Τον δρόμο της Σούπερ Λιγκ ακολουθεί και η Football League

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Toν δρόμο της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να ακολουθήσει η Football League στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου καθώς θα αποδεχτεί όποια απόφαση πάρει η ΕΠΟ. Πλέον, καλείται να δώσει την λύση η Ομοσπονδία και ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Μαχλάς: “Πως μπορούν να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια όταν καταθέτουν φάκελοι οι 9 από τις 18 ομάδες;”
Ο Νίκος Μαχλάς με τοποθέτηση του στο Δ.Σ. της Football League τόνισε ακόμα ένα παράδοξο της φετινής διαδικασίας των αδειοδοτήσεων και της απόφασης της ΕΠΟ για να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια των ομάδων των δύο διαφορετικών κατηγοριών (Σούπερ Λιγκ, Football League).  “Η τοποθέτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ότι εμμένουμε στο θέμα που έχει θίξει ο κύριος Ινφαντίνο ώστε να μην ισχύσουν τα ίδια κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Football League. Πως γίνεται οι ομάδες της F.L. να παίρνουν 300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 3 εκ. ευρώ και να ισχύουν τα ίδια κριτήρια αδειοδότησης; Και απόδειξη των όσων λέω είναι ότι φάκελο αδειοδότησης κατέθεσαν μόνο οι 9 από τις 18 ομάδες που δείχνουν ότι δεν αντέχουν για να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης” ήταν τα λόγια του Νίκου Μαχλά στο Δ.Σ. της Football League.

Απροκάλυπτη συμμαχία Δόξας Δράμας – Λεβαδειακού!
Ξεκάθαρη στάση απέναντι στον ΟΦΗ πήραν η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός που τάχθηκαν υπέρ της τήρησης των αυστηρών κανόνων της αδειοδότησης λέγοντας ότι η Football League πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της ΟΥΕΦΑ και να ισχύσουν τα αυστηρά κριτήρια.

Εν αντιθέσει με την άποψη των παραπάνω ομάδων, η τάση που επικράτησε ήταν αυτή της τελικής απόφασης από την ΕΠΟ και να μην είναι η Football League αυτή που θα ταχθεί οριστικά κατά της μη ισχύς των αδειοδοτήσεων των ομάδων.

Ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα ήταν οι μοναδικές ομάδες, όπως αναμενόταν, που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ ώστε να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Με το Νίκο Μαχλά να δίνει το παρόν στο Δ.Σ. της Football League για πρώτη φορά την φετινή σαιζόν, ξεκίνησε η πρώτη μάχη του ΟΦΗ από τις δύο που πρόκειται να δώσει σήμερα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ εκπροσωπεί ο ίδιος την Κρητική ομάδα και δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος απέναντι σε όλα όσα θα ακουστούν σήμερα από τους παράγοντες των άλλων ομάδων της Football League που επιθυμούν να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για την φετινή περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ δεν είναι μόνος του σε αυτήν την μάχη καθώς λίγο πριν τις 11.00 έφτασαν στα γραφεία της Football League και οι Γιάννης Κουράκης, Βασίλης Ξημέρης και Χρήστος Μιχαλόπουλος που συμμετέχουν στην συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη με τους Γιάννη Κουράκη, Νίκο Μαχλά να έχουν… ακουστεί περισσότερο από κάθε άλλον! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ και ο δήμαρχος Ηρακλείου μιλούν σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος τονίζοντας ότι η πιο δίκαιη εξέλιξη είναι η μη ισχύ των αδειοδοτήσεων για την Football League. Επίσης στο Δ.Σ. της Football League είναι και οι Μανώλης Φωτάκης, Ντίνος Μανταδάκης.

Χαμός στο Δ.Σ. της Football League!

Και ενώ ολοκληρώνεται το Δ.Σ. της Football League, επικράτησε μεγάλη ένταση ενώ μαζί με τον Γιάννη Κουράκη αποχώρησε για την ΕΠΟ και ο Βασίλης Ξημέρης με τους δυο τους να κατευθύνονται στα γραφεία της ΕΠΟ.

[nggallery id=31]