“Τα πλέι – οφ είναι αυτόνομο πρωτάθλημα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μόνο τα παιχνίδια των πλέι – οφ λαμβάνονται ως κριτήριο σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν οι ομάδες καθώς δεν “μετράει” το τι έχει γίνει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, τα πλέι – οφ θεωρούνται “αυτόνομο πρωτάθλημα” και δεν  ισχύουν σε αυτήν την διαδικασία τα αποτελέσματα των ομάδων στους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

Συν τοις άλλοις, τα γκολ που θα πετύχει μια ομάδα που αγωνίζεται ως φιλοξενούμενη μετρούν “διπλά” όπως δηλαδή σε νοκ – άουτ αγώνες.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League “πατάει” πάνω στο άρθρο 20 του ΚΑΠ που αναφέρει τα παρακάτω:

5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβάθμηση ομάδων για τις θέσεις του παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

6. Αν και μετά τη σύνταξη του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα , συντάσσεται άλλος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων.

7. Η σειρά που παίρνει κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα για την κατά σειρά κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμίσει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook