoν Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή συγκινώντας για ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία αλλά και ένιωσαν στο Κέντρο Ζωής όταν πληροφορήθηκαν το τηλεφώνημα από την ΠΑΕ ώστε να προσφερθούν να βοηθήσουν και να ευαισθητοποιήσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Βακερλής στον Athletic Radio 104,2

Για την κοινή δράση ΠΑΕ ΟΦΗ – Κέντρου Ζωής: “Η κοινή δράση προκαλεί τον θαυμασμό γιατί βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές και αυτή η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ βοηθάει τόσο το Κέντρο Ζωής αλλά και την ανάδειξη ενημέρωσης για τον ιό HIV. Η βοήθεια προς όλους τους συνανθρώπους μας θα πρέπει να αποτελεί βίωμα ζωής για όλους μας”.

Για το πως υποδέχτηκαν στο Κέντρο Ζωής την πρωτοβουλία του ΟΦΗ: “Τα παιδιά του ΟΦΗ έχοντας έναν νεανικό ενθουσιασμό και προσωπικό ήθος ο καθένας εξ’ αυτών είναι στοιχεία που μπορεί εύκολα να γίνει ανάγνωση για το ήθος της ομάδας. Ο ΟΦΗ επέλεξε μια ΜΚΟ με 30 χρόνια ζωής που έχει ταχθεί στην ενημέρωση και την στήριξη ανθρώπων που ζουν με το aids. Μας τιμάει ιδιαίτερα ως οργάνωση που μας επέλεξε ο ΟΦΗ και αναδεικνύει το ήθος αυτών των ανθρώπων”.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον ΟΦΗ: “Ξέρετε, αυτές οι ενέργειες έχουν ένα μεγάλο ηθικό διαμέτρημα, στολίζουν την αθλητική δράση της ομάδας και είμαστε πολύ περήφανοι και συγκινημένοι που μας τηλεφώνησε ο ΟΦΗ. Έγινε μια κρούση στον πρώην πρόεδρο, τον κ. Αθαναστόπουλο όπου εκφράστηκε η επιθυμία για να προσφερθεί και πως ο ΟΦΗ θέλει να βοηθήσει το Κέντρο Ζωής και παράλληλα να αναδείξει το μήνυμα ευαισθητοποίησης του κοινού. Αυτή η πρωτοβουλία του ΟΦΗ έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί πλέον η πανδημία του κορονοϊού έχει επικαλύψει οποιαδήποτε άλλη δράση αφορά τα επιδημιολογικά στοιχεία”.

Για την σημασία της πρωτοβουλίας του ΟΦΗ: “Αισθανθήκαμε μεγάλη ικανοποίηση γιατί στην επαρχία υπάρχει ακόμα το βαθύ στίγμα του AIDS. Η πρωτοβουλία εκ μέρος των αθλητών του ΟΦΗ είναι πολύ αξιόλογη και είναι μια νέα ευκαιρία για τη νεολαία να ενημερωθεί ακόμα περισσότερο μέσω του ποδοσφαίρου και τι οφέλη υπάρχουν ανάμεσα στον αθλητισμό και την κοινωνία”.

Για το ότι ο ΟΦΗ αποτελεί πρωτοπόρο στις κοινωνικές δράσεις του: “Ο ΟΦΗ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, μια φωτεινή πράξη για τον ελληνικό αθλητισμό και μακάρι να ακολουθήσουν τον δρόμο του και άλλες ομάδες. Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο της Κρήτης αλλά πρεσβεύει την κοινωνία του νησιού και ολόκληρη την ιστορία του. Η Κρήτη δεν είναι απλά ένα νησί αλλά ένας φάρος του πολιτισμού με φοβερές κοινωνικές δραστηριότητες. Ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει τις αξίες της Κρήτης, είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι και πραγματικά νιώσαμε μεγάλη έκπληξη και συγκίνηση όταν μας είπε ο ΟΦΗ ότι θέλει να μας δώσει το χέρι βοηθείας παρέχοντας μας αυτήν την προβολή”.

Για το στίγμα του ΑΙDS που παραμένει μετά από 40 χρόνια: “Δυστυχώς το στίγμα του φορέα του AIDS δεν έχει φύγει και δεν έχει καταπολεμηθεί όπως πρέπει. Ο ΟΦΗ δίνει μια μαχαίρια σε ένα θέμα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας. Ξέρετε, πόσοι μας λένε καλημέρα, μας χαμογελούν στον δρόμο και όταν πληροφορηθούν ότι είμαστε φορείς του AIDS μας αποφεύγουν στον δρόμο; Δυστυχώς πολλές φορές αυτό το στίγμα είναι αποτέλεσμα της θέλησης ενός λαού να μην θέλει να πληροφορηθεί πως αποτέλει πρόβλημα της διπλανής πόρτας. Το AIDS έχει μια άλλη ιδιομορφία και ενοχοποίησε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook