Το παράδοξο στατιστικό του ΟΦΗ στα play out: Πέμπτος στην δημιουργία φάσεων και καλύτερη επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Παραμονές του αγώνα με τον Βόλο ο Τραϊανός Δέλλας, σε μια ιδιαίτερη ανάλυση προς τα ΜΜΕ είχε σταθεί στις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί ο ΟΦΗ αλλά δεν μπορεί να τις μετατρέψει σε γκολ.

Μάλιστα ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας μετά το τέλος της προπόνησης, πριν από δύο εβδομάδες, είχε αποκαλύψει μιλώντας προς τους ρεπόρτερ της ομάδας ότι το ίδιο είχε επαναλάβει και προς τους ποδοσφαιριστές του.

Bέβαια, επί Δέλλα ο μέσος όρος τερμάτων του ΟΦΗ μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός καθώς στα 10 παιχνίδια του με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο του έχει καταφέρει να πετύχει 18 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόλις 10.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τα νούμερα που προκύπτουν από την διαδικασία των play outs, είναι δεδομένα και δείχνουν την έλλειψη ισορροπίας που έχει καλά και κακά νέα.

Τα καλά νέα που προκύπτουν είναι ότι η εικόνα του ΟΦΗ δημιουργικά άλλαξε εντελώς. Ο ΟΦΗ έγινε μια επικίνδυνη ομάδα που πάραξε αρκετές φάσεις στις έξι αγωνιστικές, προφανώς και είναι το αυτονόητο – διαφορετική η δυναμική των ομάδων που αντιμετωπίζει – αλλά είναι ένας ενδεικτικός αριθμός του τι μας παρουσιάσε.

Ο ΟΦΗ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος έχει 88 τελικές προσπάθειες, αριθμός που τον κατατάσσει ως την πέμπτη καλύτερη ομάδα. Αφήνοντας πίσω του τον Άρη αλλά και τον ΠΑΟΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που δύσκολα απειλούσε τον αντίπαλο της, σε άκρως επιθετική βγάζοντας φάσεις συνεχώς σε αυτά τα έξι παιχνίδια.

Μαζί με τον Βόλο, είναι οι ομάδες που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ (9) καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στις στα τρία από τα έξι παιχνίδια που έδωσε (Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο).

Όμως από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ δεν μπορεί να κάνει γκολ τις φάσεις που δημιουργεί. Η εκτελεστικότητα του τον ρίχνει στην 9η θέση του πρωταθλήματος αφού πετυχαίνει 0.0123 γκολ ανά τελικές προσπάθειες.

Ο Βόλος, όπως είχε πει και ο Δέλλας παραμονές του αγώνα με τον ΟΦΗ, είναι η νούμερο ένα πιο εύστοχη ομάδα αφού καταφέρνει να κάνει γκολ τις λίγες, είναι η αλήθεια, φάσεις που δημιουργεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook