Μεγάλη συνέντευξη του Μηνά Λυσάνδρου στο γερμανικό Kicker

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για τα μέτρα κατά της βίας που ελήφθησαν στην χώρα μας μίλησε στο γερμανικό περιοδικό «Kicker» ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου.

Το γερμανικό περιοδικό Kicker ασχολήθηκε εκτενώς με ρεπορτάζ του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας. Αναφέρθηκε στις κάμερες υψηλές ευκρίνειας, όπως και στον νέο τρόπο εισόδου στα γήπεδα.

Ετσι φιλοξένησε και δηλώσεις του προέδρου της Super League και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΦΗ Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος έκανε λόγο για «win-win κατάσταση».

«Για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον στα γήπεδα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία εσωτερικής ασφάλειας, ψηφιοποίηση και αθλητισμός. Επειδή όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Το ποδόσφαιρο πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να διασφαλίζει την ασφάλεια των γηπέδων και την άνεση των φιλάθλων. Βήμα βήμα θα συνεχίσουμε να προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά ο Λυσάνδρου.

«Η σημερινή κατάσταση στα γήπεδα φαίνεται να μας δικαιώνει. Υπήρχαν περισσότεροι από 30.000 οπαδοί στο κορυφαίο παιχνίδι της Αθήνας, 10.000 φίλαθλοι στη Λαμία, συμπεριλαμβανομένων 500 οπαδών του Ολυμπιακού για πρώτη φορά – όλοι ήρεμοι και χωρίς σημαντικά επεισόδια», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Λίγκας και πρόσθεσε: «Δεν ρίχτηκε ούτε ένα καπνογόνο σε κανένα από τα επτά γήπεδα της πρώτης κατηγορίας. Ούτε τα προηγουμένως μάλλον αβλαβή ποτήρια μπύρας, τα μπουκάλια νερού, ούτε καν ένας αναπτήρας. Ήδη πρόκειται για μια τεράστια νίκη. Και το ίδιο το άθλημα φροντίζει τα υπόλοιπα. Γιατί κανείς δεν θέλει να ρισκάρει το επόμενο παιχνίδι ή ακόμα και την απόφασή του τίτλου που πλησιάζει στην πιο συναρπαστική κούρσα τίτλο από το 1980. Είναι μια win-win κατάσταση. Στην πραγματικότητα, μια κατάσταση win-win-win για τους φίλους του ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα και την κυβέρνηση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook