“Χασούρα” 12 χιλ. στα εισιτήρια του ΟΦΗ αλλά και πάλι ψηλά κόσμος και ομάδα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο ήταν το τελευταίο της φετινής χρονιάς και ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με 12.000 εισιτήρια λιγότερα σε σχέση με την σαιζόν 2011 – 2012. Ωστόσο, οι πίνακες δείχνουν ότι ο ΟΦΗ παρέμεινε και πάλι ΨΗΛΑ.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο ΟΦΗ σε 15 παιχνίδια στο «Γεντί Κουλέ» και στην επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ έπειτα από 2 χρόνια απουσίας έφτασε να έχει μ.ο. εισιτήριων μεγαλύτερο των 3.000.

Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ διέθεσε συνολικά 45.736 εισιτήρια σε 15 παιχνίδια έχοντας μ.ο. 3.049. Αυτοί οι αριθμοί τον έφεραν στην 8η θέση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννενα να τον ξεπερνούν.

Φέτος, με τον ΟΦΗ να ξεκινάει το πρωτάθλημα με τόσα προβλήματα, ο κόσμος δεν έλειψε πάλι από το πλευρό του. Στάθηκε δίπλα του, τον βοήθησε σε πάρα πολλά παιχνίδια και δεν είναι υπερβολή όταν λέμε ότι αποτέλεσε τον 12ο παίκτη της ομάδας.

Όμως, η πτώση των εισιτήριων ήταν αρκετά μεγάλη και μάλιστα σε βαθμό που έφτασε σε διψήφιο αριθμό χιλιάδων εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ της περιόδου 2011 – 2012 και των 45 χιλ. εισιτηρίων, έπεσε στις 33 χιλ.

Μια «χασούρα» δηλαδή 12 χιλ.εισιτηρίων και ένας αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος που δείχνει κατά κάποιον τρόπο και την αποστασιοποίηση ενός σημαντικού αριθμού φιλάθλων. Η ερώτηση είναι: Δικαιολογίες υπάρχουν; Ασφαλώς και υπάρχουν. Είτε αυτές αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, είτε αφορούν την κρίση που έχει ξεσπάσει και η οποία δεν αφήνει τον κόσμο να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για να περάσει το Σαββατοκύριακο του στο γήπεδο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν μόνο ο ΟΦΗ που αντιμετώπισε το φαινόμενο της πτώσης των εισιτηρίων. Ομάδες που είχαν πολύ καλύτερη πορεία, είχαν μεγάλη πτώση των εισιτηρίων με τον ΟΦΗ να στέκεται και πάλι ψηλά ξεπερνώντας τους ΠΑΣ Γιάννενα, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη.

Συνοπτικά, ο ΟΦΗ μπορεί να είχε μια μεγάλη πτώση των εισιτηρίων όμως αυτό ήταν ένα φαινόμενο που επηρέασε ΟΛΕΣ τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Το ευχάριστο για τον ΟΦΗ ήταν ότι κατάφερε να κρατήσει κοντά του το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων του και επί της ουσίας το νούμερο των 12 χιλ. δεν είναι τόσο μεγάλο για να τρομάζει τον σύλλογο και τους φιλάθλους του.

Δείτε και τους παρακάτω πίνακες των 2 τελευταίων χρόνων

         Σαιζόν 2011 – 2012                                                  Σαιζόν 2012 – 2013