Προάγγελος δικαίωσης του ΟΦΗ από τον ίδιο τον Πιλάβιο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας στην τηλεοπτική “Δίκη” προανήγγειλε την δικαίωση του ΟΦΗ επισημαίνοντας τα διαφορετικά κριτήρια που έπρεπε να ισχύσουν για την αδειοδότηση. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε σε όλα τα “καυτά” θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε και για το θέμα που ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ εδώ και δύο μήνες.

Σχετικά με το θέμα του ΟΦΗ, ο Πιλάβιος στάθηκε στα διαφορετικά κριτήρια αδειοδότησης που πρέπει να ισχύουν ανά κατηγορία ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο ίδιος κανονισμός αδειοδότησης σε όλες τις κατηγορίες όπως του τόνισε ο Ινφαντίνο κατά την έλευση του στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε προαναγγέλοντας την δικαίωση του ΟΦΗ στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ: «Το θέμα ξεκίνησε επειδή δεν πήρε άδεια, την πρώτη φορά, ούτε στη δευτεροβάθμια και στη συνέχεια πήγε στα πολιτικά δικαστήρια. Οταν ήρθε η UEFA, μιλήσαμε και για αυτό το θέμα. Μας είπε ο κ. Ινφαντίνο ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί σε όλες τις ομάδες και ότι αυτό δεν γίνεται πουθενά. Μάλιστα, υπάρχουν τρία κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο που βγαίνεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το δεύτερο που είναι για την πρώτη κατηγορία και το τρίτο για τις άλλες κατηγορίες. Για τον ΟΦΗ περιμένουμε απόφαση πριν τις 7 Ιουλίου, νωρίτερα από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν είχαμε καμία πρόθεση για διαφορετική αντιμετώπιση του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Πήγα να αποτρέψω αυτά τα αυστηρά κριτήρια και στο ΔΣ και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Οταν ένας συνεταιρισμός αποφασίζει κάτι, πρέπει να το σεβαστείς».

Όσον αφορά την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι “δεν φοβήθηκα τον ΟΦΗ να τον ακουμπήσω. Μπορεί να φαίνεται έτσι, επειδή δεν αντιδράσαμε για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά δεν είναι έτσι” ενώ εμφανίστηκε επίμονος για την διεξαγωγή των πλέι – οφ… “Ελπίζω να γίνουν τα πλέι οφ. Για μένα πρέπει να γίνουν. Δεν με νοιάζει πότε, αλλά πρέπει να γίνουν έστω και τον Οκτώβριο!”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook