Ο Ζε το “παλτό” και ο Ζε της Ριζούπολης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ακτινογραφεί την χθεσινή παρουσία του Βραζιλιάνου που ήρθε στο Ηράκλειο με ένα τεράστιο background και έφτασε στην 12η αγωνιστική για να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση με τα “ασπρόμαυρα”.

Ο Βραζιλιάνος έκανε την καλύτερη, φετινή, εμφάνιση του με την φανέλα του ΟΦΗ και αναμφίβολα δικαίωσε και τον ίδιο τον Σα Πίντο που τον διατήρησε στην 11αδα παρά την μέτρια έως κακή εμφάνιση του στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στα Γιάννενα. Ο Πορτογάλος πιστεύει πολύ στην αξία του Ζε Εντουάρντο και στο διάστημα που προηγήθηκε, δούλεψε αρκετά μαζί του θέλοντας να τον καθιερώσει στην θέση του δεξιού χαφ σε αυτό το 4-4-2 που τείνει να μονιμοποιήσει.

Η παρουσία του Ζε Εντουάρντο ήταν υποτονική και σίγουρα εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με όσα γνωρίζαμε για το παρελθόν του και το βαρύ βιογραφικό του. Σίγουρα, δεν έχει μόνο εκείνος την ευθύνη αφού έχει παίξει μπαλαντέρ αλλάζοντας συνεχώς θέσεις. Από “10αρι” στο 4-2-3-1 του Δερμιτζάκη έως ακόμα και δεξιός εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 του Καβαλιώτη τεχνικού, άλλαξε θέση με την έλευση του Σα Πίντο παίζοντας ως δεξί χαφ στο 4-4-2.

Ο Σα Πίντο δεν κρύβει την πίστη του στις δυνατότητες του 24χρονου μέσου και μιλώντας με τους συνεργάτες του εξέφραζε την βεβαιότητα του ότι θα ανέβαζε στροφές. Κόντρα στον Απόλλωνα, ο Βραζιλιάνος πήρε μέτρα, οργάνωσε το παιχνίδι του  ΟΦΗ, “έφτιαξε” το γκολ του Μακρή ενώ είχε ακόμα 2 ασίστ που δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του (Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης). Ακόμα “έφτιαξε” μόνος του μια φάση με τη ντρίμπλα που έκανε πάνω στον Δεληζήση με αποτέλεσμα ο τελευταίος να… “ξαπλώσει”. Γενικά, ο Βραζιλιάνος έδειξε εικόνα που μπορεί να πει κάποιος ότι αρχίζει να συνέρχεται από τον δικό του αγωνιστικό “λήθαργο”. Η δική του αγωνιστική άνοδος είναι ένα θετικό στοιχείο που προέρχεται από τη νίκη του ΟΦΗ στην Ριζούπολη όμως χρειάζεται να έχει και ανάλογη συνέχεια μιας και ο ίδιος κρίνεται συνέχεια αφού αποτελεί ένα από τα στοιχήματα του περασμένου καλοκαιριού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook