“Σφιχτό” ρόστερ και δεν είναι δογματικός

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα πρώτα στοιχεία από την Ιταλία – με ένα καλό ψάξιμο βρίσκεις τα πάντα – δείχνουν πως ο Γκατούζο θέλει ένα «σφιχτό» ρόστερ 24 – 25 παικτών ενώ δεν είναι δογματικός στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζουν οι ομάδες του.

Ξεκινώντας από τα «θέλω» του Τζενάρο Γκατούζο, ο Ιταλός τεχνικός έδειξε πως δεν είναι θιασώτης των πολλών παικτών και του μεγάλου ρόστερ. Επιθυμεί να δουλεύει με λίγους αλλά καλούς. Επιθυμία του 36χρονου Ιταλού είναι να δουλεύει με ένα μικρό ρόστερ της τάξης των 24 – 25 παικτών προκειμένου να τους κρατάει όλους στην «πρίζα». Θέλει ένα μικρό ρόστερ από παίκτες που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν όλοι και ανά πάσα στιγμή. Και αυτό είναι κάτι που θα το δούμε και στον ΟΦΗ αφού δεν… πρόκειται να αλλάξει συνήθειες.

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, ο Γκατούζο δεν είναι ο άνθρωπος που έχει εμμονές με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του. Δεν είναι καθηλωμένος και αρτηριοσκληρωτικός – σε ότι έχει να κάνει με τα συστήματα που συνηθίζει να ακολουθεί. Και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε στην Παλέρμο. Θέλει να προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο και τις καταστάσεις που δημιουργούνται σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και για αυτό δεν στηρίζεται σε ένα σύστημα μόνο αλλά αρέσκεται να αλλάζει την τακτική του – όταν εκείνος επιλέγει ότι είναι το σωστό… τάιμινγκ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook