Παπάζογλου: “Συγκέντρωση για να βρεθούμε στον τελικό”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Goal” o Θανάσης Παπάζογλου μίλησε για το όνειρο συμμετοχής στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, τα προσωπικά του σχέδια και πολλά ακόμα…

Ο ψηλόσωμος στράικερ άνοιξε την καρδιά του στο «Goal» και μίλησε για τη συχνή επαφή του με τα δίχτυα. Αποκάλυψε την πρώτη σκέψη του μετά το γκολ νίκης επί του Παναθηναϊκού, τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, τα μελλοντικά σχέδιά του και το πρωτάθλημα που του ταιριάζει.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του στο GOAL:

“Ενα βήμα πιο κοντά στον τελικό…”

Είναι φαβορί ο ΟΦΗ εν όψει της ρεβάνς μετά το 1-0;

«Σίγουρα, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι θετικό για εμάς, όμως η ρεβάνς στην έδρα του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό. Κάναμε απλώς ένα πρώτο βήμα και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας»

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν σκόραρες;

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι όη με αυτό το γκολ είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό.
Φυσικά το χάρηκα πολύ».

Ποια είναι η καλύτερη φιλοφρόνηση που άκουσες από χθες το βράδυ;

«”Ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δίνεις” ήταν μια ατάκα που ξεχώρισα απ οσα ωραία άκουσα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού».

Τι πιθανότητες έχει ο ΟΦΗ να κατακτήσει το Κύπελλο;

«Είμαστε το αουτσάιντερ από τους τέσσερις των ημιτελικών, οπότε το άγχος βαραίνει τους αντιπάλους μας και όχι εμάς. Οσες πιθανότητες και αν έχουμε όμως, εμείς θα τις εξαντλήσουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

«Σωστή στρατηγική και καρδιά…» θεωρείς ότι βοήθησε το τρικ με το σινεμά και τους «300» ή ήταν απλά θέμα αποφόρτισης και ήταν τυχαία η επιλογή της ταινίας;

«Αυτό που ήθελε ο προπονητής να μας περάσει είναι ότι με σωστή στρατηγική και καρδιά μπορείς να πετύχεις τους στόχους που θέτεις. Με την ευκαιρία κάποιοι ξένοι παίκτες έμαθαν και κάτι από την Ιστορία μας (γέλια)».

Δύο λόγια για τα mind games του Σα Πίντο, αλλά και τα στοιχεία που έχει περάσει στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας.

«Είναι ένας πανέξυπνος προπονητής. Σέρει τι ζητάει από εμάς σε κάθε αγώνα και μας έχει μεταδώσει πνεύμα αγωνιστικότητας και πειθαρχία, κάτι που φαίνεται στο γήπεδο».

Πώς η ίδια ομάδα βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις και τώρα είναι 6η και διεκδικεί στα ίσα πρόκριση στον τελικό;

«Ημασταν μια καινούργια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και χρειάστηκε χρόνος για να βρούμε ρυθμό. Παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάσαμε την απόδοσή μας και βρήκαμε καλή χημεία».
«Πάντα είχα επαφή με τα δίχτυα…»

Πως εξηγείς τη δική σου εξέλιξη, την επαφή με τα δίχτυα τα δύο τελευταία χρόνια σε σχέση με τα προηγούμενα;

«Η επαφή μου με τα δίχτυα υπήρχε πάντα. Αυτό που μου έλειπε ήταν τα συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να αποκτήσω ρυθμό».

Τι έχεις βελτιώσει στο παιχνίδι σου και τι θες να εξελίξεις περισσότερο;

«Εχω βελτιώσει τις τοποθετήσεις μου μέσα στην περιοχή και τις κινήσεις μου χωρίς μπάλα. Αυτό που θέλω να εξελίξω περισσότερο είναι το ένας εναντίον ενός».

Εχει γίνει κουβέντα ανανέωσης με τον ΟΦΗ; Και αν ναι, πώς το βλέπεις;

«Εχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή προέχουν οι στόχοι της ομάδας και είμαστε όλοι προσηλωμένοι σε αυτούς. Μετά το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα».

Πως νιώθεις στο… καυτό Γεντί Κουλέ;

«Ο κόσμος του ΟΦΗ δημιουργεί καταπληκτική ατμόσφαιρα σε κάθε ματς και μας στηρίζει».

Πόσο επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας;Οι επιτυχίες αρκούν για να ξεχαστούν αυτά τα θέματα;

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην εργασία σου, αλλά η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και το πάθος του κόσμου, μας βοηθάνε για να ξεχνιόμαστε».

“Θα μου ταίριαζε η Αγγλία”

Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις για το μέλλον;

«Θέλω να εξελίσσομαι με σταθερά βήματα και να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου, αγωνιστικά και τακτικά».

Στο δίλημμα μεγάλη ομάδα της Ελλάδας ή εξωτερικό τι αποφασίζεις;

«Σίγουρα είναι ένα ευχάριστο δίλημμα για όποιον έχει όνειρα και φιλοδοξίες».

Ποιο πρωτάθλημα στο εξωτερικό θα σου ταίριαζε;

«Πιστεύω το αγγλικό γιατί απαιτεί δύναμη, τεχνική και ρυθμό, στοιχεία που διαθέτω στο παιχνίδι μου».

Υπάρχει στο μυαλό σου η Εθνική;

«Και βέβαια υπάρχει. Δουλεύω σκληρά σε καθημερινή βάση και εύχομαι κάποια στιγμή να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο. Η συμμετοχή στην εθνική ομάδα είναι το όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook