Μεγάλη συνέντευξη του Λάρσον: “Μας επισκέφτηκαν οπαδοί στο αεροδρόμιο και στο γήπεδο – Όμως νοιάζονται για το ποδόσφαιρο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Έρικ Λάρσον σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ και την μεταγραφή του στην Λίλεστρομ.

O πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Σουηδίας fotbollskanalen όπου αναφέρεται με λεπτομέρειες στην παρουσία του στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο 33χρονος δεξιός μπακ αναφέρεται λεπτομερώς στην επίσκεψη οπαδών του ΟΦΗ στο αεροδρόμιο αλλά και στο “Βαρδινογιάννειο” τονίζοντας ότι… “Αυτές οι επισκέψεις δείχνουν δείχνουν πως οι Έλληνες φίλαθλοι νοιάζονται και βασικά κάνει το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα διασκεδαστικό”.

Ο ίδιος μιλάει για την ζωή του και της οικογένειας του στην Ελλάδα όπου στάθηκε στην διαφορετική κουλτούρα που υπάρχει με την πατρίδα του αναφέροντας ως παράδειγμα τις επισκέψεις στον γιατρό που πήγαινε στο ραντεβού μια ώρα μετά από την προγραμματισμένη.

Η μετακίνηση του πρώην δεξιού μπακ του ΟΦΗ στη Νορβηγία και την Λίλεστρομ έχει πάρει μεγάλη έκταση στην πατρίδα του με τον Έρικ Λάρσον να δίνει αρκετές συνεντεύξεις με αφορμή την απόφαση του να φύγει από την Ελλάδα, λίγους μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έρικ Λάρσον

Ο Λάρσον πιστεύει πως τα δύο χρόνια στην Ελλάδα ήταν αρκετά παρότι η ζωή ήταν πολύ καλή στην Κρήτη. Όμως για την οικογένεια του, ο ίδιος πιστεύει πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Σκανδιναβία.

“Δεν έχω κανένα παράπονο για την ζωή που είχαμε με την οικογένεια μου εκτός ποδοσφαίρου καθώς στην Κρήτη έχει κυρίως ήλιο ενώ ζούσαμε σε πολύ ωραία σπίτια κοντά σστην παραλία. Από αυτήν την πλευρά ο τρόπος ζωής ήταν μαγικός αλλά όταν το ζεις συνεχώς, θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα και δεν τα εκτιμάς. Παρόλο που μέναμε 50 μέτρα από την παραλία, δεν ήμασταν συνεχώς εκεί ενώ έπρεπε να προσαρμοστούμε και στην ρουτίνα του παιδιού”.

“Φαίνεται και είναι ωραίο αλλά δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς συνεχώς. Επομένως ήταν η ώρα να επιστρέψουμε στην Σκανδιναβία όπου γνωρίζουμε την κουλτούρα, υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για την κόρη μας ενώ και η γυναίκα μου θ’ απολαύσει την καθημερινότητα της. Ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που μας έκανε να φύγουμε από τώρα από τον ήλιο και ένα παραδεισένιο νησί στο οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα”.

Το φθινόπωρο του 2022, η Κρήτη χτυπήθηκε από πλημμύρες ενώ αυτήν την σεζόν υπήρξε απεργία των Ελλήνων διαιτητών λόγω δύσκολων συνθηκών εργασίας. Οι αγώνες αναβλήθηκαν αλλά στην συνέχεια συνεχίστηκε το πρωτάθλημα.

“Ως Σουηδός και με την δική μας κουλτούρα, αποτέλεσε μια μεγάλη προσαρμογή για μένα. Για παράδειγμα, η γυναίκα μου ήταν έγκυος και έπρεπε να κάνει κάποιες ιατρικές εξεετάσεις. Κλείναμε ραντεβού στις 13.00, ο γιατρός όμως ερχόταν στις 14.00 και μας έλεγε “θα είμαι εκεί σύντομα, θα είμαι εκεί αμέσως”. Αυτό είναι κάπως περίεργο όταν έχεις μεγαλώσει με μια διαφορετική κουλτούρα όπου σέβεσαι πάντα τον χρόνο του άλλου και τα πάντα κυλούν κανονικά. Από την ώρα των ραντεβού σου μέχρι να πληρώνεσαι την ημέρα που γίνονται οι πληρωμές των μισθών. Όταν έχεις μεγαλώσει με αυτήν την κουλτούρα τότε προσαρμόζεσαι σε μια διαφορετική καθημερινότητα.

“Στην συνέχεια έγινε απεργία των διαιτητών. Οι Έλληνες οπαδοί είναι, το λιγότερο, παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Έζησα και πολύ θετικές στιγμές αλλά και αρνητικές όταν μας περίμεναν στο αεροδρόμιο ή ήρθαν στην προπόνηση και ήθελαν απαντήσεις για τα αποτελέσματα της ομάδας. Είναι λίγο διαφορετικό στην Ελλάδα, έχω περάσει πολλά. Από ταραχώδεις καταστάσεις όπως είναι οι απεργίες των διαιτητών, μέχρι απογοητευμένους οπαδούς και πλημμύρες στην Κρήτη”.

Ήταν άβολες οι επισκέψεις οπαδών στο αεροδρόμιο και στο προπονητικό κέντρο;

“Όχι, μερικές φορές οι Έλληνες όταν μιλούν στην καθημερινή τους ζωή ακούγονται απειλητικοί. Νιώθεις την αίσθηση ότι φωνάζουν και θυμώνουν ο ένας στον άλλον παρότι είναι μια κανονική συζήτηση. Τα ελληνικά γήπεδα μπορεί να μην είναι τα πιο φωτεινά αλλά όμως αυτές οι επισκέψεις δείχνουν δείχνουν πως οι Έλληνες φίλαθλοι νοιάζονται και βασικά κάνει το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Όταν μπορείς να κάνεις τους φιλάθλους χαρούμενους, τότε το ποδόσφαιρο γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό”.

Ο Λάρσον δεν θα κλείσει ποτέ την πόρτα στο πρωτάθλημα της Σουηδίας αλλά πιστεύει πως δεν ήταν κοντά στην επιστροφή του.

“Είχα πει και παλιότερα πως δεν κλείνω καμία πόρτα γιατί κάτι τέτοιο μου φαίνεται ανόητο. Αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον που να ήταν ιδιαίτερα ζεστό τον περασμένο χειμώνα όπως επίσης ήθελα να μείνω στον ΟΦΗ και να κάνω ένα καλό finish στην χρονιά. Μετά εμφανίστηκε η πρόταση της Λίλεστροομ με λίγες μέρες περιθώριο απάντησης και όλα έγινα πολύ γρήγορα”.

Υπήρχαν ομάδες από την Σουηδία που να ήρθαν σε επαφή μαζί σου;

“Όχι, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο αλλά εγώ γνωρίζω τι έχω κάνει στην Σουηδία, τα έχω πάει καλά και επομένως ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως δεν έγινε ποτέ κάτι συγκεκριμένο και αφού προέκυψε η πρόταση της Λίλεστρομ θα ήταν ηλίθιο να περιμένω το καλοκαίρι για να βρω κάτι άλλο. Η ομάδα μου ταιριάζει πολύ”.

Ο Λάρσον δείχνει ανυπόμονος να βάλει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αυτήν την φορά στη Νορβηγία…

“Η Λίλεστρομ είχε καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να έχει ψηλούς στόχους. Μου δίνει έμπνευση η συμμετοχή και δική μου προσπάθεια ώστε να βοηθήσω να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία. Το νορβηγικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό και πολλές ομάδες είναι ισοδύναμες. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε, ανυπομονώ πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας και να περάσουμε καλά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook