Δασκαλάκης: “Γιατί αγκάλιασα τον Βασίλη…”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ με συνέντευξη του στην εφημερίδα Live Sport εξηγεί την ενέργεια του να αγκαλιάσει τον Βασίλη Κουτσιανικούλη και παράλληλα αναφέρεται στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης

– Η εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν και η πιο ήσυχη για σας. Πώς μπορεί να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση ένας ποδοσφαιριστής ώστε να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι;

«Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλίμονο εάν επηρεαζόμασταν από όλα λέει ο κόσμος που ομολογουμένως έχει τα δίκια του. Έπρεπε να αντεπεξέλθουμε oris συνθήκες του παιχνιδιού και τα καταφέραμε».

-Η πίεση υπάρχει από την αρχή της χρονιάς. Ποιος είναι ο βασικός Λόγος για τον οποίο η ομάδα δεν έχει καταφέρει να δείξει αυτά που μπορεί; Είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι ή και ψυχολογικοί;

«Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο στο πλευρό του. Είναι γεγovos ότι από την αρχή υπήρχε το άγxos του αποτελέσματος, προκειμένου η ομάδα να μπει σε τροχιά επιτυχιών.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήρθαν voopis και όσο καθυστερούσαν αυτό ήταν εναντίον uas. Βέβαια, από ένα σημείο και πέρα οι λόγοι ήταν κυρίως ψυχολογικοί. Πάντως, θεωρώ ότι μετά την πρώτη νίκη uas θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

-Το γκολ το Κουτσιανικούλη ήρθε σαν Λύτρωση για εσάς, βλέποντας κυρίως τον τρόπο που το πανηγυρίσατε όλοι μαζί Αποτελεί απάντηση σε όλους όσοι σας «κατηγορούν» για όχι και τόσο καλά αποδυτήρια φέτος;

“Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και είναι γεγονός ότι έχουμε ακούσει πολλά. Είμαστε πολύ δεμένοι, Έλληνες και ξένοι. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εικόνα, θέλαμε το αποτέλεσμα, υπάρχει και ένα θέμα φέτος με το γκολ και όταν το έβαλε ο Βασίλης ξεσπάσαμε!»

-Πώς προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής και ειδικά εσύ για ένα τέτοιο παιχνίδι.

«Προσωπικά δεν άλλαξα κάτι στις συνήθειές μου. Ήταν ένα κρίσιμο ματς για μας. Πίστευα πολύ στους συμπαίκτες μου. Αυτό που έλεγα μόνο είναι να είμαστε τυχεροί και να κερδίσουμε ακόμη και να μην παίξουμε καλά».

-Μετά το τέλος του ματς σε είδαμε να πανηγυρίζεις μπροστά από την κερκίδα των φανατικών οπαδών μαζί με τον Κουτσιανικούλη. Τι τους είπες;

«Πήρα τον Βασίλη αγκαλιά. Έχει ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό. Είναι καλός παίκτης και χρειάζεται υποστήριξη. Την Κυριακή ήταν η μέρα του και έπρεπε να αποθεωθεί από τον κόσμο και να καταλάβει και ότι αξίζει το χειροκρότημα του».

-Έχει ο νέος προπονητής μερίδιο και αυτός στην πρώτη νίκη σας;

«Σαφέστατα και έχει. Προσπαθεί να μας χαράξει μια διαφορετική νοοτροπία, θεωρώ ότι θα πάμε καλύτερα στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι μας έχει εμπνεύσει και έχει βάλει τη δική του… πινελιά, κυρίως λόγω της ισχυρής προσωπικότητας που έχει».

-Η συνέχεια; Έρχονται δύσκολα παιχνίδια για εσάς.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλέον εύκολα ματς. Εμείς από την πλευρά ματς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας να έχουμε το κεφάλι κάτω και να έρθουν και άλλες νίκες προκειμένου να πάρει αξία και αυτή με τον Αρη. Είμαι σίγουρος ότι η αυτό ήταν μόνο η αρχή».

-Υστερα από αρκετό καιρό σε βλέπουμε και πάλι βασικό. Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς και πάλι σε συνθήκες αγώνα έπειτα από ομολογουμένως μεγάλη αποχή;

«Απλώς φρόντιζα να κρατάω έτοιμο το μυαλό μου. Δεν το άφησα να με πάρει από κάτω. Αυτά τα δύο χρόνια που δεν έπαιζα φρόντιζα να είμαι έτοιμος. Πράγματι δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν παραδείγματα [π.χ. Νικοπολίδης, Κάρολ) με τα οποία και πορευόμουν. Για μένα ο ΟΦΗ είναι μια νέα αρχή».

-Θεωρείς ότι η δουλειά που έκανες στον Ολυμπιακό βγαίνει τώρα;

-«Η δουλειά είναι δουλειά. Και στη Βέροια όταν ήμουν πέρυσι δούλευα πολύ. Ιδιαίτερα για τους τερματοφύλακες η πιο σημαντική δουλειά είναι του μυαλού. Πρέπει να είσαι ισχυρός για να μπορέσει να αντεπεξέλθει».

-Κεφάλαιο «εθνική ομάδα». Η πόρτα για σένα ακόμα παραμένει ανοιχτή.

«Σαφώς και είναι ανοιχτή, θεωρώ ότι οι κλήσεις γίνονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων. Είμαι σίγουροε ότι, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή θα έρθει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook