Το 5-4-1 “ταιριάζει” στον ΟΦΗ για ματς ειδικών συνθηκών

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για πρώτη φορά ο ΟΦΗ δεν δέχτηκε γκολ μετά από αρκετό καιρό και ενόψει Άρη η τριάδα στην άμυνα είναι το σύστημα που ταιριάζει για το ματς του Σαββάτου.

Ήταν δεδομένο πως η επιστροφή του Πραξιτέλη Βούρου στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ μετά από περίπου 2,5 μήνες θα διόρθωνε τις ανορθογραφίες που παρουσιάστηκαν σε προηγούμενα παιχνίδια. Η παρουσία του 25χρονου κεντρικού αμυντικού στην άμυνα του ΟΦΗ προσέφερε όχι μόνο σιγουριά και εμπειρία αλλά κυρίως, αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος, επέφερε ηρεμία και μικρότερη πίεση σε Διαμαντή, Γιαννούλη. Άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου πως η άμυνα του ΟΦΗ όχι μόνο ανταπεξήλθε άψογα αλλά όσες φορές η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει, εκείνη έπεσε σε τοίχο. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά την φετινή σεζόν αγωνίστηκαν τρεις κεντρικοί αμυντικοί με μεγάλη ικανότητα στο παιχνίδι με τα πόδια, είχε τις επιδράσεις του στον συνολικό τρόπο ανάπτυξης των παικτών του Σίμου και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΟΦΗ σε πολλές περιπτώσεις έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή του Ναγκί καθώς προϋπήρχαν οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Ασφαλώς και εκεί παρουσιάστηκε δυσλειτουργία αλλά αυτό βάσει των συνθηκών και των απουσιών που υπήρχαν, ήταν αναμενόμενο καθώς κανείς από τα τρία κεντρικά χαφ του ΟΦΗ (Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Στάικος) δεν φημίζεται για το χτίσιμο του μεσοεπιθετικού κομματιού του παιχνιδιού του. Με βάση τα δεδομένα του αγώνα που υπάρχουν κόντρα στον Άρη, θεωρείται δεδομένο πως ο Σίμος δεν πρόκειται να αλλάξει διάταξη απέναντι σε μια ομάδα που φημίζεται για τους παίκτες που διαθέτει μεσοεπιθετικά και οι οποίοι είναι σε θέση να κάνουν την ζημιά χάρις στα ατομικά χαρίσματα τους. Η τριάδα των στόπερ σε συνδυασμό με χαφ όπως ο Μεγιάδο μπορούν να προσφέρουν την πίεση που επιζητά ο Σίμος, το 5-4-1 δείχνει προσώρας το ιδανικό σύστημα για το παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook