ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιοι έχουν προβάδισμα για 11αδα και το βάρος στο “μοντάρισμα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από εδώ και πέρα, τελείωσαν τα πειράματα και πλέον ο ΟΦΗ κινείται σε ρυθμούς πρεμιέρας με μοναδικό στόχο το «μοντάρισμα» του και την κατάκτηση των τριών βαθμών στο γεμάτο «Γεντί Κουλέ»!

ΑΚΡΙΒΩΣ δύο εβδομάδες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος με τον Παύλο Δερμιτζάκη να δίνει το σύνθημα για την πρεμιέρα κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Μετά και την μεταγραφή του Ζε Εντουάρντο, απομένει το θέμα της απόκτησης του κεντρικού αμυντικού ώστε να κλείσει το ρόστερ για την επόμενη σαιζόν ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με το ενδεχόμενο μεταγραφής ενός επιθετικού.

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής, ο ΟΦΗ μπαίνει σε φάση «μονταρίσματος» με τον Παύλο Δερμιτζάκη να δίνει αποκλειστική σημασία στο πως θα παραταχθεί η ομάδα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι 11αδες ανά ημίχρονο

Μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΟΦΗ, είχαμε δει την ομάδα να αλλάζει δύο 11αδες στα ημίχρονα τους. Επίσης παρατηρώντας τα προηγούμενα παιχνίδια θα δούμε ότι ο ΟΦΗ ξεκινούσε – σχεδόν – με τις ίδιες 11αδες. Τόσο στο παιχνίδι, όσο και στο ημίχρονο.

Ο ίδιος ο Παύλος Δερμιτζάκης είπε πάντως ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα στο σχήμα της πρεμιέρας. Είναι σίγουρο πάντως ότι αυτό θα έχει πολλά νέα πρόσωπα μιας και κόντρα στον ΑΟ Χανιά είδαμε να ξεκινάει ένας ΟΦΗ με 9 νέους παίκτες και μόλις 2 από το περσινό ρόστερ (Βερόν, Παπάζογλου).

Δεδομένης της χρονικής στιγμής που υπάρχει και με την αναμονή των 14 ημερών που απομένουν μέχρι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είναι σίγουρο πως από εδώ και στο εξής αυτό δεν θα το δούμε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Ποιοι έχουν προβάδισμα για την 11αδα

Το μεγαλύτερο καλό του φετινού ΟΦΗ είναι η πληρότητα που έχει σε όλες τις γραμμές – πλην της αμυντικής – είναι και το μεγαλύτερο συμπέρασμα της φετινής μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ του ΟΦΗ 18 – 19 παίκτες που χτυπούν την πόρτα της 11αδας και φαίνεται πως ήδη κάποιοι εξ’ αυτών έχουν αρχίσει να αποκτούν προβάδισμα.

Στην θέση του τερματοφύλακα, ο ΟΦΗ διαθέτει δύο από τους καλύτερους της Σούπερ Λιγκ. Δασκαλάκης και Φερνάντες διαθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα και ο Παύλος Δερμιτζάκης θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο.

Ο Σήφης Δασκαλάκης έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα, σχεδόν, τα φιλικά ενώ τα έχει πάει εξαιρετικά πραγματοποιώντας πολύ καλές, σοβαρές και μεστές εμφανίσεις.

Στην άμυνα ο Μιλιάζες έχει προβάδισμα έναντι του Μονιάκη στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ ανοιχτό δείχνει το ποιος προηγείται για το δεξί. Σίγουροι στο κέντρο της άμυνας θεωρούνται οι Ζβασίγια – Τριποτσέρης.

Εκεί όπου θα γίνει μεγάλη μάχη είναι στην μεσαία γραμμή όπου σε τρεις θέσεις «στοιβάζονται» 5 – 6 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές. Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Φραγκουλάκης διεκδικούν τις δύο θέσεις των αμυντικών μέσων και την μια του επιτελικού μέσου.

Τέλος, στην επίθεση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού στην κορυφή θα παίζει ο Θανάσης Παπάζογλου. Στα άκρα, δεξιά θα είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και αριστερά ένας εκ των Όγιος, Κουτσιανικούλη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook