Το απίστευτο ρεκόρ που κρατάει ο ΟΦΗ στην ιστορία της Ατλέτικο για 31 χρόνια!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ είναι η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε επί των Ισπανών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ενώ εκείνοι είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με ένα γκολ διαφορά.

Έχουν περάσει 34 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την μαγική βραδιά του Νοέμβρη του 1993 όταν ο ΟΦΗ γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης από την συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Μπορούσια Ντόρντμουντ με 2-1 για τα προημιτελικά του Champions League, ο Ισπανικός τύπος καταγράφει ένα σπάνιο στατιστικό στοιχείο στο οποίο το όνομα του ΟΦΗ έχει άμεση εμπλοκή.

Ποιο είναι αυτό; Ότι ο ΟΦΗ παραμένει η τελευταία ομάδα, από το 1993 μέχρι και το 2024 και για 31 ολόκληρα χρόνια, που απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ εκείνη είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με ένα γκολ διαφορά.

Οι “ροχιμπλάνκος” μετρούν 15 προκρίσεις σε 22 νοκ άουτ παιχνίδια στα οποία κέρδισε με διαφορά ενός γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης γίνονται συγκρίσεις λόγω του 2-1 της Μαδρίτης και ενόψει του επαναληπτικού της Γερμανίας.

Το ρεκόρ του ΟΦΗ παραμένει ακατάρριπτο για 31 ολόκληρα χρόνια και μένει να φανεί αν οι Γερμανοί θα είναι εκείνοι που θ’ αποκλείσουν την Ατλέτικο έχοντας γνωρίσει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και θα γίνουν η δεύτερη ομάδα μετά από αυτόν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook