Συνεχίζει με 4-3-3 ο ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για πρώτη φορά στο Καρπενήσι, ο Νίκος Αναστόπουλος φανέρωσε τα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο δείχνοντας ότι θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά με 4-3-3.

Ο 53χρονος τεχνικός “χώρισε” την σημερινή προπόνηση σε ασκήσεις που αφορούσαν το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι φανερώνοντας τις προθέσεις του σε ότι έχει να κάνει με την διάταξη του φετινού ΟΦΗ.

Ο Αναστόπουλος λοιπόν θα πορευτεί ξανά με το 4-3-3 μόνο που στο μυαλό του έχει έναν πολύ πιο γρήγορο και επιθετικό ΟΦΗ που θα έχει την ικανότητα να “πατάει” περιοχή αρκετές φορές αλλά και να αμύνεται με τάξη και σωστά.

Άλλωστε, το είδαμε αυτό και στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος όπου ο Αναστόπουλος έχοντας την ικανότητα να δημιουργήσει τον δικό του ΟΦΗ φρόντισε να προσφέρει θέαμα σε αρκετά παιχνίδια αλλά και παράλληλα να έχει μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Στοιχεία που φανερώθηκαν, εν μέρει, στην προπόνηση της Πέμπτης με τον “Αναστό” να ζητάει από τους παίκτες του σε ότι έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι να…

– “Θέλω πάντα να καλύπτετε ο ένας τον άλλον. Να μην αφήνετε ποτέ κενούς χώρους”.
– “Κρατάμε πάντα τις θέσεις μας. Θέλω όταν επιτίθεται ο αντίπαλος, να έχετε τις θέσεις ώστε να μην υπάρχει τρόπος ανάπτυξης του”.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Αναστόπουλος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και αρκετές φορές θα δούμε τον ακραίο μπακ του ΟΦΗ να πηγαίνει στο κέντρο ώστε να καλύπτει τους κεντρικούς μέσους.

Στην επίθεση πάλι, ο Αναστόπουλος όντας πάλι απαιτητικός ζητούσε από τους παίκτες του να “πατάνε” περιοχή και παράλληλα να αναπτύσσονται από τα άκρα. “Θέλω να ανοίγουμε τους αντιπάλους” έλεγε και ξαναέλεγε ο τεχνικός του ΟΦΗ που συμπλήρωνε σχετικά με την παραπάνω αναφορά μας “θέλω πάντα να βλέπω μπροστά 4 παίκτες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook