Οι βάσεις για το 4-2-3-1 και οι 2 «βασικές 11αδες»!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει από το Γκάρντενερ ο Παύλος Σιδερίδης. Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησαν να μπαίνουν οι βάσεις για το νέο ΟΦΗ με τον Παύλο Δερμιτζάκη να δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το πρώτο δίτερμα επί ολλανδικού εδάφους έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο αθλητικό κέντρο του Γκάρντενερ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός ξεκίνησε να βάζει τις βάσεις για το νέο ΟΦΗ και πλέον αναμένουμε να δούμε και τα σχέδια του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός είναι θιασώτης του 4-2-3-1 και έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι αυτό θα είναι το σύστημα με το οποίο ο ΟΦΗ θα παρατάσσεται τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Έτσι και τώρα στην Ολλανδία, ο Παύλος Δερμιτζάκης ρίχνει όλο το βάρος στο μοντάρισμα της ομάδας πάνω σε αυτήν την διάταξη. Ωστόσο, ο φετινός ΟΦΗ έχει πληθώρα επιλογών όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο διπλό.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση με το ρόστερ που έχει στην διάθεση του μιας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι υπάρχουν 18 – 19 ποδοσφαιριστές που μπορούν να χριστούν βασικοί ανά πάσα στιγμή.

Και αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι μπορούμε να περιμένουμε για το φιλικό με την Φένλο αφού και οι 2 11αδες έχουν πιθανότητες να είναι βασικές το απόγευμα του Σαββάτου.

Σωστές μεταβιβάσεις και ορθή ανάπτυξη

Οι εντολές του Δερμιτζάκη ήταν να αναπτύσσεται σωστά ο ΟΦΗ με σίγουρες πάσες και να υπάρχει μια ορθή ανάπτυξη. Δεν ήθελε να μεταφέρεται το παιχνίδι του ΟΦΗ από την άμυνα στην επίθεση με βαθιές μπαλιές και μάλιστα το ζητούσε συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο ρόλος – έκπληξη του Μακρή

Χθες, πάντως έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε τον Γιώργο Μακρή σε ρόλο «ελεύθερου χαφ» τοποθετώντας τον πίσω από τον Θανάση Παπάζογλου που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στην ίδια ομάδα – και πάντα σε διάταξη 4-2-3-1 – αγωνίστηκε ο Σήφης Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Στάθης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μονιάκης στο αριστερό με τους Ζβασίγια – Δαμιανάκη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Βερόν, Ικένγκ που ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Λαμπρόπουλο να παίζει στον άξονα – τους Όγιος, Ροβίθη στα άκρα και τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Στην άλλη ομάδα ήταν τερματοφύλακας ο Μιχάλης Αγριμάκης με τους ΜπούρμποΜιλιάζες να παίζουν άκρα της επίθεσης και τους Κουρδάκη – Τριποτσέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Μπανούσης και Κάλαϊτζιτς αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι με τον Μακρή να παίζει μπροστά τους και τους Κουτσιανικούλη, Φραγκουλάκη, Κανούλα να αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook