Κόστα Ρίκα = ΟΦΗ (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αν υπάρχει ένας σύλλογος από την Ελλάδα που έχει ταυτιστεί με την Κόστα Ρίκα, αυτός είναι ο ΟΦΗ. Πέντε Κοσταρικανοί φόρεσαν τα “ασπρόμαυρα” με τους τέσσερις από αυτούς να έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ΟΦΗ. Το Gentikoule γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται με ήχο και εικόνα.

Πέντε Κοσταρικανοί φόρεσαν την φανέλα του ΟΦΗ. Ρόναλντ Γκόμεζ, Γουίλσον Μουνιόζ, Αλόνσο Σολίς, Μαουρίτσιο Σολίς και Στίβεν Μπραΐς ήταν εκείνοι που ήρθαν στο Ηράκλειο με τους τέσσερις πρώτους να αφήνουν μόνο θετικές εντυπώσεις στον κόσμο του ΟΦΗ. Ο τελευταίος (Μπραΐς) ήρθε στον ΟΦΗ τον Γενάρη του 2006 και μετά από λίγους μήνες αποχώρησε χωρίς να έχει προσφέρει καθόλου.

Το Gentikoule σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των 5 Κοσταρικανών

Ρόναλντ Γκόμεζ (1999 – 2002)

C

Ο Ρόναλντ Γκόμεζ ήταν εκείνος που άνοιξε τον δίαυλο επικοινωνίας του ΟΦΗ με την Κόστα Ρίκα όταν ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1999. Στο Ηράκλειο έμεινε 3,5 χρόνια και αποχώρησε έχοντας πετύχει 52 γκολ σε 115 παιχνίδια με την φανέλα του ΟΦΗ. Ένας εκ των καλύτερων επιθετικών της ιστορίας του ΟΦΗ, ο Ρόναλντ Γκόμεζ πέτυχε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γκολ που έχουν δει οι φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Αλόνσο Σολίς (1999 – 2001)

42757

Ο Αλόνσο Σολίς ήρθε στο Ηράκλειο σε ηλικία 21 χρονών και παρέμεινε στο Ηράκλειο για μια διετία. Πληθωρικό ταλέντο με εξαιρετική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ο Αλόνσο Σολίς αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια πετυχαίνοντας 5 γκολ. Παρά το γεγονός ότι είχε όλο μπροστά του όλο το μέλλον του, ο Αλόνσο Σολίς έφυγε από το Ηράκλειο επιστρέφοντας στην Κόστα Ρίκα όπου αγωνίστηκε για μια 10ετία πραγματοποιώντας σπουδαία καριέρα.

Γουίλσον Μουνιόζ (2000 – 2002)

C

Ο ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Κόστα Ρίκα και ο Μουνιόζ έπιανε Κρήτη το καλοκαίρι του 2000. Ο ΟΦΗ βρισκόταν σε μια άλλη φάση, μετά την 15ετια του Γκέραρντ, και ο Γούιλσον Μουνιόζ είχε μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία με την φανέλα της ομάδας. Κεντρικός μέσος που είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί και στα πλάγια, ο Μουνιόζ ήταν βασικό στέλεχος του ΟΦΗ μετρώντας 65 συμμετοχές και 7 γκολ.

Μαουρίτσιο Σολίς (2002 – 2004)

220281

Ένας εκ των πιο δυναμικών μέσων που έχουν φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ, ήταν και ο Μαουρίτσιο Σολίς. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην καριέρα του, ο Κοσταρικανός αμυντικός μέσος φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2002 αποτελώντας επιλογή του Ζντένεκ Σκάζνι. Την δεύτερη χρονιά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος ωστόσο η ευχέρεια του στο σκοράρισμα του έδωσε την σαιζόν 2001 – 2002 μια από τις πρώτες θέσεις στην λίστα των σκόρερ. Συνολικά, ο Σολίς πέτυχε 6 γκολ σε 47 παιχνίδια.

Στίβεν Μπραΐς (2005 – 2006)

Ο τελευταίος Κοσταρικανός που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ είναι και εκείνος που πέρασε απαρατήρητος. Ήρθε στον ΟΦΗ τον Ιανουάριο του 2006 στην περίφημη “καραβιά” των ξένων που έφτασαν Ηράκλειο. Η παρουσία του στην Κρήτη ήταν εντελώς βραχύβια και σύντομη καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 3 παιχνίδια με συνολικό χρόνο συμμετοχής 63 λεπτά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook