Κύριε Πιλάβιε σας εκθέτει ο Αντρέα Τραβέρσο…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η παρουσία του Αντρέα Τραβέρσο στην Ελλάδα μπορεί να φέρνει εξελίξεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων όμως παράλληλα εκθέτει και έναν ολόκληρο μηχανισμό λειτουργίας της ΕΠΟ και των στελεχών της…

Το gentikoule.gr αναζήτησε στο διαδίκτυο δηλώσεις του Ιταλού – υπεύθυνου για το σύστημα αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ – και οι οποίες αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα που η ΕΠΟ, το «ρεπορτάζ» της, τα στελέχη της αλλά και ο ίδιος ο Σοφοκλής Πιλάβιος διατείνονται ότι οι αδειοδοτήσεις υπάρχουν για να βελτιώνουν την οικονομική κατάσταση των ομάδων – στην πράξη ουσιαστικά ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ τις ομάδες, οι δηλώσεις του Αντρέα Τραβέρσο ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ένα ολόκληρο σύστημα που αποκαλύπτεται ο τρόπος δράσης του.

Όταν στην Ελλάδα, η ΕΠΟ και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ κύριος Σμαΐλης φροντίζει να απορρίπτει τους φακέλους των ΟΦΗ, Ηρακλή επειδή δεν έχουν «καθαρή» θέση, η ΟΥΕΦΑ που δεν λειτουργεί με… μέσα και ομάδες – «δορυφόρους» φροντίζει να λειτουργεί υπό ένα διαφορετικό καθεστώς.

Για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της «Daily Mail» που αναφέρεται στην κάκιστη οικονομική κατάσταση της Μάντσεστερ Σίτυ. Οι Άγγλοι έχουν μια «χασούρα» της τάξης των 121 εκ. λιρών όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν την μεταγραφή του Τζέκο που κόστισε 27 εκ. λίρες.

Για την μεταγραφή του Βόσνιου, παρενέβη ο «άνθρωπος μας» Αντρέα Τραβέρσο που είπε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα και έχουν μια στρατηγική ώστε να βελτιώσουν τα έσοδα τους. Μας επισκέφτηκαν και μας είπαν ότι είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν».

Εδώ, στην Ελλάδα η ΕΠΟ και ο ακριβοθώρητος Σοφοκλής Πιλάβιος συνάντησε ποτέ κάποιον παράγοντα του ΟΦΗ; Όχι βέβαια, γιατί δεν γνώριζε τι απάντηση θα δώσει ενώ είναι προφανές πλέον ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα το σύστημα της Ομοσπονδίας για την περίφημη αδειοδότηση.

Επιπλέον, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιες άλλες δηλώσεις του Αντρέα Τραβέρσο. Ο Ιταλός διευθυντής της επιτροπής αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ δηλώνει ότι «τα μέτρα για το σύστημα αδειοδότησης δεν είναι ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».

Αλήθεια, όταν ο κύριος Σμαΐλης – λογιστής στο επάγγελμα και υπάλληλος της ΕΠΟ για να μην ξεχνιόμαστε – ψήφιζε εις βάρος του ΟΦΗ είχε λάβει υπόψιν του τα παραπάνω λόγια; Μάλλον όχι γιατί όλοι γνωρίζουμε τις μετέπειτα εξελίξεις και το τι καθεστώς επικρατεί στην ΕΠΟ.

Ωστόσο δεν τελειώσαμε εδώ γιατί στην συνέχεια ο Αντρέα Τραβέρσο εκθέτει ακόμα περισσσότερο την ΕΠΟ, τον Γιώργο Δημητρίου και τον Σοφοκλή Πιλάβιο. «Η ΟΥΕΦΑ έχει δώσει ύψιστη προτεραιότητα στο σύστημα αδειοδότησης και είμαστε στην διαδικασία εκπόνησης των κατευθυντήριων γραμμών σε συνεννόηση με τους συλλόγους. Μόλις το πλαίσιο είναι έτοιμο, ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ 2012 – 13 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ».

Πως λοιπόν ο Σοφοκλής Πιλάβιος και η ΕΠΟ αποφασίζουν από το 2011, δύο χρόνια νωρίτερα, για την πλήρη εξομοίωση των στοιχείων που απαιτούνται για την αδειοδότηση; Και επίσης ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί όλα τα παραπάνω έχουν μείνει στο «συρτάρι» της γραμμής πληροφόρησης της ΕΠΟ δίχως να έχει γίνει τίποτα γνωστό;

Γιατί, στην Ελλάδα των αντιθέσεων, των μεγάλων διαφορών στα οικονομικά της κάθε ΠΑΕ, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να βρεθεί μια ομάδα που να έχει καθαρή θέση. Έτσι, πολύ απλά η ΕΠΟ δείχνοντας ότι εξυπηρετεί καταστάσεις και συμφέροντα φροντίζει να κόβει τις ομάδες που δεν βρίσκονται σε κάποιο σύστημα ώστε να «καθαρίζει» όποιον θέλει.
Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, το σύστημα αδειοδότησης δεν υπάρχει για να εξαφανίζει τις ομάδες αλλά για να φροντίζει να μπαίνουν σε μια σειρά οι οικονομικές τους υποθέσεις.

Έτσι, το μόνο που κάνει η ΕΠΟ και ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι να εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τον τρόπο που λειτουργούν καθιστώντας σαφές ότι εξυπηρετούνται συμφέροντα τρίτων…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook