Μάικλ Όγιος: Ζωή σαν παραμύθι! (fotos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule παρουσιάζει την ζωή του «Ταύρου» της Λα Πλάτα. Το ατύχημα της 4ης Απριλίου του ’11, το τηλεφώνημα του Κλίνσμαν και το νέο κεφάλαιο της ζωής του που λέγεται ΟΦΗ.

Ο Μάικλ Ράιαν Όγιος – όπως είναι το πλήρες όνομα του – γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1991 στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι γονείς του μετανάστες μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από μικρή ηλικία προκειμένου να ζήσουν το αμερικάνικό όνειρο. Και εν τέλει τα κατάφεραν όταν πριν από 22 χρόνια έφεραν στον κόσμο τον πρωτότοκο γιο τους.

Ο Μάικλ Όγιος – αν και σε ξένη «ποδοσφαιρικά χώρα» – είχε το γονίδιο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και από μικρή ηλικία έκανε εμφατική εμφάνιση στις μικρές ηλικίες της Αμερικής. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ακαδημία «Irvine Strikers» υπό τις οδηγίες ενός από τους πιο καταξιωμένους προπονητές ακαδημιών στις ΗΠΑ, το Ντον Έμπερτ.

Η επιστροφή στην Αργεντινή

Σε ηλικία 15 χρονών, η μητέρα του επέστρεψε στην Αργεντινή και έτσι ο μικρός Μάικλ πήρε τον δρόμο για τα πάτρια εδάφη. Οικογενειακώς εγκαταστάθηκαν στην Λα Πλάτα και ο μικρός Όγιος δοκιμάστηκε – και εν τέλει – μπήκε στην παιδική ομάδα της Εστουδιάντες. Εκεί άρχισε να κάνει πράγματα και θαύματα. Σε ηλικία 18 χρονών κάνει το ντεμπούτο του με τους «Φοιτητές» και ο ίδιος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του που παίζει δίπλα στον «θρύλο» Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν.

Ο Όγιος μιλάει στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον διάσημο συμπατριώτη του: «Δεν μιλάει τόσο πολύ όμως σου λέει αυτό που πρέπει να κάνεις και μας δίνουν πολύ δύναμη».

Όσο για το γεγονός ότι κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 18 χρονών, ο Μάικλ Όγιος διατηρεί χαμηλούς τόνους και αρκείται απλά να πει: «Είμαι μόλις 18 χρονών και η καριέρα μου αρχίζει τώρα. Σχεδιάζω με υπομονή για να πάρω την ευκαιρία. Είμαι όμως νέος και δεν βιάζομαι».

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής είχε το προνόμιο να αντιμετωπίζεται και ως Αμερικανός πολίτης. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει πόλο έλξης από τις μικρές εθνικές ομάδες των ΗΠΑ.

Εκείνος όμως διαλέγει την «μπιανκοσελέστε» και δεν το μετανιώνει. Στο «Κόπα Αμέρικα» της Κ20 κάνει «παπάδες» και σκοράρει κόντρα στην Ουρουγουάη. Οι εμφανίσεις του, του δίνουν το έναυσμα για να προπονηθεί με την εθνική Αργεντινής μετά από εντολή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Και αυτό το γεγονός λέει πολλά από μόνο του.

Το τροχαίο που του έκοψε την… φόρα!

Στις 4 Απριλίου 2011 αλλάζει ριζικά η ζωή του. Η Εστουδιάντες έχει ηττηθεί από την Μπόκα Τζούνιορς και ο ίδιος παίρνει τον δρόμο για το σπίτι του. Στον δρόμο για το σπίτι των γονιών του, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει πάνω σε ένα δέντρο.

Ο Όγιος μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο του Λα Πλάτα και οι γιατροί βλέπουν ότι δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά: «Ανταποκρίνεται καλά σε όλες τις εξετάσεις που του έχουμε κάνει όμως θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη μέρα για να δούμε την πορεία της υγείας του. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά».

Μάικλ Όγιος χτυπάει μόνο στο κεφάλι – ωστόσο το ατύχημα είναι αρκετό για να του κόψει την φόρα ενώ είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του κερδίζοντας φανέλα βασικού με την Εστουδιάντες.

Θα μείνει εκτός δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα και την σαιζόν 2012 – 2013 αρχίζει να βρίσκει ξανά τα πατήματα του. Ωστόσο, δεν θα πάρει ποτέ τις ευκαιρίες που ο ίδιος περίμενε.

Το τηλεφώνημα του Κλίνσμαν και η κλήση στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ως ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ τον καλεί στην εθνική ομάδα λόγω του διαβατηρίου που έχει στην κατοχή του. Μάλιστα, η απόφαση του Γερμανού εκλέκτορα προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ γιατί τόλμησε να καλέσει έναν Αργεντινό ποδοσφαιριστή αφήνοντας στην άκρη τα ταλέντα (;) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρ’ όλα αυτά, ο Όγιος δεν θα επιλέξει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ ελπίζοντας ότι δεν θα χάσει έτσι το δικαίωμα να φορέσει την φανέλα της Αργεντινής.

Ο Γκαλέτι και ο ΟΦΗ!

Η μετέπειτα πορεία της ιστορίας είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έρχεται στον ΟΦΗ και αμέσως λέει στους ανθρώπους της ομάδας για τον Μάικλ Όγιος. «Είναι φοβερός παίκτης και θα κάνει απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα. Ήμασταν μαζί 5 μήνες και τον γνωρίζω πολύ καλά. Πιστεύω πολύ σε αυτόν» ήταν τα λόγια του «Λούτσο» που δεν θέλει και πολύ να πείσει τον ΟΦΗ για την αξία του συμπατριώτη του.

Στις 8 Ιουλίου 2013 ο Μάικλ Όγιος «πατάει» Ηράκλειο και ο ίδιος θα κάνει πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρο. Ποιο ήταν αυτό; Ο ίδιος απαντάει το 2010: «Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Αυτό είναι το όνειρο κάθε παιδιού».

Και να που το κάνει πράξη ετοιμάζοντας να χορέψει «τανγκό» στο απαιτητικό κοινό του «Γεντί Κουλέ»!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook