Ο αξιότιμος κύριος Σόουζα…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για δεύτερη φορά στην σαιζόν που επιβραβεύεται για την υπομονή και την σοβαρότητα που έδειξε στην πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ.

Όσοι γνωρίζουν τον Σόουζα, έχουν να λένε τα καλύτερα – για εκείνον – λόγια. Σοβαρός μέσα στο παιχνίδι αλλά έξω από αυτό ένα… μικρό παιδί. Στην πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ ήρθε… κατά τύχη. Τον πρότειναν στο Νίκο Αναστόπουλο που ήδη είχε πάρει καλές συστάσεις για εκείνον. Όμως η φιλοσοφία του κόουτς παραμένει ίδια: “Καλός παίκτης δεν είναι; Να τον δω πρώτα από κοντά και μετά θα υπογράψει”.

Έτσι, ο Βραζιλιάνος στόπερ έφτασε στο Καρπενήσι στις 3.00 τα ξημερώματα (!) όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είχε πρόβλημα. Μπήκε αμέσως στην προπόνηση και το πρωί φόρεσε για πρώτη φορά τα “ασπρόμαυρα”. Ο Ντένις Σόουζα, Βραζιλιάνος με… ευρωπαϊκή κουλτούρα έδειξε στοιχεία ποδοσφαιριστή της “Γηραιάς Ηπείρου”.

Ο Σόουζα με σχεδόν 10 χρόνια θητείας στην Ευρώπη έχει πολιτογραφηθεί Βέλγος (η σύζυγος του είναι από εκεί) και συχνά πυκνά αναφέρεται στα παιδιά του ενώ στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο playstation. O ίδιος θεωρεί παράδεισο την Κρήτη και την Ελλάδα. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι του ζητήθηκε η γνώμη του από τον Ντιέγκο Λεόν (νυν παίκτη της Κέρκυρας) για να έρθει στην χώρα μας και ο Βραζιλιάνος στόπερ του είπε αμέσως “έλα”.

Πέρυσι, έδειξε μεγάλη υπομονή αλλά και δείγματα άψογου χαρακτήρα. Παρά το γεγονός ότι έπεσε μπροστά στο μόνιμο κεντρικό δίδυμο των Γεωργίου – Ταυλαρίδη, δεν γκρίνιαξε ποτέ για τις ελάχιστες συμμετοχές του γνωρίζοντας ότι οι συμπαίκτες του έδιναν σταθερότητα και ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Ο καλός χαρακτήρας του και η άψογη συμπεριφορά του επιβραβεύτηκαν την φετινή σαιζόν με το Νίκο Αναστόπουλο να στηρίζει πολλά πάνω του. Ο ίδιος ήδη έχει δώσει στον ΟΦΗ την σταθερότητα μεταδίδοντας την εμπειρία του στους σαφώς λιγότερο έμπειρους Κουρδάκη και Χαριτωνίδη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook