«Χαράτσι» 520 χιλ. από τον ΙΚΑ – «Ξεκίνησαν τα πισωμαχαιρώματα» δήλωσε ο Κ. Κλάδος!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κατασχετήριο ύψους 520 χιλ. ευρώ από το ΙΚΑ έφτασε στα γραφεία του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να βράζουν στον σύλλογο. Έξαλλος ο Κώστας Κλάδος τόνισε στον Athletic Radio 104,2 «ξεκίνησαν τα «πισωμαχαιρώματα» και τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη».

Το κατασχετήριο έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ το μεσημέρι της Παρασκευής και έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του ΟΦΗ που δεν έκρυψαν την ενόχληση τους από αυτήν την απόφαση του ΙΚΑ. Οι 520.000 ευρώ αφορούν το συνολικό ποσό της οφειλής και προκύπτει από το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν οι τρεις τελευταίες δόσεις – αξίας 8 χιλ. η κάθε μια – με αποτέλεσμα να χαθεί η ρύθμιση.

Το ποσό των 520 χιλ.ευρώ προέρχεται από το ότι δεν πληρώθηκαν οι τελευταίες δόσεις – κάτι που στον ΟΦΗ το διαψεύδουν ενώ αυτό το γεγονός ο Κώστας Κλάδος το χαρακτήρισε «ανήθικη πράξη».

Για το κατασχετήριο του ΙΚΑ Ηρακλείου ο Κώστας Κλάδος παραχώρησε συνέντευξη – «ποταμό» στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας ότι «διαφαίνεται ότι η προσπάθεια μας θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και εγώ τουλάχιστον δηλώνω ότι ξεκίνησαν τα πισωμαχαιρώματα και τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη. Μιλάω ευθεία και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι διοικητικές θέσεις κατέχονται από ανεπαρκείς υπαλλήλους. Η κατηγορία μου δεν είναι άστοχη. Μάλλον τα τοπικά στελέχη αγνοούν τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες».

Παράλληλα, ο κύριος Κλάδος τόνισε ότι θα γίνει νέο ΔΣ την Κυριακή ώστε να μπουν οι προτεραιότητες στην διοίκηση και να οριστούν σε σώμα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2 ο Κώστας Κλάδος

Για τους λόγους που προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια το ΙΚΑ: «Ήταν υποχρεωμένα τα διευθυντικά στελέχη προκειμένου να ενημερώνονται για τις επιλογές που συμφέρουν το δημόσιο. Πρόσφατα ακούγεται η φράση «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Τώρα προχώρησαν σε μια ανήθικη πράξη επειδή η προηγούμενη διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε και δεν τους κατέβαλε το ποσό των 8.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις. Όταν η ΑΕΚ, αν είναι αλήθεια, οφείλει το ποσό των14,2 εκ. ευρώ. Δεν αναφέρομαι σε όλο το επιτέλειο της διοίκησης του ΙΚΑ αλλά μιλάω για την διοίκηση σε τοπικό επίπεδο. Αγνόησαν να λειτουργήσουν υπέρ των συμπολιτών τους. Αν καταστραφεί μια εταιρεία, τότε χάνουν τα λεφτά τους. Σήμερα, έφτασε κατάσχεση στους λογαριασμούς του ΟΦΗ και φυσικά δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά».

Για την δική του άποψη σε αυτό το θέμα: «Μας δόθηκε ένα ερέθισμα για να τους τα πούμε και να μάθουν να υπηρετούν άξια τις θέσεις τους. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν πεθαίνει ο πατέρας των διοικητικών στελεχών, οφείλουν να είναι στις θέσεις τους. Κάθε διοικητικό στέλεχος υποχρεούται να στέκει στο ύψος των περιστάσεων. Κατανοώ τα ανθρώπινα προβλήματα. Ήταν τυχαία ότι επέλεξαν ως ημέρα την Παρασκευή; Διάλεξαν λάθος δρόμο και θα μας βρουν αντίθετους. Το πόσο νόμιμοι είναι να το βρουν με την διοίκηση τους. Υποχρεούνται να επιστρέψουν πίσω το κατασχετήριο».

Για την αντίδραση της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Ενημέρωσα αμέσως τους συναδέλφους μου από το ΔΣ και όλοι ένιωσαν έκπληξη. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε από διευθυντικά στελέχη αλλά εκβιάζουμε. Πάντα στα όρια της νομιμότητας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σεβάστηκαν ούτε ιερά, ούτε όσια. Πιθανόν αύριο να δηλώνουν ότι είναι και φίλοι του ΟΦΗ. Όμως, τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε. Εγώ θα έλεγα, καλώς έπραξαν αν ήξεραν ότι υπήρχαν χρήματα. Ήξεραν ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Αφού ήξεραν πως δεν υπήρχαν τα 4 χιλιάρικα, πως θα πληρωθούν τα 500; Σε τέτοιες υποθέσεις, πρέπει να υπάρχει πάντα πίστωση χρόνου. Πριν από δύο ημέρες είπα ότι δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας και ότι δεν θα χάσει κανένας ούτε ένα ευρώ. Εκβιασμούς και απειλές δεν δεχόμαστε. Θα πέσουν κάτω. Δεν μπορώ να κάνω διάλογο με αυτούς τους κυρίους. Θα με εκπροσωπήσει κάποιος που θα πάει στο ΙΚΑ. Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησαν τον ΟΦΗ, όχι οι υπάλληλοι. Εγώ ζήτησα βοήθεια στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος».

Για την απόκτηση ασφαλιστικής ενημερότητας: «Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη ασφαλιστική ενημερότητα. Είναι στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων τους ώστε να ψάξουν τους νόμους και να μας την αποδώσουν. Αυτό μπορεί να γίνει προς όφελος του ιδρύματος και όχι εις βάρος του. Αν υποτεθεί ότι ο διοικητικός υπάλληλος έπρεπε να εξετάσει την περίπτωση, θα έπρεπε να είναι ενημερωμένος και δεν θα ήμασταν τώρα εδώ να συζητάμε αυτό το θέμα».

Για την συνάντηση με τους υπάλληλους της ΠΑΕ: «Βρεθήκαμε επιτέλους με τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Και λέω επιτέλους γιατί το ζήτησα από την αρχή. Βάσει νόμου προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια που εμένα με «χάλασε». Δεν γίνεται σε έναν χώρο που υπάρχει 30 χρόνια να προχωρούν σε μια τέτοια ενέργεια. Και τους το είπα και μπροστά τους. Όταν μια διαδικασία είναι σε εξέλιξη όπως η ΓΣ που γνωρίζουν την αξία της περισσότερο από εμένα, δεν θα έπρεπε να περιμένουν τι θα συμβεί; Αυτό που τους ζήτησα σε πρώτη φάση είναι να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Εκεί που επικεντρώθηκα ήταν το θέμα της εργασίας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης δεν ανταποκρίθηκαν. Όμως οι υπάλληλοι της ΠΑΕ όσο είναι στις θέσεις τους οφείλουν να είναι αντάξιοι των υποχρεώσεων τους. Εγώ προσέγγισα τους ανθρώπους και τους ζήτησα να βγάλουν όση πικρία έχουν. Μπόρεσα να τους δω και τους απάντησα ότι δεν θέλω να κάνουν καμία αναστολή των ενεργειών τους εώς ότου βρεθούμε με το ΔΣ και αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες μας».

Για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ: «Εγώ συνηθίζω να κρατάω ένα συμβούλιο μέχρι και 24ωρο. Όταν ξεκινάω μια διαδικασία ενημερωτικού χαρακτήρα θα πρέπει να την τελειώσω ή να μην την ολοκληρώσω ποτέ. Για εμένα δεν υπάρχουν αργίες και το πιθανότερο είναι ότι θα συνεδριάσουμε την Κυριακή προκειμένου να αναδιαμορφώσουμε την πολιτική μας. Για εμένα αδιέξοδα δεν υπήρχαν. Ανάλογα με το πώς σου παίζουν λύρα, πρέπει να χορεύεις».

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ: «Ενημερώνομαι για όσα αφορούν τα μεταγραφικά ζητήματα. Τώρα που μπαίνω στο κλίμα, είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Χθες το βράδυ έδωσα εντολή στον κύριο Τζιρίτα να τα παραγγείλει ώστε το Σάββατο να είναι στο Ηράκλειο. Έχουμε καταλήξει σε τιμές και υπάρχει μια διαφοροποίηση. Όταν η ομάδα έχει πτωχεύσει και εμείς αναγκαστήκαμε να πάμε λίγο παραπάνω. Η θύρα 1 και η θύρα 8 δεν θα έχουν διαρκείας. Όταν ξεκίνησα να κάνω κοστολόγηση, διαπίστωσα ότι η ομάδα έμπαινε μέσα σε πολλούς αγώνες. Δεν υπάρχει «τσίμπημα» στις τιμές. Τα διαρκείας δεν δίνουν στην ομάδα ούτε ένα ευρώ. Δεν έχω την εμπειρία και την γνώση απλά «φωτογράφησα» για να έχω μια εικόνα για το γήπεδο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook