Οι πρωτιές του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ακόμα ένα πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του και το Gentikoule παρουσιάζει τις πρωτιές του ΟΦΗ στις στατιστικές κατηγορίες σχολιάζοντας και ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Ο φετινός ΟΦΗ μπορεί να βγήκε 14ος – σε πρωτάθλημα 16 ομάδων – θέση που ασφαλώς δεν είναι και για να την πανηγυρίζεις. Ωστόσο, σε ατομικό επίπεδο οι ποδοσφαιριστές του ήταν μεταξύ των διακριθέντων σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες. Κάτι βέβαια που αποδεικνύεται και από τα πολλά βραβεία που συγκέντρωσε την φετινή σαιζόν με αποτέλεσμα να τερματίσει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Ξεκινάμε από τον Θανάση Παπάζογλου: Ο 25χρονος φορ του ΟΦΗ πέτυχε 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά ήταν ο 5ος σκόρερ στην Σούπερ Λιγκ πίσω από Τζιμπούρ, Αθανασιάδη, Παπαδόπουλο, Μήτρογλου και Αγκάνθο. Όμως, αντίστροφα ο Παπάζογλου ήταν και από τους πρώτους παίκτες στα λάθη υποπίπτοντας σε 233 – αριθμό που τον έφερε στην 3η θέση της σχετικής λίστας.

Συνεχίζουμε με τον Ματίας Βερόν που αναδείχθηκε στον πρώτο «κλέφτη» του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός έκανε 96 κλεψίματα και κέρδισε την πρώτη θέση στην σχετική λίστα και βέβαια είναι γεγονός ότι έβγαλε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα δίχως να κάνει καθόλου προετοιμασία. Ο Ματίας Βερόν ήταν και ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ στο σύστημα αξιολόγησης συγκεντρώνοντας 0,205 – αριθμό που τον έφερε στην 13η θέση της σχετικής βαθμολογίας.

Εξαιρετικό πρωτάθλημα – στην μεγαλύτερη διάρκεια του – έκανε και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος που αναδείχθηκε τρίτος στις ασίστ με 7 «έτοιμα γκολ»  – αριθμό που τον έφερε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι ο ΟΦΗ ήταν η 2η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες – πίσω από τον Ολυμπιακό – στην σχετική λίστα μιας και πέραν του Λαμπρόπουλου, οι Παπάζογλου και Ζορμπάς έδωσαν από 4 ασίστ ακόμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook