Σαν σήμερα: Ο Νίκος Μαχλάς γίνεται ο πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής!

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Σαν σήμερα, 23 χρόνια πριν ο Άγιαξ ξόδεψε 8,5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει το Νίκο Μαχλά στο Άμστερνταμ και να τον κάνει τον ακριβότερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της εποχής!

Ένας από τους… πρώτους Έλληνες που ανάγκασαν ομάδες του εξωτερικού να ξοδέψουν τεράστια ποσά για να τους αποκτήσουν είναι ο Νίκος Μαχλάς. Προερχόμενος από την εξαιρετική παρουσία του στην Φίτεσε, ο μοναδικός Έλληνας που κατέκτησε το χρυσό παπούτσι, με 34 γκολ σε 32 εμφανίσεις τη σεζόν 1997-98, πήρε μεταγραφή για τον Άγιαξ στις 6 Ιουλίου του 1999.

Το ποσό ρεκόρ των 8,5 εκατομμυρίων δεν ήταν μόνο το μεγαλύτερο που είχε ξοδευτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή για Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και το μεγαλύτερο στην ιστορία του Άγιαξ, με τον «Αίαντα» να μην έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα για ποδοσφαιριστή μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Νίκος Μαχλάς ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον ΟΦΗ δείχνοντας την αξία του με τις εμφανίσεις του, καταφέρνοντας να έχει θέση βασικού στην Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ του 1994. Από τον ΟΦΗ, το πρώτο βήμα της καριέρας του στο εξωτερικό έγινε στην Φίτεσε, εκεί όπου κατάφερε να ξεχωρίσει με τα στατιστικά και την δεινότητά του στο σκοράρισμα, και έγινε αγαπητός στους φιλάθλους της Ολλανδίας.

Στον Άγιαξ ο Μαχλάς εξαργύρωσε τα 67 γκολ σε 102 συμμετοχές με την Φίτεσε, αγωνιζόμενος μάλιστα και με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος τότε γινόταν γνωστός ως… ανερχόμενο ταλέντο. Μετά τον Άγιαξ, ο Μαχλάς αγωνίστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα δανεικός στη Σεβίλλη, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή, έπαιξε για δεύτερη φορά στον ΟΦΗ και έκλεισε τη φανέλα του στην Κύπρο και με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook