Ο πολυθεσίτης Κώστας Μπανούσης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ έκανε στην Θεσσαλονίκη την καλύτερη του εμφάνιση και ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του Ρικάρντο Σα Πίντο. Το Gentikoule αναλύει.

Ο Κώστας Μπανούσης αποτελεί για τον ΟΦΗ ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όταν ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2012 κουβαλούσε πάνω του την ταμπέλα του πρώτου σκόρερ (20 συμ. / 8 γκολ) του βορείου ομίλου της F.L. 2 με την φανέλα του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Ωστόσο στον ΟΦΗ δεν είδαμε ποτέ τον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή Μπανούση αλλά αντιθέτως έναν αμυντικό μέσο που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αναστόπουλου ενώ στην συνέχεια με την έλευση του Μακρή, δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Πάντως είχε 20 συμμετοχές και ήταν από τους παίκτες με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Φέτος έκανε ντεμπούτο με τον Ρικάρντο Σα Πίντο και ο Πορτογάλος δείχνει να τον εμπιστεύεται. Και όχι μόνο του δίνει χρόνο συμμετοχής αλλά τον χρησιμοποιεί και σε αρκετές διαφορετικές θέσεις. Τον έχουμε δει δεξί χαφ, αμυντικό μέσο μέχρι και δεξί μπακ τον είδαμε για κάποια λεπτά – στο ματς με την Βέροια, μετά την αποβολή του Χρήστου Μπούρμπου.

Στο ματς του Σαββάτου, ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά, όπως για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην θέση του δεύτερου επιθετικού παίζοντας πίσω από τον Παπάζογλου. Κράτησε μπάλα αρκετές φορές, μοίρασε το παιχνίδι του ΟΦΗ, πρέσαρε και βοήθησε σημαντικά στην σύνδεση της μεσαίας γραμμής με την επίθεση. Και αυτοί ήταν κάποιοι από τους λόγους που ο Σα Πίντο τον κράτησε στον αγωνιστικό χώρο για 92 λεπτά. Ο Μπανούσης ήταν από τα στοιχήματα του «φτωχού» ΟΦΗ του καλοκαιριού του 2012. Από εκείνα τα στοιχήματα, μόνο ο Περογαμβράκης φαινόταν να αναδεικνύεται σε χρυσάφι και έμενε να παρακαλάμε μην χαθούν και οι υπόλοιποι. Ο Μπανούσης είναι ένα από τα στοιχήματα και δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook