Ένας Ζορό για την άμυνα του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 30χρονος στόπερ Μάρκο Ζορό από την Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται στο Ηράκλειο και είναι αυτός ο “εκλεκτός” για το κέντρο της άμυνας.

Ο 30χρονος Ιβοριανός στόπερ αγωνίζεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας (με την Ανζέ), ωστόσο διαθέτει πολλές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο κι έχει «γράψει» χιλιόμετρα σε αρκετές ομάδες και χώρες.

Τόσο στην Ιταλία -όπου ξεκίνησε στη Σαλερνιτάνα κι έφτιαξε τ’ όνομά του αγωνιζόμενος στη Serie A με τη Μεσίνα- όσο και στην Πορτογαλία, όπου δεν έπιασε η μεταγραφή του στην Μπενφίκα, αλλά έπαιξε 30 φορές ως δανεικός στη Σετούμπαλ. Πριν φτάσει, δε, στη Γαλλία πέρασε και από τη Ρουμανία, φορώντας (επίσης ως δανεικός από την Μπενφίκα) της φανέλα της Κραϊόβα.

Κι εκτός των 22 συμμετοχών του με την Ακτή Ελεφαντοστού -στην αποστολή της οποίας βρισκόταν στο Μουντιάλ του 2006- έγινε γνωστότερος για την αντίδρασή του έναν χρόνο νωρίτερα σε παιχνίδι της Μεσίνα με την Ίντερ.

Τότε που δεν ανέχθηκε τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν από την εξέδρα των «νερατζούρι» και παίρνοντας την μπάλα στα χέρια του, επεδίωξε να διακόψει το ματς.

Μια ενέργεια που δεν ολοκλήρωσε τελικά (κατόπιν παραινέσεων των Αντριάνο και Ομπαφέμι Μάρτινς), ωστόσο έκανε αίσθηση και οδήγησε στην απόφαση τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής να ξεκινήσουν με 5λεπτη καθυστέρηση σε ένδειξη συμπαράστασης (πηγή: sport-fm.gr)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook