Η έκπληξη του κόσμου με τον Θεοδοσουλάκη και η προετοιμασία Δέλλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ να αισθάνθηκαν τεράστια έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Θεοδοσουλάκη σε θέση δεξιού μπακ όμως αυτό δεν ήταν απόφαση στιγμής αλλά έχει εκπονηθεί σχέδιο από τον Τράι. Το Gentikooule έχει το ρεπορτάζ.

Ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης είναι φορ. Κανονικό. Για να ξεκινάμε από τις πληροφορίες που απαιτούνται για να μπούμε απευθείας στο ζουμί. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει καριέρα ως επιθετικός και το Σάββατο κλήθηκε να παίξει δεξιός μπακ, έχοντας μάλιστα θετική παρουσία κόντρα στους Ηπειρώτες.

Η αλήθεια είναι πως ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν χρησιμοποίησε τον Θεοδοσουλάκη στην θέση του δεξιού μπακ επειδή ήρθε η… θεία επιφοίτηση. Ούτε ξαφνικά το σκέφτηκε την ώρα του αγώνα μαζί με τους συνεργάτες του.

Ήταν συνειδητή επιλογή την οποία μάλιστα δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, σε μια από τις προπονήσεις που είναι ανοικτές για τα ΜΜΕ πριν από κανένα 20ημερο , τον χρησιμοποίησε στο προπονητικό δίτερμα σε αυτήν την θέση. Θυμάμαι να το συζητάω με τον Γιάννη Τσατσάκη που νιώσαμε την ίδια έκπληξη. Τότε θεωρήσαμε πως αυτό συνέβη επειδή υπήρχε η απουσία του Λάρσον και κάπως έπρεπε να βγει το δίτερμα.

Τελικά αποδείχθηκε πως εκείνη την μέρα που είδαμε, πρώτη φορά live, τον Δέλλα να χρησιμοποιεί τον Θεοδοσουλάκη ως δεξιό μπακ μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του σε αυτήν την θέση. Ο Τράι είχε σχέδιο και θεωρεί πως ο 19χρονος επιθετικός έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα και χαρακτηριστικά, μιας και βρίσκεται στα πρώτα του βήματα , ώστε ν’ αλλάξει θέση και να κάνει καριέρα στην θέση αυτήν.

Ο Τράι θεωρεί πως ο Θεοδοσουλάκης διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη που μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος δεξιό μπακ. Είναι ταχυδυναμικός, γρήγορος, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να γίνει agressive στον αντίπαλο παίκτη αλλά και με μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Την ώρα που βρίσκεται μόλις στα 19 του χρόνια, ο τεχνικός του ΟΦΗ πιστεύει αρκετά πως ο Θεοδοσουλάκης όχι μόνο μπορεί να καθιερωθεί σε αυτήν την θέση αλλά εφόσον καταφέρει να προσαρμοστεί εκεί, να κάνει και μεγάλη καριέρα ως δεξιός μπακ.

Ο ίδιος μάλιστα, στην συνέντευξη τύπου του Σαββάτου το είπε ξεκάθαρα: “Ο Γιάννης το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να του μάθουμε μια καινούργια θέση γιατί έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω εγώ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο όμως αν πάρει τον ρόλο της θέσης, έχει μπροστά του όλα τα χρόνια για να μάθει πολλά πράγματα”.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αλλάζει συνεχώς, όχι απλά χρόνο με τον χρόνο αλλά μέρα με την μέρα για να μην πούμε ώρα με την ώρα.

Ο Νίκος Νιόπλιας με μια ανάλογη έμπνευση ουσιαστικά έσωσε την καριέρα του Μπαλογιάννη μετατρέποντας τον από κεντρικό χαφ σε αριστερό μπακ που φέτος μετράει 27 συμμετοχές στην Βουλγαρία με δύο γκολ και μια ασίστ αποτελώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μπότεφ Μπλόντβιβ.

Ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης δέχεται όλες τις πληροφορίες, καθημερινά, σαν το σφουγγάρι. Γνωρίζει ότι έχοντας έναν προπονητή με την καριέρα του Δέλλα, μόνο κερδισμένος θα βγει. Και δεν είναι τυχαίο πως αυτή η έμπνευση ήρθε με τον ΟΦΗ να έχει στο staff του έναν από τους καλύτερους Έλληνες δεξιού μπακ της εποχής του: Τον Βασίλη Μπορμπόκη που γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της θέσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βασίλης Μπορμπόκης όχι μόνο ασχολείται καθημερινά με όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ αλλά αφιερώνει αρκετές ώρες δίπλα τους, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ώστε να τους συμβουλεύει και να προσπαθεί να τους κάνει καλύτερους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook