Θιασώτης του 4-2-3-1 και του επιθετικού ποδοσφαίρου!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule κάνει αναδρομή στις προηγούμενες ομάδες του Παύλου Δερμιτζάκη, συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά στοιχεία και σας τα παρουσιάζει.

Αισίως 12 χρόνια στους πάγκους συμπληρώνει ο Παύλος Δερμιτζάκης που μπροστά του παρουσιάζεται μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της προπονητικής του καριέρας αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΟΦΗ.

Υπέρ του 4-2-3-1 αλλά… και της ελευθερίας των παικτών

Ο Δερμιτζάκης είναι ένας προπονητής που του αρέσει να δίνει ελευθερία στους ποδοσφαιριστές του. Δεν επιθυμεί να κινούνται μέσα στα στενά όρια των σχηματισμών και των συστημάτων. Παρ’ όλα αυτά, όπως φάνηκε και στην παρουσία του στον πάγκο του Πανθρακικού, εφάρμοσε το 4-2-3-1. Έδωσε μεγάλη ελευθερία κινήσεων στον Βαϊρουά που έπαιζε «10αρι» πίσω από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ενώ πολύ μεγάλη δουλειά έκαναν από τα άκρα οι Μπαϊκαρά και Λουσέρο με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά.

Η καλή επιθετική λειτουργία του Πανθρακικού ήταν και αυτή που του έδωσε την παραμονή πραγματοποιώντας ένα δίμηνο – φωτιά που τον οδήγησε κοντά και στις θέσεις των πλέι – οφ.

Επί ΠΑΟΚ…

Το ίδιο είχε κάνει και στην θητεία του στον ΠΑΟΚ όταν εφάρμοσε μια διαφορετική… διάταξη. Στον «Δικέφαλο του Βορρά», χρησιμοποίησε το 4-2-2-1 που το εφάρμοσε πρώτα ο Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο, ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με επιθετικούς προσανατολισμούς. Δύο κεντρικούς χαφ (Γκαρσία, Φωτάκης), τον Βλάνταν Ίβιτς πίσω από τον επιθετικό και μπροστά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

… Αλλά και επί ΠΟΑ

Ακόμα και την καλύτερη χρονιά που έκανε στον πάγκο του ΠΟΑ όταν η ομάδα του Ατσαλένιου έφτασε να χτυπάει άνοδο στην Β’ Εθνική, ο Δερμιτζάκης παρέταξε τους «πράσινους» με σύστημα 4-2-3-1. Σε εκείνη την ομαδάρα του ΠΟΑ, ο Δερμιτζάκης είχε αιχμές του δόρατος τον Έντι Ουμ, πίσω του είχε ελεύθερο ρόλο ο Γιαννιτσανάκης με τους Φραγκουλάκη, Αργέντη στα άκρα της επίθεσης και τους Καινουργιάκη, Σουτζή στον άξονα.

Παράλληλα, δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί» του, του αρέσει η πειθαρχία ενώ σε όλες τις ομάδες που δούλεψε είχε πάντοτε καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές του. Ο Καβαλιώτης τεχνικός επιθυμεί να κρατάει αποστάσεις αλλά και να διατηρεί καλή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του όπως και με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook