Τι άλλαξε ο Σα Πίντο μέσα σε δύο 24ωρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την Παρασκευή την πρώτη του προπόνηση με την φόρμα του ΟΦΗ και την Κυριακή κάθισε στον πάγκο του κάνοντας ντεμπούτο και το Gentikoule αναλύει τι πρόλαβε να αλλάξει.

Ασφαλώς στον Σα Πίντο δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες για την εμφάνιση του ΟΦΗ στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη μιας και ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε την ομάδα αλλά ούτε και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έζησε 2 ημέρες όλες και όλες.

Παρ’ όλα αυτά, κάποια δείγματα γραφής που πρόλαβαν να δείξουν μέσα στο γήπεδο, φάνηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση: Δηλαδή, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αλλάξει την διάταξη του ΟΦΗ από 4-2-3-1 σε 4-3-3 δίνοντας ελευθερία κινήσεων στον Ματίας Βερόν και τοποθετώντας μπροστά από τα στόπερ τους Φραγκουλάκη, Κάλαϊτζιτς. 

Ο αρχηγός του ΟΦΗ είχε την απόλυτη ελευθερία των κινήσεων ωστόσο ο Πετράκης είχε συνεχώς 2 παίκτες πάνω του (Πελέ, Καρντόσο) με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι όπως εκείνος θα ήθελε. Έτσι, μοιραία και φυσιολογικά, πήραν μπάλες οι Φραγκουλάκης, Κάλαϊτζιτς που είχαν την εντολή από τον Σα Πίντο να γυρνάνε πίσω και να παίρνουν πρώτοι την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο βλέποντας ότι ο Γκαλέτι δεν μπορούσε να βοηθήσει καθώς ήταν σαφώς επηρεασμένος από την αγωνιστική του αποχή, τον αντικατέστησε με τον Κουτσιανικούλη δίνοντας του εντολή να πάρει πάνω του επιθέσεις αλλά και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του στον κενό χώρο, όπως και συνέβη σε μια περίπτωση όπου σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Χαντί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκρυβε ακόμα μια επιλογή στο μανίκι του αφού σχεδίαζε να τοποθετήσει τον Μακουκούλα ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Μακουκούλα είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ο Ζβασίγια. Νωρίτερα, είχε γίνει η αλλαγή του Βερόν με τον Ζε σε μια προσπάθεια να μπορέσει ο Βραζιλιάνος να δώσει αυτά που δεν έδωσε ο Βερόν στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ωστόσο, ο Ζε ήταν σκιά του εαυτού του με αποτέλεσμα να μην αποδώσει αυτό το – εν μέρει – ρίσκο που πήρε ο Σα Πίντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook