Οι απειλές από το Κονγκό για απαγωγή και το γκολ με παπούτσι Νο 39!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αναζητώντας στο διαδίκτυο ειδήσεις για τον Αρίζα Μακουκούλα, βρήκαμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις που σημάδεψαν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ και σας τις παρουσιάσαμε.

Ο Αρίζα Μακουκούλα γεννήθηκε στην Κινσάσα του Κονγκό όμως αρκετά χρόνια αργότερα ο πατέρας του – πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής – μετακόμισε στην Πορτογαλία όπου έγινε και μόνιμος κάτοικος. Αρκετά χρόνια αργότερα όταν ο Μακουκούλα ήθελε να επιλέξει αν θα αγωνιστεί στην εθνική ομάδα του Κονγκό ή σε αυτήν της Πορτογαλίας διάλεξε τους τελευταίους επειδή γνώριζε ότι έτσι θα έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, ένα απρόοπτο πρόβλημα του άλλαξε – προς στιγμήν – τα σχέδια: Οι αυτονομιστές επαναστάτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ξεκίνησαν να απειλούν την οικογένεια του ότι θα τους απαγάγουν ενώ και ο ίδιος είχε δεχτεί αρκετά απειλητικά μηνύματα. Όλες αυτές οι απειλές τον έκαναν να το σκεφτεί όμως με την στήριξη της οικογένειας του επέλεξε την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Και τελικά στις 17 Οκτωβρίου 2007 και μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Μαρίτιμο, ο Μακουκούλα κλήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας για την αναμέτρηση με το Καζακστάν στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2008 λόγω του τραυματισμού του Νούνο Γκόμες. Σκόραρε στο 84ο λεπτό και χάρισε την εκτός έδρας νίκη στους Ίβηρες με 2-1.

Το γκολ με παπούτσι 6 νούμερα μικρότερο!

Για να σκοράρει ο Μακουκούλα, σε εκείνο το παιχνίδι – συνέβη μια απίστευτη και παράλληλα κωμική ιστορία: Στον δρόμο για το Καζακστάν, χάθηκαν στο αεροδρόμιο τα παπούτσια του Αρίζα Μακουκούλα που φορούσε εκείνος νούμερο 45. Οι συμπαίκτες του Πορτογάλου επιθετικού, του έδωσαν παπούτσια με νούμερο 39 που τελικά του έφεραν γούρι καθώς σκόραρε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην εθνική ομάδα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook