Και με 2 εκ. ευρώ «σώζεται η παρτίδα» στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια ακόμα έρευνα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ κρίνει υποχρεωτική έως αναγκαία την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μιλάμε για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στα επόμενα χρόνια μιας και σύμφωνα με τον περιορισμό των χρεών των ομάδων και με τον ΟΦΗ να έχει ένα άνοιγμα πολλών εκ. ευρώ, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί για μια 5ετια τουλάχιστον! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και οι «μεγάλοι» Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Αντιθέτως, οι μόνες που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ευρώπη θα ήταν ο Ατρόμητος με την Ξάνθη που έχουν θετικό πρόσημο μέσα στο 2011.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στον ΟΦΗ είναι αναστρέψιμη μόνο εφόσον βρεθούν οι άνθρωποι που θα καταβάλουν ένα ποσό της τάξης των 2 εκ.ευρώ ώστε να βελτιωθεί η οικονομική θέση της ΠΑΕ. Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα, ο ΟΦΗ είχε ζημιές 2,35 εκ.ευρώ ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω και της συμμετοχής της ομάδας στην Football League τα έσοδα ήταν πενιχρά καθώς έφτασαν μόλις το1,5 εκ.ευρώ.

Ασφαλώς και τα έσοδα της ΠΑΕ ΟΦΗ λόγω της συμμετοχής της στην Σούπερ Λιγκ θα είναι πολλά περισσότερα όμως χρειάζεται παράλληλα σωστή οργάνωση και διαχείριση των εσόδων – εξόδων προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Για παράδειγμα, ομάδες με πολύ μικρότερη δυναμική από τον ΟΦΗ όπως ο Ατρόμητος και ο Εργοτέλης είχαν έσοδα που έφτασαν μέχρι και τα 4,5 εκ.ευρώ. Βέβαια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η αύξηση των εσόδων δεν είναι αρκετή από μόνη της αφού χρειάζεται μια ορθή διαχείριση της κατάστασης που επικρατεί στον ΟΦΗ αλλά παράλληλα κρίνει αναγκαία την εισροή χρημάτων ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.