“Ο ΟΦΗ βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ένα βήμα πριν τον όλεθρο”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε μια συνέντευξη που κράτησε περισσότερο από μία ώρα ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μίλησε για τα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα τονίζοντας πως αυτή βρίσκεται ένα βήμα πριν τον όλεθρο και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την συμφωνία με τον Φ. Βατσινά για τους όρους της μεταβίβασης των μετοχών.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν

“Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Ευχαριστω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας.. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη τύπου για να πούθε τα πεπραγμένα. Οι στόχοι της Δ.Ε. ήταν οι εξής, να οδηγήσει σε νέα διοικηση, να διαχειριστούμε την αύξηση μετοχικού κεφαλείου. Ορίστηκε η Γ.Σ., διεκπεραιώθηκε και ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, όχι με επιτυχία.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Αναστόπουλο και τους ποδοσφαιριστές  για την απολύτως επιτυχημένη χρονιά. Η ΑΜΚ δεν πέτυχε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να απαντήσουμε σε 4 ερωτηματα. 1ον που είναι ο ΟΦΗ που βρισκεται σήμερα, που θα πάει, πώς ήρθε στο σημείο που βρέθηκε και εκεί που πρόκειται να πάει πως θα πάει. Ο ΟΦΗ βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ένα βήμα πριν την  άβισο, πριν τον όλεθρο. Ο ΟΦΗ δεν έχει ούτε ενα ευρώ στα ταμείο του. Από λάθη . Η διοικηση του πρώην μεγαλομετόχου άφησε καμένη γη. Το γνωρίζουμε το 2009. Ο πρώτος πολίτης ανέλαβε μια πρωτοβουλία και μπράβο του. Μπράβο του με τα λάθη του. Ανέλαβε . Ο Νίκος Μαχλάς ανέλαβε, εκανε λάθη και αυτός με τη σειρά με την έννοια ότι ξέφυγε ο προυπολογισμός. Υπάρχει και ο αντίλογος που ήταν η άνετη παραμονή. Αυτή είναι η πορεία του ΟΦΗ στον ανεξάρτητο χώρο , 3 χρόνια τον βίωσα. Τα τελευταία δύο χρόνια, εγώ προσωπικά ένιωσαν αβοήθητος και μονάχος. Εκτός από μία οικονομική βοήθεια που ξέρετε σεμια δύσκολη στιγμή, Αναρωτιέμαι τι εμποδίζει έναν να επενδύσει στον ΟΦΗ, γιατί; υπάρχει κάποιο αόρατο χέρι, Τι είναι αυτό που εμποδίζει; H Δ.Ε. 4 Ιανουαρίου κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια, δρομολογήσαμε την ΑΜΚ που δεν πήγε καλά, διαχειριστήκαμε το υλικό μας. Δεν καταστήσαμε τον ΟΦΗ ελκυστικό προς επενδυτές. Ένιωσα μοναξιά.Ουδείς σήκωσε το τηλέφωνο να με πάρει. Κανείς. Κάποιοι έχουν επαναπαυθεί και πιστεύουν πως εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδερφοι θα παίζουμε το ρόλο και να βοηθάμε. Δεν γίνεται συνέχεια να θυσιάζεις τα πάντα, την  οικογένεια την υγεία. Δεν μπορεί να παίζει ο κ. Μιχαλόπουλος τον ρόλο του Ειρηναίου ΚΑΙ να σώζει τον σταυρωμένα ΟΦΗ. Είναι τιμή μου που υπηρέτησα τον ΟΦΗ. Θα τον υπηρετώ από τη θέση του στρατηγού μέχρι την θέση του κλιτήρα. Υπάρχουν άτομα που στην πλάτη του ΟΦΗ έκαναν πολιτική, Το μέλλον του ΟΦΗ δεν θα είναι καλό αν δεν βρεθεί άμεσα χρηματοδότης. Υπάρχουν υπάλληλοι που πεινάνε, ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Αλλοι βλέπουν τους υπαλλήλους σαν αντικείμενα. Αλλοι κάνουν πολιτική. Εγώ δεν κάνω. Τα λίγα χρήματα που διαχειρίστικα τα μοίρασα ανθρώπινα.Ο ΟΦΗ θα πέσει στον Όλεθρο αν δεν βρεθεί λύσει. Δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς. Υπήρχαν άνθρωποι που περίμενα να βοηθήσουν αλλά δεν σήκωσαν το τηλέφωνα. Ειναι μεγάλη αναγκη να βρεθεί ένας χρηματοδότης, Βαρέθηκα να κανω εκλύσεις Είμαστε περήφανοι και ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός.Είναι ανάγκη στην Γ.Σ. να βγει διοίκηση με χρηματοδότες. Εγώ την πορεία που τη τελείωνω σήμετρα. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της ομάδας από το 2010 που έδωσαν το καλύτερο τους ευατό. 

Το λόγο πήρε ο Σήφης Κορωνάκης:

“Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Μιχαλόπουλο για την προσφορά του στον ΟΦΗ τρία χρόνια. Οταν μπήκα στην ομάδα μετά απο τ τηλεφώνημα του κ. Ξημέρη, βρήκα απλήρωτους παίκτες για τρία χρόνια. Ο στόχος ήταν να μείνει η ομλαδα στην κατηγορία. Οι προπονητλες και οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους. Τους δίνω συγχαρητήρια.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Δεν υπάρχει φώς στο τούνελ. Αν στην Γενική Συνέλευση στις 2 Μαίου, ο ΟΦΗ πηγαίνει προς διάλυση.

Για την μη συμφωνία με τον Φανούρη Βατσινά ο Χρήστος Μιχαλόπουλος είπε

Δεν ήθελα να αναφερθώ στον κ.Βατσινά. Το ταξίδι στον ΟΦΗ ήταν πλούσια σε εμπειρία. Εγώ απαντώ ως εξής. Το θέμα με τον κ Βατσινλα δεν είναι νομικό,. Έγινε μια συμφωνία κυρίων. Έγινε μια συμφωνία ούτως ώστε να εκταμιευθεί το ποσό στο όνομα του Φ. Βατσινά και του αδερφού του για να πληρωθούν οι παίκτες. Έγινε συμφωνία η οποία δεν υλοποιήθηκε, πράγμα που δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο με τους Κασμερίδη και Σταυρακάκη και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την στάση τους

Ένα λάθος δικό μου είναι ότι συνετέλεσα στην σύνταξη και στις συμφωνίες με τον κ. Βατσινά.Ο Κος Βατσινάς δεν έπρεπε να πάρει ευρώ. Παρέδωσε καμένη γη. Ήταν λάθος η συμφωνία που κάναμε. Ζητάω συγγνώμη από τους Ηρακλειώτες και τους φίλους του ΟΦΗ . Παρέδωσε χρέη και συμφωνήσαμε να πάρει και χρήματα.

Εγώ αποφάσισα και λέω ότι η ΑΜΚ υλοποιήθηκε και έπρεπε να γίνει εδώ και 2 χρόνια. Δεν πέτυχε. Είναι 80.000 ευρώ αυτή η αύξηση. Απέτυχε η ΑΜΚ. Αυτό που είπα είναι ότι αποτύχαμε να προσελκύσουμε χρηματοδώτες μετόχους. Ευχαρίστησα τους ποδοσφαιριστές που πέτυχαν τους στόχους τους.

Για τον φάκελο της ομάδας…

Με πενιχρά μέσα πετύχαμε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό φάκελο και αν είχαμε 160.000 ΕΥΡΏ που μας υποσχέθηκαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα Κασμερίδη, Σταυρακάκη και άλλα. Ο κ. Τουγλής μας υποσχέθηκε πως θα δοθούν 160.000 ευρώ, από που δεν γνωρίζω. Χτυπήθηκαν πόρτες αλλά δεν άνοιξε καμία, αντιθέτως όταν πήγαμε στην Α ΔΟΥ περιμέναμε 160.000 ευρώ, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Αυτοί που υποσχέθηκαν αυτά τα χρήματα δημιούργησαν ζημιές, γιατί υποσχεθήκαμε σε ποδοσφαιριστές και τώρα φερόμαστε να τους είπαμε ψέματα. Η Δ.Ε. πέτυχε γιατί πολεμούσε με σφεντόνες και άλλες ομάδες με άρματα. Στο θέμα της αδειοδότησης, όταν μίλαμε σήμερα ότι πεινάνε υπάλληλοι δείχνει ότι η εταιρία δεν είναι καλη. Ο ΟΦΗ έχει τύχη στην αδειοδότηση, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν δεν έχει χρήματα μια ΠΑΕ, υπάρχει πρόβλημα. Ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκ,. ευρώ η ΠΑΕ θα είναι διαχειρίσιμα. Το 2009 51 άτομα έδωσαν 1,5, εκ. Αν είχαν μπει 500 χιλ ευρώ φλετος δεν θα υπήρχε κανενα πρόβλημα. Ο ΟΦΗ έχει κόσμο, γήπεδο, εγκαταστάσεις. Όλα τα φώτα για να πρωταγωνιστήσει. Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα ρευστότητας. Εγώ θέλω ο ΟΦΗ να έχει λέσχες και οργανωμένους. Εγώ θέλω το οπαδικό κίνημα γιατί τα παιδιά αυτά βοηθάνε. Όταν χτυπήσαμε πόρτες μόνο ο κόσμος βοήθησε. Καταδικάζουμε τα ακραία φαινόμενα όμως δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι.

Η διοικούσα υπερέβη τα καθήκοντα της. Βάλαμε υπογραφές με κίνδυνο στις περιουσίες μας και η ομάδα πήρε δάνειο 300 χιλ. ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει βοηθήσει τον ΟΦΗ. Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης είναι ευεργέτης του ΟΦΗ. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι μεγάλος κρητικός. Βοήθησε τον ΟΦΗ σε μια κρίσιμη στιγμή στο όνομα του αδερφού του. Ισως να μην έπρεπε να πω το όνομα, όμως πιστεύω πως οι ανιδιοτελείς και οι αγνές πράξεις δεν πρέπει να μένουν στο σκοτάδι.Η οικογένεια αυτή υβρίστηκε και δεν της άξιζε αυτό. Ο κ. Βαρδής είτε στο όνομα της μνημης του αδερφού του, είτε στην αγάπη του για τον ΟΦΗ και το νησί μας βοήθησε.

Στην σύσκεψη με τους παλιούς προέδρους είπαμε κάποια πράγματα. Δεν υλοποιήθηκε ένα πλάνο που υπήρχε.

Για τις απειλές που δέχθηκε είπε:

“Δέχθηκα, αλλά πέρασε στα ψιλά. Μπήκα στον ΟΦΗ λόγω του κ. Κουράκη. Είμαι καθαρός. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτε. Μπήκα στον ΟΦΗ με κάποια χρήματα και με υγεία. Φεύγω απο τον ΟΦΗ με μείον χρήματα και με υγεία πιο επιβαρυμένη. Οι απειλές δεν συνεχίστηκαν”.

Ο Σήφης Κορωνάκης είπε με την σειρά του

“Ξεκινώ με τον κ. Βατσινά. Πρέπει να φύγει αμέσως απο την οικογένεια του ΟΦΗ. Βγαίνει και κατηγορεί Κουράκη και Μαχλά, που πήραν μια βόμβα στα χέρια τους για να σώσουν τον ΟΦΗ. Δεν ήξερα ότι θα πήγαινε στην Αθήνα με τον κ. Τουγλή. Αν ήμουν δεν θα έπαιρνε τις επιταγές. Παίζει κάποιο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Βατσινάς. Δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ. Τωρα κινδυνεύουμε να μην παρουμε αδειοδότηση. Με τα χρήματα αυτά θα κάναμε τις πληρωμές. Να μην φοβούνται ο Κουράκης και ο Μαχλάς τον Βατσινά. Υπάρχει συμφωνητικό και το έχω μαζί μου. Ο ΟΦΗ είναι τελειωμένος”.

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος παίρνει ξανά τον λόγο

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα

“Κανένας δεν θελει να φύγει απο τον ΟΦΗ. Αλλά και οι παίκτες ζουν απο το ποδόσφαιρο. Εχουν συμβόλαια μέχρι τις 30/6. Εχουμε κάποιες πληροφορίες για προσφυγές αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. Περίμεναν τα παιδιά να πάρουν κάποια χρήματα για να πάνε διακοπες όμως η ανήθικη πράξη του κ. Βατσινά δεν μας επιτρέπει να τους δώσουμε τα χρήματα που υποσχεθήκαμε Ολοι οι ποδοσφαιριστές έχουν προτεραιότητα τον ΟΦΗ. Ολοι θέλουν να μείνουν. Αλλά περιμένουν τις εξελίξεις. Περιμένουμε το θέμα της αδειοδότησης. Αυτό θα πάει τον Ιούνιο. Αν δεν αδειοδοτηθουμε υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών και ανανενώσεων. Ο ποδοσφαιριστής με την προσφυγή απλά κατοχυρώνει τα χρήματα του. Δεν είναι καταστροφή, αν την χειριστούμε σωστά την κάθε υπόθεση. Είναι δικαιολογημένο να νοιώθουν μια ανασφάλεια οι παίκτες. Πώς θα συμφωνήσουμε με τους παίκτες, αν δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την αδειοδότηση”.

Ο Σήφης Κορωνάκης πρόσθεσε: “Ληγουν 14 συμβόλαια. Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση, είναι αργός θάνατος. Θα έχουμε πρόβλημα”.

Για το αν γίνονται ενεργειες για την συγκρότηση διοίκησης ο Σήφης Κορωνάκης είπε

Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Κάνω μια προσπάθεια να βρεθούν το λιγότερο 500 χιλ. ευρώ. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 300 χιλ. ευρω μέχρι το τέλος του μήνα. Προσωπικά θα βρώ όλους τους παράγοντες, παλιούς ομιλήτες για να βοηθήσουν

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος τόνισε ακόμα

Ο Σήφης κάνει μια πρωτοβουλία μακάρι να είναι επιτυχής. Από την 3ετή μου επμπειρία κατ’α την γνώμη μου έχω βγει σε ένα συμπέρασμα. Ξερω πως δεν του αρέσει να μιλάμε για αυτ΄’ομν αλλά νομίζω πως είναι η λύση. Όχι με την έννοια να αναλάβει ως πρόεδρος.Είναι λύση γιατί αγαπάει την ομάδα, αποστασιοποιείται ανα περιόδους και έχει το κύρος να παράγοντες ενός και εκτός Κρήτης. Το έχει κάνει, δεν ευκολύνει η κρίση. Η πεποίθηση μου είναι πως ο κ. Κουράκης είναι το μοναδικό πρόσωπον που μπορεί αποφασιστικά να κάνει το επόμενο βήμα. Γνωρίζει τα πράγματα. ΤΟ 2009 συνετέλεσε στην μεταβίβαση Βατσινά Ανταποκρίθηκαν πολλά πρόσωπα στο κάλεσμα του. Κοντολογίς έχει την δυνατότητα να βοηθήσει αποφασιστικά τον ΟΦΗ.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον ερασιτέχνη

Δημιουργήθηκε ένα θέμα για το θέμα από τον ερασιτέχνη ΟΦΗ. Πράγματι υπάρχει αυτή η ενέργεια αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το χρηματικό αυτό ελήφθη νομίμως από τον κ. Ξημέρη. Πράγματι έλαβε ένα ποσό το οποίο ανέρχεται στο ποσό 87.000 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ερασιτέχνης από το 2009 ψδεν έλαβε ούτε ευρώ και γνωρίζεται πόσα δικαιούται. Εισπράχθηκαν αυτά τα χρήματα.Είναι μια πράξη σύνομη. Δυσαρέστησε κάποια μέλη, με την ιδιότητα του προέδρου έχω να πω το εξής. Στον ΟΦΗ έχουμε μάθει να σπυλώνουμε προσωπικότητες, Δεν αξίζει αυτή η αντυιμετώπιση στον κ. Ξημέρη. Κανέις δεν είναι στο απυρόβλητο. Πράγματι πήρε κάποια πράγματα, αλλά μέχρι να δημιουργηειται ένα κλίμα είναι πολύ. Γνωρίζω τα σχόλια που κατα την γνώμη μου αδίκως το συνοδεύουν αυτό το οποί γνωρίζω είναι πως από το 2009 βοήθησε τα μέγιστα την ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν θα φορτώσουμε τα προβλήματα του ΟΦΗ στον κ. Ξημέρη.

Ο Σήφης Κορωνάκης είπε επί του θέματος

“Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν μας είχε ενημερώσει ο κ. Ξημέρης. Το παραδέχθηκε και το θέμα διευθετηθηκε”.

Για τι πριμ που δόθηκε για τη νίκη επί του Παναιτωλικού ο πρόεδρος του ΟΦΗ είπε

“Το έδωσε ο κ. Κουράκης. Είναι χρήματα του δημάρχου που τα πρόσφερε. Ηταν μια παράδοξη κίνηση. Δεν είχε ανάγκη χρήματα και πριμ ο ΟΦΗ να κερδίσει τον Παναιτωλικό. Ανέλαβε μια πρωτοβουλία ο κ. Κουράκης. Δεν το γνώριζα το πρίμ. Για το καλό της ομάδας πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και μπορεί να έχει το κλειδί των εξελίξεων”

Ο Σήφης Κορωνάκης συμπλήρωσε 

“Ο ΟΦΗ είναι γωνιακό μαγαζί. Το καράβι δεν βουλιάζει. Αρκεί να βρούμε μέχρι την Γενική Συνέλευση 500 χιλ. ευρώ”.

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος κλείνοντας την ομιλία του είπε

Εμείς παραιτούμαστε. Απο τη στιγμή που προκυρήχθηκε η Γενική Συνέλευση, θα αποφασίσουν οι μέτχοι το τι θα γίνει. Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ τα σενάρια για εκούσιο υποβιβασμό ή δήθεν συγχώνευσης με Εργοτέλη. Ο ΟΦΗ είναι στο σημείο μηδέν. Επιβάλλεται στην Γενική Συνέλευση να βγεί μια ισχυρή οικονομικά διοίκηση. Ο ΟΦΗ μπορεί να γίνει διαχειρίσιμος. Πρέπει και μπορούν να βρεθούν κάποιοι να βοηθήσουν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook