Μαχλάς για όλους και για όλα!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλους και για όλα. Διαβάστε τι είπε για την φετινή χρονιά, τον κόσμο του ΟΦΗ, την επόμενη ημέρα στον σύλλογο, τα σενάρια για Παπουτσάκη – Σούπερ Λιγκ αλλά και γιατί πήρε το μέρος των Λεβαδειακού, Δόξα Δράμας.

Με τον ΟΦΗ να θέλει 3 βαθμούς σε 2 παιχνίδια, ο πρόεδρος του ΟΦΗ σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. “Πραγματικά, αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη μάχες. Πέφταμε κάτω, εμείς σηκωνόμασταν. Ο δήμαρχος της πόλης ήταν κοντά μας, οι βουλευτές να τρέξουν στην Αθήνα. Θυμάμαι αξέχαστα την κυρία Σκραφνάκη να με παίρνει τηλέφωνο ώστε να παίρνουμε από πίσω τους υπουργούς. Για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, ακολούθησαν πολλά. Η βοήθεια που έδωσε αρκετός κόσμος με τα χρήματα του και κάποια στιγμή πρέπει να τα πω αυτά γιατί όλοι οι άνθρωποι που βοήθησαν πρέπει να τιμηθούν. Μιλάω για αυτούς που βοήθησαν έμπρακτα την ομάδα. Όχι για τους δήθεν που νομίζουν ότι έκαναν κάτι αλλά στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΦΗ που επίσης τόνισε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπουτσάκη για την Σούπερ Λιγκ δίχως να πάρει πίσω όλα όσα είχε πει για τον Εργοτέλη ενώ παράλληλα πήρε το μέρος των Λεβαδειακού, Δόξα Δράμας για το θέμα της αντικατάστασης των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη – ποταμός του Νίκου Μαχλά στον Athletic Radio 104,2

Για το ξέσπασμα του μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό: “Δεν καταλάβαινα που βρισκόμουν και το άγχος που κυριαρχούσε ήταν τόσο μεγάλο. Όμως, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, έπρεπε να δείξουμε σωστή διαγωγή και μου αρέσει που οι φίλαθλοι που έχουμε είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο ήθελα να αποτραπούν κάποια πράγματα που δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Την μια ήθελα να πάω με τους παίκτες και να πανηγυρίσω μαζί τους και την άλλη ήθελα να πάω με τους φιλάθλους για να προσέξω μην γίνει τίποτα. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό τους όπως καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαν να προκληθούν όπως τους το είχα πει πριν ξεκινήσει το καράβι”.

Για τα συναισθήματα του στα πλέι – οφ: “Δεν μου αρέσει ούτε να ενθουσιάζομαι, ούτε να απογοητεύομαι. Όπως συνέβη και στο 3-3 με την Δόξα Δράμας γιατί γνωρίζω την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα. Ήμασταν μια γροθιά από την αρχή. Όμως μην κρυβόμαστε, υπήρχε ο ενθουσιασμός στα αποδυτήρια και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να φύγει γιατί οι στιγμές είναι αυτές που μένουν στην ζωή. Πρέπει να το χαρούμε γιατί υπάρχουν σχέδια για την επόμενη μέρα”.

Για την συμπεριφορά των παικτών: “Μαθηματικά δεν είμαστε στην Α’ Εθνική όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα πάρουμε την άνοδο το Σάββατο. Κουρασμένοι είμαστε όμως διαθέτουμε την ποιότητα που χρειάζεται ώστε να πάρουμε την άνοδο. Δείξαμε χαρακτήρα, δύναμη και για αυτόν τον λόγο έλεγα ότι μπορούμε να κερδίσουμε από τις παραλίες. Τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν ψυχή, καρδιά και δύναμη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα δώσαμε όλα και δικαιωθήκαμε. Όταν παλεύουμε έναν χρόνο παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και στο τέλος δικαιωνόμαστε, τότε το πιστεύω ότι ο Θεός είναι μαζί μας”.

Για το πως αισθάνθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Λεβαδειακό: “Αν πω ότι δεν φοβήθηκα, θα έλεγα ψέμματα. Όμως, ακόμα και με υποδεέστερο αντίπαλο να παίζεις, το φοβάσαι. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν οριακό. Οι παίκτες του Λεβαδειακού ήταν πιο δυνατοί από πλευράς φυσικής κατάστασης. Εμείς παίξαμε πιο έξυπνα και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Αν το δούμε το ματς αγωνιστικά και μόνο, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος γιατί υπερείχε από φυσικής κατάστασης. Γιατί όσο και αν ήθελε το μυαλό, το σώμα δεν μπορούσε. Πετύχαμε και το γκολ που μας κράτησε ψυχολογικά και μας έδωσε δύναμη”.

Για την άνοδο του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ βγαίνει δίκαια από όλες τις πλευρές. Κάναμε απίστευτα παιχνίδια όπου πιάσαμε μεγάλα στάνταρ απόδοσης. Σε αρκετά παιχνίδια, ο ΟΦΗ έπαιζε πολύ μεγάλη μπάλα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έφυγαν από την ομάδα όπως οι Μπερτίν, Αγρίτης, Σταυρακάκης, Κιάσσος και είναι άδικο που δεν αναφέρθηκαν μέχρι τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τα μέγιστα παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας. Όπως ο Νίκος Κουνδουράκης και ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Όλοι βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής στην Σούπερ Λιγκ”.

Για την Γ.Σ. της 10ης Αυγούστου: Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με τον κύριο Κουράκη. Η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για να στηρίζει την ομάδα ο κόσμος. Στις 10 Αυγούστου, όλοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους και για εμένα προτεραιότητα αποτελεί η εξυγίανση της ομάδας τον πρώτο χρόνο. Τα χρέη δεν είναι καθόλου τεράστια όπως ακούγεται. Αυτά θα τα πούμε αναλυτικά. Τα χρέη δεν είναι πολλά”.

Για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ: “Ακόμα και στην περίπωση του “φίλου” μας του κυρίου Φαγαδάκη. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αυτό που έγινε ήταν πολύ καλό και όλοι είχαμε πιστέψει ότι κάτι καλό θα συνέβαινε. Τώρα ξέρω τι έχω να συναντήσω και με ποιους ανθρώπους έχω να κάνω. Στην ζωή μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη μας. Το φέρνω σαν παράδειγμα για την περίπτωση των Ρώσσων. Πράγματι συναντήθηκα με έναν εκπρόσωπο τους όμως η συζήτηση ήταν σε “καφενειακό” επίπεδο. Ο ΟΦΗ είναι μαγαζί γωνία και θα το ξαναπώ. Τώρα μπορώ να χρησιμοποιήσω την λέξη επένδυση λόγω της κάθαρσης που επιχειρείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θέλω να το ξαναπώ ότι όποιος ενδιαφέρεται, είμαστε άνοικτοι. Και εγώ ως πρόεδρος δεν βάζω εμπόδια σε κανέναν και είμαι διατεθειμένος να αποχωρήσει. Όποιος θέλει να βοηθήσει, είτε οικονομικά είτε με τα δικά του εφόδια και εγώ δεν θα σταθώ εμπόδιο. Το συζητήσαμε και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι θα αποχωρήσουμε αν χρειαστεί. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα παραμείνω στον ΟΦΗ. Αυτήν την απόφαση θα την πάρω όταν χρειαστεί  και λίγο πριν την Γ.Σ.”

Για την ανάμειξη του με τον ΟΦΗ: “Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στην ζωή μου. Αν έχω κάνει λάθος, αυτό θα με κάνει καλύτερο στην ζωή μου. Οι εμπειρίες που βιώνεις σε κάνουν καλύτερο. Πάντα πίστεψα στην ομάδα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Προχωράω μπροστά και δεν το βάζω κάτω με τίποτα. Όπως και να το κάνεις, όταν ξεκινάς μια προσπάθεια πρέπει να την στηρίζεις και να κοιτάζεις μπροστά”.

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου: “Ο σχεδιασμός κινείται ακόμα και πριν την έναρξη των πλέι – οφ. Εμείς πρέπει να χαράξουμε την πορεία που πιστεύουμε. Είχαμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό με σχέδια της Σούπερ Λιγκ. Είχαμε προγραμματίσει φιλικά, είχαμε κάνει συζητήσεις με ποδοσφαιριστές όμως δεν είχε οριστικοποιηθεί τίποτα ακόμα. Τα πλέι – οφ τελειώνουν την 1η Αυγούστου, ίσως οι παίκτες να ξεκουραστούν και στην συνέχεια η προετοιμασία να ξεκινήσει στις 4 ή στις 6 Αυγούστου ώστε να διαρκέσει η προετοιμασία μέχρι τις 20 του μήνα”.

Για την συνεισφορά του Γιάννη Κουράκη: “Αν το επιθυμεί ο δήμαρχος να βρίσκεται στην ομάδα, θα είναι καλό για το πρεστίζ του ΟΦΗ να βρίσκεται στο πλευρό της ο πρώτος πολίτης του Ηρακλείου. Ούτως ή άλλως, ο κύριος Κουράκης ήταν στο πλευρό του ΟΦΗ και πραγματικά θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο”.

Για τα σενάρια περί προεδρίας της Σούπερ Λιγκ από τον Απόστολο Παπουτσάκη: “Νομίζω ότι είναι πολύ καλή λύση. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, είναι από τον τόπο μας και θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Δεν παίρνω πίσω καμία κουβέντα που είπα για την Σούπερ Λιγκ. Με έχει στενοχωρήσει αφάνταστα η στάση του Εργοτέλη στην Σούπερ Λιγκ, ίσως γιατί εγώ δεν θα ενεργούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποννοούσα τίποτα απολύτως για τον κύριο Ράλλη. Γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα πάνω σε αυτό που κάνει. Όμως, σκεφτείτε ότι εμείς δεν έχουμε κανένα δέσιμο με τα Τρίκαλα και όμως ψηφίσαμε λευκό στο θέμα των πλέι – οφ γιατί σκεφτόμαστε τον αγώνα που έχουν κάνει. Με πείραξε τόσο πολύ η στάση του Εργοτέλη και για αυτό είπα αυτά τα λόγια. Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όλα όσα είπα. Όμως το σταματάω εδώ γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαλότητας. Αν τεθεί θέμα προεδρίας της Σούπερ Λιγκ, εμείς θα τον στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει αρκετά στην πόλη μας”.

Για τις ομάδες που πρέπει να ανέβουν αντί των Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου: Δεν ξέρω γιατί δημιουργείται θέμα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και σαφής. Ο αθλητικός νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι ομάδες που υποβιβάζονται δεν μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία, από την στιγμή μάλιστα που έχει υποβιβαστεί. Η Football League από την αρχή έχει κάνει έναν κοινό αγώνα και εμείς τον στηρίζουμε. Ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας είναι οι επόμενες ομάδες που πρέπει να πάρουν την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ. Αν γίνει κάτι διαφορετικό, θα είναι πραξικόπημα. Το δικαίο είναι να πάρουν την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ. Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός έχουν υποβιβαστεί, δεν μπορούν να παραμείνουν και τις θέσεις τους πρέπει να πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο”.

Για το ματς με τον Διαγόρα: “Καλώ τον κόσμο να έρθει όσο πιο πολύς γίνεται στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook