Τα λίγα συμβόλαια που λήγουν, η ενίσχυση και οι σταθερές αξίες…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule παρουσιάζει το «στάτους κβο» του ρόστερ του ΟΦΗ και το τι προβλέπεται να γίνει από εδώ και στο εξής.

Σύντομα οι διοικούντες τον ΟΦΗ θα ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σχετικά με το θέμα προπονητή αλλά και το ρόστερ που δείχνει ότι χρειάζεται γερές ενέσεις ενίσχυσης εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ξεκινάει με έναν σημαντικό αριθμό ποδοσφαιριστών για τη νέα περίοδο (εν αντιθέσει με το περασμένο καλοκαίρι όπου είχαν μείνει 6 μόλις παίκτες), δεν αναιρεί τα «πρέπει» της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ.

Μπορεί να λήγει ένας μικρός αριθμός συμβολαίων (μόλις 6) ωστόσο το ρόστερ του ΟΦΗ θα χρειαστεί εκ νέου γενναία «πλαστική».

Ο ΟΦΗ θα χρειαστεί να βρει λύση στα 6 παρακάτω εσωτερικά ζητήματα: Σαρ, Σόουζα, Ζαχαράκης, Ζορμπάς, Ιωαννίδης, και Μπούρμπος είναι οι ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι την τελευταία ημέρα του Ιούνη.

Εφόσον ο ΟΦΗ πάρει άδεια τότε θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με όλους για την παραμονή τους στην ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε 4 ανανεώσεις. Συν το γεγονός ότι σε αυτήν την κατηγορία δεν βρίσκεται ο Ζαχαράκης που είναι εντός του ορίου των 24 χρονών (κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη πέρυσι με τους Χαριτωνίδη, Μονιάκη).

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι βασικοί δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον ΟΦΗ (Λαμπρόπουλος, Μονιάκης, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Μακρής, Βερόν, Περογαμβράκης) – οπότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας «κορμός» για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο ΟΦΗ θα «πατήσει» πάνω σε αυτόν τον κορμό που θα χρειαστεί να ενισχυθεί με δόσεις… «τσιμέντου» σε καίριες θέσεις. Ωστόσο, το ευχάριστο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τρέχει όπως το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει 13 και 14 μεταγραφές – έστω και αν ήταν χαμηλού κόστους.

Όπως και να’ χει, ο ΟΦΗ χρειάζεται να προχωρήσει σε μια σημαντική μεταγραφική ενίσχυση (περισσότερο σε πρόσωπα και όχι σε αριθμό παικτών) μιας και φέτος υπάρχει το σημαντικό πλεονέκτημα της απουσίας «εσωτερικών» ζητημάτων που τον απασχολούσαν τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook