Βελτιωμένος σε μεγάλο βαθμό ο ΟΦΗ – χάνει Μονιάκη;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ακόμα πιο βελτιωμένος εμφανίστηκε ο ΟΦΗ κόντρα στην πανέτοιμη Σερκλ Μπριζ και έδειξε με την παρουσία του ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Καλή ανασταλτική λειτουργία, ανεβαίνει δημιουργικά και επιθετικά.

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΟΦΗ κόντρα στους Βέλγους που έβλεπαν το παιχνίδι σαν πρόβα τζενεράλε μιας και την επόμενη Κυριακή μπαίνουν στην κούρσα του βελγικού πρωταθλήματος. Το πρώτο γκολ της χρονιάς πέτυχε ο Θοδωρής Τριποτσέρης στο 31′ με κοντινό πλασέ μετά την κεφαλιά – πάσα του Παπάζογλου.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο ΟΦΗ παρουσίασε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία με αποτέλεσμα ο Ντάνι Φερνάντες να δεχτεί ελάχιστη πίεση κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος που αγωνίστηκε. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του ΟΦΗ – για τα δεδομένα της εποχής – ήταν εξαιρετική μιας και αρχίζει να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει ο Παύλος Δερμιτζάκης. Δηλαδή πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έμφαση στην ορθή ανάπτυξη της ομάδας τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια όπου Κουτσιανικούλης και Όγιος (κυρίως ο πρώτος) είχαν πολύ καλή παρουσία.

Ο Κάρλος Μιλιάζες αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και κατά συνέπεια σε συνδυασμό με την πιθανή τιμωρία του Μονιάκη, δημιουργείται ένα πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πως ξεκίνησε
Ο Παύλος Δερμιτζάκης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στα δύο φιλικά με Φένλο και Σερκλ Μπριζ. Έτσι, αυτοί που ξεκίνησαν βασικοί στο φιλικό με τους Ολλανδούς μπήκαν στο ματς στο 65′ και αυτοί που τους αντικατέστησαν ήταν στο αρχικό σχήμα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Ο Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Μιλιάζες με τους Τριποτσέρη-Κουρδάκη στο κέντρο της άμυνας. Οι Βερόν, Μακρής αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, μπροστά τους ελεύθερος ο Φραγκουλάκης – στα άκρα οι Όγιος-Κουτσιανικούλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.

Μια 11αδα που περισσότερο… θυμίζει πρόβα πρωταθλήματος και σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε πολύ καλή παρουσία. Καθαρό μυαλό όσο είχε ο ΟΦΗ την κατοχή της μπάλας και προσπάθεια να αναπτυχθεί με ορθό τρόπο ενώ την ίδια ώρα – ανασταλτικά – έκλεινε καλά τους χώρους με αποτέλεσμα να μην δέχεται πίεση η αμυντική τετράδα. Και αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από την εικόνα του ΟΦΗ στα δύο πρώτα φιλικά καθώς η ομάδα δείχνει “σφιχτή” στην άμυνα και δεν επιτρέπει να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις.

Πως συνέχισε το παιχνίδι
Μετά το 65ο λεπτό, ο Παύλος Δερμιτζάκης άλλαξε ολόκληρη την 11αδα περνώντας στο παιχνίδι τους παίκτες (συν τον Μπανούση) που ξεκίνησαν βασικοί κόντρα στην Φένλο. Με 4-2-3-1 τελειώνει το ματς ο ΟΦΗ. Ο Δασκαλάκης κάτω από τα δοκάρια και την αμυντική τετράδα αποτελούν οι Στάθης, Μονιάκης, Ζβασίγια, Δαμιανάκης.

Μπανούσης και Κάλαϊτζιτς αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Ικένγκ να παίζει μπροστά τους και τους Ροβύθη-Λαμπρόπουλο-Κανούλα στην επίθεση.

Δείτε πως εξελίχθηκε LIVE το φιλικό παιχνίδι του ΟΦΗ με την Σερκλ Μπριζ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook