Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ διέσυρε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη κερδίζοντας 4-5 από 4-0!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 27 Μαΐου 1990 ο ΟΦΗ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 4-5 αν και έχανε 4-0 μέχρι το 50ο λεπτό! Διαβάστε στο Gentikoule πως ο ΟΦΗ κατάφερε να ταπεινώσει και να διασύρει τους “ερυθρόλευκους” μέσα στο Καραϊσκάκη!

ΟΦΗ και Ολυμπιακός θα βρίσκονταν αντίπαλοι για δεύτερη φορά μέσα σε εκείνο το 10ημερο μιας και είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τους “ερυθρόλευκους” να κερδίζουν τότε με 4-2. Όμως, αν και το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ έδειξαν για ποιον λόγο θεωρείται ο ΟΦΗ μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην χώρα κάνοντας μια ανατροπή που όμοια της δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-0 στο 48ο λεπτό, όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει 5 γκολ σε διάστημα 40 λεπτών και να κερδίσει το παιχνίδι που ναι μεν ήταν βαθμολογικά αδιάφορο όμως κατέτασσε την ομάδα του Ηρακλείου στο πάνθεον της ιστορίας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι το 48′ με 4-0 χάρις σε γκολ των Ντέταρι, Μητρόπουλου, Κωφίδη, Τσιαντάκη και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο ΟΦΗ θα διασυρόταν στο Φάληρο, ήρθε η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μαρινάκης που στο 51ο λεπτό μείωσε σε 4-1 ενώ εννέα λεπτά αργότερα ο Βέρα μείωνε σε 4-2. Όμως η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή και συνάμα πιο… γλυκιά αφού ο ΟΦΗ πετύχαινε 3 γκολ σε διάστημα 5 λεπτών (!!!). Στο 85′ ο Μπατσινίλας μείωνε σε 4-3, στο 87′ ο Βέρα ισοφάριζε σε 4-4 και στο 90′ ο Στέφανος Βάβουλας έδινε τη νίκη στον ΟΦΗ με σκορ 4-5!

Ολυμπιακός: Ράντος, Καραταΐδης, Αλεξίου, Παχατουρίδης, Ντέταρι (76΄ Χατζίδης), Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Σαββίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Μουστακίδης.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Βάβουλας, Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Γκουλής, Τσίμπος, Βέρα, Νιόπλιας, Μαρινάκης Π. (46′ Παπαβασιλείου), Κάβουρας, Μαρινάκης Γ. (67′ Μπατσινίλας)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook