Έσπασε η κατάρα – μεγάλο διπλό για τον ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κόντρα σε Θεούς και δαίμονες – με 2 αναγκαστικές αλλαγές – ο ΟΦΗ πέτυχε την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτο διπλό(εκτός Κρήτης) μετά από 21 ολόκληρους μήνες κερδίζοντας 0-1 τον Απόλλωνα με γκολ του Γιώργου Μακρή!

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον ΟΦΗ επιθετικά και δίχως εκπλήξεις στην 11αδα του. Με 4-4-2 και τους Παπάζογλου, Περογαμβράκη στην επίθεση με τον Πορτογάλο να δείχνει τις προθέσεις του για τον στόχο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο Ο ΟΦΗ στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης πέρασε δίχως ιδιαίτερες φάσεις με τον ΟΦΗ να χάνει τον Περογαμβράκη στο 1ο λεπτό (!!) όταν τραυματίστηκε μετά από κόντρα με τον Δεληζήση! Ο Πίντο υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του περνώντας στο παιχνίδι τον Μονιάκη κάνοντας ωστόσο την έκπληξη καθώς τον τοποθέτησε σε θέση αριστερού χαφ – θέλοντας προφανώς να καλύψει τα νώτα του.

Ακολούθησε ένα τρελό δεκάλεπτο (23′ – 33′) για τον ΟΦΗ που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες ενώ πέτυχε και το γκολ που του έδινε το προβάδισμα. Αφού νωρίτερα Τριποτσέρης, Ζε και Κάλαϊτζιτς δεν ευστόχησαν, τελικά στο 29′ ο Μακρής με πλασέ έκανε το 0-1 μετά από πανέξυπνη κεφαλιά – πάσα του Ζε!

Μέχρι το 45′ δεν άλλαξε τίποτα ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους με το Ντάνι Φερνάντεζ να είναι θεατής του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα, βέβαια, να κερδίζει χώρο στο γήπεδο και να έχει την κατοχή της μπάλας. Μετά από μια ώρα παιχνιδιού, ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπαθούσε να βρει χώρους στην περιοχή του Τζόρβα για να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο ΟΦΗ “άγγιξε” το δεύτερο γκολ στο 69′ και στο 79′ ενώ στο 89′ ο Τζόρβας αποκρούει το εξ’ επαφής πλασέ του Θανάση Παπάζογλου!

Το LIVE του αγώνα

Η 11αδα του ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου

Απόλλωνας: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρεζ, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα, Διαμάντης, Πετρόπουλος, Γκουέλα

Όπως ειδοποιήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, σε περίπτωση νίκης στην Ριζούπολη θα πάρουν έξτρα πριμ.

“Ασπρόμαυρη” η Ριζούπολη με περισσότερους από 400 φίλαθλους του ΟΦΗ να βρίσκονται στο γήπεδο και να το έχουν κάνει “Γεντί Κουλέ”!

 

15.00 / Σέντρα στην Ριζούπολη

Απίστευτα πράγματα! Ο Περογαμβράκης τραυματίστηκε στο 1ο λεπτό και γίνεται αλλαγή! Τον πάτησαν στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει!

Ο Μονιάκης θα περάσει στο παιχνίδι και προφανώς ο Μιλιάζες θα περάσει σε θέση αριστερού χαφ

Τελικά ο Σα Πίντο επιλέγει τον Μονιάκη σε θέση αριστερού χαφ και διατηρεί τον Μιλιάζες στο αριστερό άκρο της άμυνας 

Μετά την αποχώρηση του Περογαμβράκη άλλαξε εντελώς η δομή της επίθεσης του ΟΦΗ. Ο Κουτσιανικούλης πήγε στην επίθεση παίζοντας μαζί με τον Παπάζογλου. Δεξιά παρέμεινε ο Ζε Εντουάρντο και αριστερά αγωνίζεται ο Μονιάκης.

17′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μιλιάζες, η μπάλα στην αγκαλιά του Τζόρβα

Κίτρινη στον Παπάζογλου για φάουλ πάνω στον Άλβαρεζ

20′ Δυνατό σουτ του Ζε Εντουάρντο, μπλοκάρει την μπάλα ο Τζόρβας

Κίτρινη στον Καμαρά για σκληρό φάουλ πάνω στον Μακρή. Σκίστηκε το φρύδι του Μακρή και έχει βγει εκτός γηπέδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες

27′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Μπούρμπο να βγάζει την σέντρα, τον Κάλαϊτζιτς να κάνει το δυνατό σουτ και τον Τζόρβα να διώχνει σε κόρνερ!

27′ Νέα μεγάλη φάση, ο Ζε έβγαλε την σέντρα – τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε την μπάλα ο Τριποτσέρης

28′ Γκολ για τον ΟΦΗ! Ο Μακρής πλασάρει και κάνει το 0-1 στην Ριζούπολη!

Πανέξυπνη κεφαλιά – πάσα του Ζε – που έδωσε την μπάλα στον Μακρή και εκείνος με πλασέ, δίνει το προβάδισμα στον ΟΦΗ

33′ Αγγίζει το 0-2 ο ΟΦΗ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ζε, έκανε το πλασέ και ο Τζόρβας διώχνει σε κόρνερ!

Φοβερό 10λεπτο για τον ΟΦΗ με τρεις μεγάλες ευκαιρίες και ένα γκολ στο διάστηαμ 23′ – 33′

Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Δεληζήση να αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι μετά από σύγκρουση με τον Φερνάντεζ και την θέση του παίρνει ο Παπαζαχαρίας

42′ Φάουλ Μιλιάζες, κεφαλιά Παπάζογλου – η μπάλα ψηλά άουτ

45′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, μπλόκαρε την μπάλα ο Τζόρβας

15.49 / Τέλος ημιχρόνου

ÌÁÊÑÇÓ ÁÐÏËËÙÍ - ÏÖÇ  MAKRIS   APOLON - OFI (SUPERLEAGUE 2013-2014)

 

16.06 / Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Όγιος, Μακουκούλα σηκώθηκαν για ζέσταμα από τον Σα Πίντο

52′ Φάση στην οποία ο Τζόρβας δείχνει να ανατρέπει τον Κουτσιανικούλη, ο Δημητρόπουλος δείχνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ

Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Μίνγκα να παίρνει την θέση του Διαμάντη

55′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Αλβάρεζ να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Κόρμπου να φεύγει μόλις άουτ

Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Όγιος να παίρνει την θέση του Μονιάκη. Ο τελευταίος τραυματίστηκε μετά από κόντρα με τον Μίνγκα

69′ Μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ να κάνει το 0-2! Ο Μιλιάζες εκτέλεσε με κομπίνα το φάουλ, έδωσε για τον Ζε που πάσαρε για τον Κουτσιανικούλη – εκείνος σε κενή εστία δεν πρόλαβε την μπάλα! 

Ωραία ενέργεια του Όγιος, σκληρό φάουλ του Κανακούδη – κίτρινη από τον Δημητρόπουλο

79′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Κουτσιανικούλη να είναι μόνος και να στέλνει άουτ την μπάλα! 

85 λεπτά παιχνιδιού στην Ριζούπολη – Μακουκούλα, Βερόν προθερμαίνονται για τον ΟΦΗ

89′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Κουτσιανικούλη να κάνει το γύρισμα, ο Παπάζογλου πλάσαρε και ο Τζόρβας αποκρούει!

Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Βερόν να παίρνει την θέση του Κουτσιανικούλη

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook