Άλλα κόλπα από τον “Αναστό” στην προετοιμασία του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Βιντεοσκόπηση της προπόνησης, καταμέτρηση των επιδόσεων με φωτοκύτταρα και άλλα πολλά “κόλπα” είναι οι καινοτομίες της φετινής προετοιμασίας του ΟΦΗ. Ο Νίκος Αναστόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Μουρτζιάπης, Μανώλης Πλουμάκης έχουν ρίξει το βάρος στην, όσο το δυνατόν, καλύτερη προετοιμασία του ΟΦΗ προκειμένου η ομάδα να είναι πανέτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και παράλληλα οι παίκτες να ξεπεράσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο καλοκαίρι.

Ο “Αναστό”, λάτρης της λεπτομέρειας έχει εισάγει νέα ήθη και έθιμα στην προετοιμασία του ΟΦΗ προκειμένου η ομάδα να εμφανιστεί χωρίς ατέλειες σε ότι έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση αλλά και όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να παρουσιάσουν οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο. Για αυτόν τον λόγο, φέτος έχει προχωρήσει σε κάποιες καινοτομίες που αφορούν τον τρόπο προπόνησης της ομάδας.

Αρχικά, ο “Αναστό” επιθυμεί να βιντεοσκοπούνται οι προπονήσεις προκειμένου στην συνέχεια να παρακολουθούν όλοι μαζί τα λάθη αλλά και τους τομείς που χρειάζεται να βελτιωθούν. Για αυτόν τον λόγο, έχει τοποθετηθεί κάμερα που “τραβάει” όλη την προπόνηση ενώ μια άλλη καινοτομία είναι η παρουσία υπολογιστή και φωτοκύτταρων προκειμένου να υπάρχει λεπτομερής καταγραφή όλων των στοιχείων που αφορούν τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών.

Στην σημερινή, πρωινή, προπόνηση ο Θανάσης Μουρτζιάπης έχοντας τοποθετήσει έναν υπολογιστή αλλά και δύο φωτοκύτταρα μπόρεσε να καταγράψει όλες τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών σε σπριντ 10 και 30 μετρών. Έτσι, όταν θα επαναληφθεί αυτή η διαδικασία λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Νίκος Αναστόπουλος θα είναι σε θέση να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του.

Οι ίδιοι  οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να το ευχαριστιούνται ιδιαίτερα αφού δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους… μετέτρεψαν τα σπριντ σε προσωπικές “κόντρες” για το ποιος θα είναι εκείνος που θα τερματίσει στην πρώτη θέση.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook