Στο μυαλό όλων η “μάχη” της αδειοδότησης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Απρίλιος μπήκε και όπως γίνεται φυσιολογικό στον ΟΦΗ έχουν να σκέφτονται και την αδειοδότηση πέραν του αγωνιστικού τμήματος.

Η προετοιμασία αναφορικά με την κατάθεση του φακέλου είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό όπου εν αντιθέσει με προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα σε υποθέσεις που αφορούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι φέτος τα κριτήρια που θέτει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είναι πιο αυστηρά σε σχέση με την σαιζόν 2012 – 2013 ωστόσο δεν κρύβουν την πίστη τους ότι ο σύλλογος θα λάβει την άδεια. Παρ’ όλα αυτά, κρατούν “μικρό καλάθι” και δεν θέλουν να κάνουν κανένα απολύτως σχόλιο αναφορικά με την “μάχη” που πρόκειται ο ΟΦΗ να δώσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Που “ποντάρουν” στον ΟΦΗ

Πέραν του ότι στον ΟΦΗ κρατούν “κλειστά χαρτιά” για την χορήγηση της άδειας από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, στον σύλλογο ποντάρουν στην σαφώς πιο βελτιωμένη θέση της ΠΑΕ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το έργο που έχει παράξει ο ΟΦΗ σε οικονομικό επίπεδο είναι εύκολο να αποτυπωθεί καθώς και βάσει του ισολογισμού που δημοσιεύτηκε, φαίνεται ότι υπήρξε μείωση του χρέους κατά 1 εκ. ευρώ. Δηλαδή, φαίνεται μέσα από την χρήση της περιόδου 2012-13 ότι η εταιρεία είχε λιγότερες ζημίες κατά 1.141 εκ. ευρώ σε σχέση με τη χρήση της περιόδου 2011-12.

Συν τοις άλλοις, ο ΟΦΗ είχε μεγάλη αύξηση στα έσοδα του που προήλθαν από εισιτήρια διαρκείας, χορηγίες αλλά και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι ακόμα και το γεγονός ότι η ΠΑΕ δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική θέση – αυτό δεν είναι στοιχείο που θεωρεί δεδομένη την χορήγηση της άδειας. Εξαρτάται πάντα από το αν τα μέλη της Επιτροπής πρόκειται να σκεφτούν με βάση το πνεύμα του Κανονισμού Αδειοδοτήσεων ή θα εκτιμήσουν το έργο και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η κάθε ΠΑΕ – και στην προκειμένη περίπτωση ο ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook