“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Αποχαιρέτησε ο Βάντο

Παρελθόν αποτελεί για τον ΟΦΗ ο Βάντο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός οπισθοφύλακας ανακοίνωσε το διαζύγιο με την ομάδα του Ηρακλείου, μέσω επιστολής που απέστειλε στους διοικούντες την ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής έγραψε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι την υποχρέωση, πριν αναχωρήσω για την πατρίδα μου τη Βραζιλία, να σας αναφέρω τους λόγους της αποχώρησης μου από τον ΟΦΗ και από την Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε, τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ είχαν μεγάλο αντίκτυπο και σε μένα, έτσι ώστε να πάρω τη απόφασή μου.
Με παραμελήσατε ώστε να μην μπορώ να συντηρηθώ τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Αγαπώ τον ΟΦΗ και τους τόσο ζεστούς φιλάθλους, αυτό είναι η αλήθεια, και καταλαβαίνω ότι με αγαπάτε και εσείς.

Σας ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να σας προσφέρω περισσότερα στα παιχνίδια που έπαιξα με την ασπρόμαυρη φανέλα του ΟΦΗ, αλλά δεν μου δόθηκε και η ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου στη θέση που στην πραγματικότητα αξίζω να αγωνίζομαι. Δεν είμαι άνθρωπος της μεγάλης δόξας και ούτε θα είο Βάντο μαι ποτέ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν στη δύσκολη αυτή περίοδο που είχα.

Σας ευχαριστώ επίσης και για την αγάπη σας προς εμένα».

Στον ΟΦΗ είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, ύστερα από την ήττα από τον Απόλλωνα. Η προσοχή με την επιστροφή από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα στραφεί στο πρωτάθλημα, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ είναι σε διαρκή αναζήτηση μεταγραφικών στόχων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτους στόχους αποτελούν οι Αποστολόπουλος (δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ) και Γιάννου (σέντερ φορ του ΠΑΟΚ). Ακούστηκαν και τα ονόματα των Τάτου, Βλαχοδήμου και Σάμαρη, όπως και αυτό του Μακρή, που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Goal

Πικρία αλλά και πλάνα

Ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα ήταν μία, τρόπον τινά, «γροθιά» στο στομάχι του ΟΦΗ, πλην όμως δεν έχει έρθει και η καταστροφή. Στις τάξεις των Κρητικών αυτό που θα κοιτάξουν πλέον είναι, αφενός μεν, να… ηρεμήσουν και να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες εν όψει των γιορτών, αφετέρου δε, να προχωρήσουν απρόσκοπτα πάνω στο πλάνο που έχει εκπονηθεί, ως προς τα μεταγραφικά σχέδια του Ιανουαρίου.

Ο πρώτος στόχος είναι σε κάθε περίπτωση ο Βαγγέλης Μάντζιος, για τον οποίον είχαμε αναφερθεί πριν από λίγες μέρες. Ο ΟΦΗ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την περίπτωση του ψηλόσωμου στράικερ, τον οποίον άλλωστε γνωρίζουν καλά στις τάξεις της ομάδας του Ηρακλείου. Από εκεί κι έπειτα, οι Κρητικοί «κοιτούν» και προς… Τούμπα μεριά, με τους Αποστολόπουλο και Γιάννου να είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να «κατηφορίσουν» στην Κρήτη. Ο πρώτος… χρειάζεται, μετά το «ντόμινο» που προκαλείται με τη φυγή του Βάντο, ενώ για τον Γιάννου όλα θα εξαρτηθούν και από τις κινήσεις του ΠΑΟΚ.

Επίσης, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Τάτου και… Σάμαρη, χωρίς όμως να υπάρχουν πολλές πιθανότητες επαλήθευσης των συγκεκριμένων σεναρίων. Χθες, εν τω μεταξύ, το κεφάλαιο του Βάντο έκλεισε οριστικά για τον ΟΦΗ, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό ως γνωστόν να έχει καταθέσει προσφυγή. Σε επιστολή του προς την ΠΑΕ, ο Βάντο τα «έχωσε» ουσιαστικά στη διοίκηση των Κρητικών, αναφέροντας ότι «με παραμελήσατε τόσο, ώστε να μην μπορώ να συντηρηθώ τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Αγαπώ τον ΟΦΗ και τους τόσο ζεστούς φιλάθλους του, αυτη είναι η αλήθεια και σας ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να σας προσφέρω περισσότερα». Βεβαίως, ο ΟΦΗ πρέπει να χειριστεί προσεκτικά το θέμα του Βάντο, αφού πέραν των 65.000 ευρώ που διεκδικεί ο Βραζιλιάνος, υπάρχει η περίπτωση να ζητήσει και αυτά που απορρέουν από το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι.

Sportday

Γύρισε τον χρόνο πίσω

Γύρισε τον χρόνο επτά χρόνια πίσω Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Απόλλωνα Σμύρνης έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του ΟΦΗ για το 2012.
Ο Νίκος Αναστόπουλος (φωτό) μπορεί να δήλωσε μετά τον αγώνα ότι δεν ήταν δυνατό να κρατήσει η ομάδα δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, αλλά είναι γεγονός ότι οι Κρητικοί είχαν μάθει τα προηγούμενα χρόνια να φτάνουν πάντα… μακριά στον θεσμό.

Ωστόσο με το αποτέλεσμα στη Ριζούπολη γύρισαν ουσιαστικά επτά χρόνια πίσω! Στο μακρινό 2005. συγκεκριμένα, όταν αποκλείστηκαν στη φάση των «32» και πάλι από ομάδα Β’ Εθνικής. Τότε ήταν η Νίκη Βόλου που άφησε εκτός συνέχειας τον ΟΦΗ σε μονό αγώνα ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι (3-2 πέν.. 1-1 η κανονική διάρκεια). Το μεγάλο πρόβλημα, βέβαια, που ανέδειξε η προχθεσινή αναμέτρηση είναι η αδυναμία της ομάδας να αξιοποιήσει τις φάσεις που δημιουργεί και γι” αυτόν τον λόγο κρίνεται επιτακτική η απόκτηση ενός επιθετικού ή τουλάχιστον ενός παίκτη που θα καλύψει το κενό του Μίρνες Σίσιτς. ο οποίος απουσιάζει αυτή τη στιγμή λόγω τραυματισμού, αλλά φαίνεται επίσης ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα.

Τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΟΦΗ. βέβαια, αυτή τη στιγμή περιστρέφονται κυρίως γύρω από τους παίκτες που παραχωρεί ο Ολυμπιακός. 0 Τάτος. ο Βλαχοδήμος. ο Σάμαρης είναι μερικοί από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του ομίλου, ενώ ακούγονται κι εκείνα των Αποστολόπουλου. Γιάννου από τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα εξετάζονται και οι περιπτώσεις των Γιώργου Μακρή και Κώστα Μενδρινού.

Το αρνητικό, ωστόσο, για τον ΟΦΗ είναι ότι δεν έχει πληθώρα λύσεων, αφού να θυμίσουμε ότι έχει δικαίωμα απόκτησης μόνο ενός Ελληνα παίκτη άνω των 24 ετών. Οπως γίνεται αντιληπτό, πάντως, οι Κρητικοί χρειάζονται ενίσχυση κι αυτό το ζήτημα θα απασχολήσει διοίκηση και Αναστόπουλο τις επόμενες ημέρες εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη στις 7 Ιανουαρίου. Σ’ αυτό δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Λαμπρόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε στη Ριζούπολη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook