Δεν έφταναν τα γκολ του Μπάκιτς για το πρώτο διπλό της χρονιάς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ σκόραρε δύο φορές αλλά δύο λάθη της άμυνας του δεν κατάφεραν να του δώσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς μένοντας στο 2-2 με τον Πανσερραϊκό.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με την γνώριμη διάταξη και τον Μπάκιτς αντί του Μεγιάδο στην βασική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ: Ο Χριστογεώργος ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Μαρινάκης, Λουκάο, Βούρος, Τοράρινσον με τους Μπάκιτς, Γαγιέγος στον άξονα, μπροστά τους ο Τοράλ και τους Ριέρα, Μπάκου και Ισέκα στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ μετά από ένα χλιαρό πεντάλεπτο, πήρε τα ηνία του αγώνα με καλή κυκλοφορίας, σωστό pressing και κοντά τις γραμμές του με αποτέλεσμα να μην απειλείται από τους γηπεδούχους ενώ εκείνος ήταν που έφτανε στην περιοχή του Κατσίκα. Κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με την κάθετη πάσα του Τομάς για τον Άλεξιτς που μπήκε ανάμεσα σε Μαρινάκη, Βούρο και με πλασέ έκανε το 1-0.

Η ισοφάριση ήρθε αμέσως με τον Δεληγιαννίδη ν’ ανατρέπει τον Ριέρα, ο Φωτιάς ήταν μπροστά στην φάση υποδεικνύοντας το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ. Ο Μπάκιτς το εκτέλεσε και έφτασε στο 1-1 έστω και με διπλή προσπάθεια αφού ο Κατσίκας το απέκρουσε αλλά ο Μαυροβούνιος στην επαναφορά σκόραρε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Το γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ δεν λειτούργησε υπέρ του, αντιθέτως οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα και πίεσαν με συνεχόμενες στατικές φάσεις. Σε μια από αυτές, στο 33ο λεπτό ο Ουάρντα το εκτέλεσε και ο Μπετανκούρ με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε δίχως να έχει αυτόν του πρώτου 45λεπτου με τα τρία γκολ και τις πολλές φάσεις από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αισθητά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης ενώ απείλησε μια φορά με το σουτ του Τοράρινσον να σταματάει στον Αυλωνίτη. Η ομάδα του Γκαρσία δεν ήταν απειλητική προς τον ΟΦΗ που δεν μπορούσε πάντως να δημιουργήσει καθαρή φάση. Τελικά στο 75ο λεπτό ήρθε το 2-2 όταν ο Μοσκέρα έκανε το γύρισμα από τ’ αριστερά και ο Μπάκιτς με ένα καταπληκτικό τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, το σκηνικό του δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να συνεχίζει να πιέζει, να είναι εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας δίχως ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook