Ο 10λογος του ΟΦΗ στην Ολλανδία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει τα πεπραγμένα της παρουσίας του ΟΦΗ στην Ολλανδία καθώς και τα συν με τα πλην που προέκυψαν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Έτσι, αναλύουμε τα όσα ακούσαμε, είδαμε και διαβάσαμε μέσα από το νέο ΟΦΗ που χτίζεται με στόχο τη νέα χρονιά να είναι ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Έτσι, καταγράφουμε τον 12λογο του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους

1. Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα στο γκολ και εκεί χρειάζεται να βρει λύσεις. Σαφώς και υπάρχουν δικαιολογίες όπως τα «βαριά» πόδια, η απουσία του «Πέρο» αλλά και η σκληρή προετοιμασία. Όμως, σίγουρα το 1 γκολ σε 4 σοβαρά φιλικά ασφαλώς και αποτελεί έναν φτωχό απολογισμό που απαιτεί να βρει λύση.

2. Το μοντάρισμα του ΟΦΗ θέλει ακόμα δρόμο. Μια ομάδα με 15 αποχωρήσεις και 11 προσθήκες ασφαλώς και θέλει τον χρόνο της. Ο ΟΦΗ ΔΕΝ είναι έτοιμος και αυτή είναι η αλήθεια. Όπως έτοιμη βέβαια δεν είναι καμία ομάδα. Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα 3 εβδομάδες μέχρι την σέντρα του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια χρόνος υπάρχει.

3. Δεν έχει βγει ακόμα «11αδα πρωταθλήματος». Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ φέτος έχει τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» των πολλών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του, φαίνεται πως ο Δερμιτζάκης δεν έχει καταλήξει ακόμα σε 11αδα πρωταθλήματος. Υπάρχουν διλήμματα σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

4. Οι τρεις θέσεις για 4 παίκτες. Εκεί όπου κατά κάποιον τρόπο γίνονται πιο απλά τα πράγματα είναι η επίθεση. Στο 4-2-3-1 του Παύλου Δερμιτζάκη, χωρούν 3 παίκτες στην επίθεση ενώ οι πρωτοκλασάτοι είναι 4: Όγιος, Κουτσιανικούλης, Γκαλέτι, Παπάζογλου. Για τον τελευταίο, δεν γίνεται κουβέντα ότι θα αποτελέσει και φέτος την αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Όσο για τους ακραίους χαφ, Όγιος, Γκαλέτι, Κουτσιανικούλης θα παλέψουν για 2 θέσεις που θα κριθούν από πολλούς παράγοντες.

5. Ο ΟΦΗ διαθέτει σοβαρότητα και υπομονή. Το 10-1 απέναντι στην… μπυραρία του Γκάρντερεν ασφαλώς και δεν αποτελεί κριτήριο για οτιδήποτε αφορούσε την εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι. Όμως είναι δεδομένο ότι η ομάδα διαθέτει μια σοβαρότητα που αποτυπώνεται μέσα από την παρουσία της στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ δείχνει πως ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθεί να κάνει τα πάντα με πλάνο ακολουθώντας πιστά ένα σχέδιο. Αυτό δείχνει και την αγωνιστική πειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα.

6. Η εμφατική επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για 60 λεπτά το Σάββατο και 2-3 ενέργειες του αρκούσαν για να μας πείσουν ότι είναι καλά. Ο 33χρονος σταρ του ΟΦΗ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και μέσα από την προσπάθεια του, την αυταπάρνηση του αλλά και την τεράστια κλάση που διαθέτει – δείχνει πως θα αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά στο νέο πρωτάθλημα.

7. Ο ΟΦΗ διαθέτει δύο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ τερματοφύλακες. Τόσο ο Φερνάντες, όσο και ο Σήφης Δασκαλάκης είναι τερματοφύλακες που έχουν ίσες πιθανότητες για την θέση του βασικού γκολκίπερ. Με την κοινή τους παρουσία είναι σίγουρο ότι ο ΟΦΗ δεν θα τραβήξει ξανά τα περσινά όταν ο κόσμος αγκομαχούσε κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στην περιοχή της ομάδας.

8. Η προσπάθεια να ανέβει επίπεδο ο ΟΦΗ σε όλες τις φάσεις. Μια λεπτομέρεια, ενδεικτική, της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα είναι και η επιμονή στις στημένες φάσεις. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και αυτό φαίνεται μέσα από τον συγκεκριμένο τομέα. Ο ΟΦΗ των τελευταίων χρόνων δεν έχει πάρει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από τις στημένες φάσεις. Φέτος, διαθέτει παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα στην ομάδα αλλά και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα στημένα.

9. Η πληρότητα στην μεσαία γραμμή. Εκεί όπου θα γίνει «μάχη» για μια θέση στην 11αδα είναι ο άξονας του ΟΦΗ. Η ομάδα δείχνει να διαθέτει μια πολύ μεγάλη πληρότητα στα χαφ όπου διαθέτει παίκτες με ποιότητα αλλά και κλάση όπως ο Βερόν, ο Λαμπρόπουλος, ο Φραγκουλάκης, ο Κάλαϊτζιτς, ο Μακρής…

10. Ο άνετός Ζβασίγια. Για τον αμυντικό από την Ζιμπάμπουε τα έχουμε πει ξανά. Πρόκειται για έναν παίκτη που όταν τον δεις, δεν σου γεμίζει το μάτι όμως διαθέτει απίστευτη νοοτροπία και μεγάλη κλάση. Πρόκειται για έναν παίκτη που καθοδηγεί την άμυνα, ξέρει να μαρκάρει αλλά κυρίως να βγάζει μπροστά τον ΟΦΗ και δεν είναι μυστικό ότι στην ομάδα ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook