Ενωτική ομιλία του Χρήστου Μιχαλόπουλου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ενωτικός εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Χρήστος Μιχαλόπουλος που τόνισε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να πάει σε Γενική Συνέλευση ώστε να αναδειχθεί μια νέα και ισχυρή διοίκηση που θα παλέψει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι “και εγώ ήμουν στην διοίκηση της ΠΑΕ τα 3 τελευταία χρόνια και έγιναν λάθη. Όμως, δεν πιστεύω ότι έγιναν εσκεμμένα” καλώντας τους πάντες να εμφανιστούν ενωτικοί για το καλό του ΟΦΗ.

Η ομιλία του Χρήστου Μιχαλόπουλου

«Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα αρκετά για να έρθω σε αυτήν την συνάντηση. Όχι, επειδή έχω πρόβλημα μαζί του αλλά απεναντίας είχαμε άψογη συνεργασία. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ είναι γονατιστός. Έχουμε δύο επιλογές, είτε να περιμένουμε γονατιστοί να έρχονται για να μας παίζουν καρπαζιές, είτε να σηκωθούμε. Ο ΟΦΗ μπορεί να σηκωθεί. Μέσα σε όλα αυτά, μεσολάβησαν τόσοι και τόσοι παράγοντες. Το βέβαιο είναι ότι είναι κρίσιμες οι εποχές. Δεν έχω να προτείνω καμία συγκεκριμένη λύση όμως θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια, συνεργασία και συντροφικότητα. Όταν λέω σύμπνοια, εννοώ ότι υπάρχει ένα τέτοιο παράγοντικό περιβάλλον. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας. Ο ΟΦΗ έχει ένα έξοχο οργανωμένο κίνημα. Τα παιδιά του ΟΦΗ είναι ευφυέστατα και λατρεύουν την ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει ιδιόκτητο γήπεδο και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Είμαι 3 χρόνια στην ΠΑΕ και γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Λάθη έγιναν πολλά όμως ουδείς είχε δόλο για να κάνει κακό στον ΟΦΗ. Λάθη κάνουν όσοι εργάζονται. Όσοι δεν εργάζονται και πίνουν καφέ στα καφενεία, δεν κάνουν λάθη. Πρέπει να διαγράψουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον. Θα πρέπει να γίνει ακόμα μια εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω στο οικονομικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε το μέλλον. Δεν πρέπει να αδικούμε τον Τζώρτζογλου. Το 2009 που ήμουν δικηγόρος και ο Νίκος Τζώρτζογλου βοήθησε ώστε να πάρουμε την αδειοδότηση. Αν έκανε λάθη, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει τον οποιονδήποτε από εσάς. Γνωρίζω ότι έχει βοηθήσει και αγαπάει τον ΟΦΗ.
Ο Γιάννης Κουράκης μπορεί τότε να έπρεπε να γίνει μια σκέψη ώστε η ομάδα να μην ανέβει. Και εγώ είχα την άποψη ότι η ομάδα έπρεπε να ανέβει. Αν ήταν λάθος του δημάρχου να ανέβει η ομάδα χωρίς να γίνει οικονομική εξυγίανση, τότε ήταν λάθος. Ο Νίκος Μαχλάς έκανε μεταγραφές. Προφανώς σκέφτηκε να φτιαχτεί ένα τέτοιο ρόστερ με σκοπό να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ήθελε να κάνει ελκυστικό το προϊόν με σκοπό να βρεθεί ένας επενδυτής.
Επενδυτές δεν θα βρεθούν όμως μπορούμε και αυτό πρέπει να κάνουμε να γίνει Γενική Συνέλευση. Εκεί πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Όλοι οι μέτοχοι, όλοι οι παράγοντες. Από την ΓΣ θα πρέπει να εκλεγεί μια διοίκηση όπου όλοι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί μια 11μελης διοίκηση που θα απαρτίζεται από παράγοντες που θα αγαπούν τον ΟΦΗ. Θα πρέπει να έχουν νιάτα, αγάπη και δημιουργικότητα. Θα πρέπει να είναι επώνυμοι και θα έχουν φρεσκάδα και νιότη. Σωτήρες δεν υπάρχουν και φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξουν. Τις λύσεις θα τις βρούμε εμείς. Θα πρέπει να γίνει κάτι και να αφαιρέσουμε το ελάττωμα της ματαιοδοξίας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ΟΦΗ θα υπάρχει, όπως υπήρχε και πριν τον Μιχαλόπουλο. Θα πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα και να σεβόμαστε το παρελθόν. Είμαι ένας πρόεδρος που είπε ευθαρσώς την λέξη Βαρδινογιάννης. Πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία μας γιατί ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης υπήρξε ζωντανή ιστορία μας. Πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν μας για να έχουμε μέλλον»
Δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω. Δεν ωφελεί σε τίποτα η γκρίνια, η λύπη και η στενοχώρια. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ με την αγάπη όλων μας μπορεί να σωθεί και να μην γίνονται λάθη. Σήφη, η διοικούσα σου επιτροπή είναι δύο και τρια κομμάτια. Αγκάλιασε τους συντρόφους σου για να τρέξει η ομάδα μέχρι την ΓΣ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook