Γεωργίου στο Gentikoule: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στον ΟΦΗ…» (fotos+vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη από καρδιάς, ο Γιώργος Γεωργίου μιλάει στο Gentikoule για πρώτη φορά από την ημέρα που έφυγε από τον ΟΦΗ και αποχαιρετάει τον κόσμο με λόγια που ανατριχιάζουν και τον πιο… αναίσθητο!

Ο… captain του ΟΦΗ της προηγούμενης περιόδου δεν βρίσκεται πλέον στο Ηράκλειο αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βοιωτία και τον Λεβαδειακό. Και μπορεί να έμεινε στο Ηράκλειο, μόνο, 1, 5 χρόνο ωστόσο είναι δεδομένο πως όλοι ένιωθαν σαν να βρισκόταν στην Κρήτη για χρόνια ολόκληρα. Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ δεν θα είναι πλέον εδώ, τουλάχιστον το σώμα του γιατί η ψυχή του θα παραμείνει αιώνια… πιστή στα «ασπρόμαυρα» και τον μεγαλύτερο Κρητικό σύλλογο.

Ο ίδιος μιλάει στο Gentikoule σε μια συνέντευξη όπου για ΠΡΩΤΗ φορά βγάζει τα… εσώψυχα του, κάνει τον απολογισμό της θητείας του στον ΟΦΗ και δίνει την υπόσχεση για το μέλλον…

Γιώργο, ήσουν 1, 5 χρόνο στον ΟΦΗ όμως όλοι ένιωθαν ότι βρισκόσουν εδώ για χρόνια…

«Τι να πω, είναι το λιγότερο χρονικό διάστημα που έχω μείνει σε μια ομάδα όμως λες και βρισκόμουν για χρόνια στον ΟΦΗ. Σαν να ήμουν μια ζωή εκεί. Εγώ και η οικογένεια μου συγκινηθήκαμε αρκετά τώρα που φεύγαμε, δεθήκαμε φοβερά με την ομάδα και τους ανθρώπους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε αλλά και στους ανθρώπους που με έφεραν στην ομάδα (Μαχλά, Αναστόπουλο) και μου έδωσαν την δυνατότητα να ζήσω ανεπανάληπτες στιγμές. Δεν το πιστεύαμε ότι φεύγουμε από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ. Σκοπεύαμε να μείνουμε μια ολόκληρη ζωή και ξαφνικά αλλάζει ο προγραμματισμός μας».

Την ημέρα που ήρθε στο Ηράκλειο 2 Φεβρουαρίου 2011

Η ομάδα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και εσείς δείχνατε να τα… σβήνετε το πρωί της άλλης ημέρας. Πως το κάνατε;

«Το δέσιμο που υπήρχε στην ομάδα ήταν απίστευτο. Και για αυτόν τον λόγο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, η ομάδα συνέχιζε να έχει αυτήν την πορεία. Πιστεύω ότι δεν θα άντεχε καμία άλλη ομάδα με αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα παιδιά, οι Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Βερόν, Καμπάνταης και όλα τα άλλα δεν ξέρω πως θα είχε καταλήξει η ομάδα. Όλα τα παιδιά είχαμε φοβερή χημεία και αυτή η ομάδα χρωστάει πολλά σε αυτά τα παιδιά. Αυτοί είναι που κράτησαν ψηλά την ομάδα».

Τι θυμάσαι από το τελευταίο σου παιχνίδι με την φανέλα του ΟΦΗ;

«Εκείνη την ημέρα αν με έβαζαν να υπογράψω νέο συμβόλαιο, θα υπέγραφα εφ’ όρου ζωής. Είναι τέτοιο το δέσιμο που έχω με την ομάδα που δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Αυτή η αναγνώριση που υπήρξε προς το πρόσωπο μου με το να φωνάζει το όνομα μου όλο το γήπεδο ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο».

H αποθέωση του Γιώργου Γεωργίου από τον κόσμο του ΟΦΗ

Έγινε προσπάθεια για να μείνεις στην ομάδα;

«Δυστυχώς, δεν υπήρχε τίποτα. Τα πράγματα είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά. Κανένας δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει και αν η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να κάνει μεταγραφές. Εγώ προσπαθούσα να βρω λόγους για να μείνω στην ομάδα και δεν τους έβρισκα. Και όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα παιδιά που ήταν στην ομάδα».

Πάντως, το δέσιμο σου με τον κόσμο ήταν κάτι το μοναδικό…

«Αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Βλέπω στο ίντερνετ κάποια βίντεος από το «Γεντί Κουλέ» και με πιάνει ανατριχίλα. Πραγματικά, δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα έζησα αυτόν τον 1, 5 χρόνο που βρισκόμουν στον ΟΦΗ».

Το γκολ που πέτυχε στο ματς με τον Ατρόμητο

Τι γεύση σου αφήνει η πορεία της προηγούμενης χρονιάς;

«Ήταν κάτι απίστευτο ότι περάσαμε. Αγγίξαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν καν ότι μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Όλοι ήμασταν μια παρέα και μια ψυχή. Ήμασταν 15 άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο. Είχαμε φοβερό κλίμα και με την βοήθεια του κόσμου πιάσαμε κάποια πράγματα που δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Ξεκινήσαμε προετοιμασία 14 παίκτες και ήταν πραγματικά συγκλονιστικές αυτές οι στιγμές».

Από τα πλέι – οφ του προηγούμενου καλοκαιριού, τι σου μένει;

«Όλοι δείξαμε ότι είχαμε ψυχή και καρδιά για να πάμε τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Πιστεύαμε στην αρχή από τις δικές μας δυνατότητες και ότι θα πάρουμε την άνοδο. Ξέραμε ότι αυτά τα παιχνίδια θα παίζονταν στις λεπτομέρειες όμως καταφέραμε και πήραμε την πρώτη άνοδο γιατί γνωρίζαμε ότι διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Πήγαμε εκεί χωρίς προπονήσεις και κατορθώσαμε να τερματίσουμε πρώτοι».

Το μέλλον θα σε βρει ξανά… στον δρόμο του ΟΦΗ;

«Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στον ΟΦΗ. Θέλω να ζήσω τις στιγμές που ζήσαμε φέτος και να δω την ομάδα να πηγαίνει ψηλά όπως θέλει ο κόσμος της».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook