Οι 4 προτεραιότητες του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η αντίστροφη μέτρηση για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς έχει ξεκινήσει και το Gentikoule αναλύει τις 4 προτεραιότητες που θα μπουν στον ΟΦΗ του 2015 μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης του προπονητή.

Σε αυτήν την πεντάδα δεν πρόκειται να τοποθετήσω το θέμα του προπονητή μιας και αυτό αποτελεί μια ειδική κατηγορία από μόνο του. Η εύρεση του νέου προπονητή είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον ΟΦΗ και το οποίο πρόκειται να τον απασχολήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Μετά το ταξίδι του Πουλινάκη στην Πορτογαλία θα σημειωθούν οι όποιες εξελίξεις υπάρχουν καθώς και θα μετράμε αντίστροφα για την εύρεση του νέου προπονητή του ΟΦΗ.

Οι προτεραιότητες που μπαίνουν στον ΟΦΗ είναι 4 θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του σχεδιασμού που περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

1. Προετοιμασία

Το περσινό καλοκαίρι ο ΟΦΗ πήγε στην Ολλανδία περνώντας τα σύνορα της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2008. Ήταν τέτοιο το deal και παράλληλα η προοπτική της παρουσίας του ΟΦΗ στο εξωτερικό – έστω και για λόγους πρεστίζ – που βρέθηκε στην Ολλανδία δίνοντας 4 φιλικά παιχνίδια. Πάντα υπάρχουν οι επιλογές από την Ελλάδα (Καρπενήσι, Νάουσα) ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την εύρεση του προπονητή για το που θα μεταβεί ο ΟΦΗ ώστε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

2. Το ποδοσφαιρικό πλάνο

Ο ΟΦΗ πέρυσι ξεκίνησε την χρονιά με τον Παύλο Δερμιτζάκη να επιλέγει το 4-2-3-1 και με βάση αυτήν την διάταξη επιλέχθηκαν τα… «υλικά» για την συνέχεια του καλοκαιριού. Η έλευση του νέου προπονητή και ανάλογα με το τι εκείνος θέλει να παίζει ο ΟΦΗ, είναι κάτι που θα ξεδιαλύνει και το τοπίο σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Το πώς θα δημιουργηθεί το νέο σύνολο με βάση τις απαιτήσεις του προπονητή και το ποια είναι η αγωνιστική του φιλοσοφία. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει το χτίσιμο της επόμενης περιόδου.

3. Οι υπάρχοντες και οι δανεικοί.

Ο ΟΦΗ είναι σε θέση να καμαρώνει ότι οι ενέργειες των τελευταίων χρόνων του δημιούργησαν ένα ρόστερ +20 ποδοσφαιριστών. Μετά τις ανανεώσεις των προηγούμενων μηνών, την παραμονή του Μακρή και τα 3 ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν (Ζε, Ντουντού, Φερνάντεζ) βλέπουμε πως ο ΟΦΗ θα κινηθεί επιλεκτικά και για παίκτες που θα μπουν στην 11αδα ή θα αποτελέσουν στοιχήματα για το μέλλον. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και παίκτες που αγωνίστηκαν δανεικοί (π.χ. Βιτώρος, Καπουράνης) που θα κριθούν από το νέο προπονητή.

4. Οι μεταγραφές

Αφού θα γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε στον ΟΦΗ θα προχωρήσουν στον σχεδιασμό ανάλογα με τα «θέλω» του νέου προπονητή. Δηλαδή, πόσοι παίκτες θέλει να έχει ρόστερ, σε ποιες θέσεις θα δώσει εκείνος βαρύτητα – με βάση πάντα την δική του αγωνιστική φιλοσοφία. Βέβαια είναι δεδομένο ότι υπάρχουν θέσεις όπου ο ΟΦΗ θα χρειαστεί σίγουρα προσθήκες όπως αυτή του επιθετικού ή του τερματοφύλακα (αν δεν παραμείνει ο Φερνάντεζ).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook