Συνέντευξη του Γιάννη Ταουσιάνη στο Gentikoule (vds)

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με την φράση “ο ΟΦΗ είναι η κορυφή της πυραμίδας στην Κρήτη”, ο Γιάννης Ταουσιάνης δίνει το σύνθημα για τη νέα χρονιά, αναλύει την φιλοσοφία του Παύλου Δερμιτζάκη αλλά και τους στόχους του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Ταουσιάνη

Σαν Κρητικός, θα ήθελα να μου πείτε πως βιώνετε το γεγονός ότι αποτελείται μέλος του ΟΦΗ…

Καταρχήν από την μέρα που ήρθα αισθάνομαι χαρούμενος που μέσω της συνεργασίας μου με τον Παύλο Δεμιτζάκη θα υπηρετήσω τον ΟΦΗ. Ζώντας και μεγαλώνοντας στην πόλη του Ηρακλείου γνωρίζω πολύ καλά το ειδικό βάρος, την ιστορία και την δυναμική που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζω ποιο είναι το εύρος αυτής της ομάδας έχω μεγαλώσει σε αυτό τον τόπο και όλοι ξέρουμε πως ο ΟΦΗ είναι η κορυφή της πυραμίδας στην Κρήτη και σίγουρα να αποτελείς μέλος αυτής της ομάδας είναι τιμητικό. Όταν μεγαλώνεις στην πόλη του Ηρακλείου και ζώντας την διαδρομή και τις επιτυχίες αυτής της ομάδας σίγουρα αισθάνεσαι τιμητικά που βρίσκεσαι στο τιμ αυτής της ομάδος. 

Θα ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για την συνεργασία σας με τον Παύλο Δερμιτζάκη…

Η απόλυτη συνεργασία. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Η συνεργασία αυτή έχει περάσει όλα τα επίπεδα φιλίας και επαγγελματισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί του και είναι κάτι που με γεμίζει πολύ. 

Τι λέει για Φραγκουλάκη, Περογαμβράκη

Στον ΟΦΗ θα βρείτε και ένα δικό σας παιδί τον Αλέξη Περογαμβράκη που κατά την παρουσία σας στην τεχνική ηγεσία του Ρούβα αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ. Πως βλέπετε την εξέλιξη του; 

Με τον Περογαμβράκη συνεργαστήκαμε μαζί 6 μήνες στον Ρούβα και έδειξε βάση στοιχείων ότι δικαιούταν την ευκαιρία να βρεθεί στην Σουπερ Λιγκ και ειδικότερα στον ΟΦΗ. Χαίρομαι που είχε μία θετική χρονιά και εύχομαι να έχει την υγεία του και μέσα από σκληρή δουλειά να έχει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια.

Eκτός από τον Αλέξη που τον είχατε σαν παίκτη έχετε συνυπάρξει στο παρελθόν και με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη…

Έτυχε να υπάρξω συμπαίκτης μαζί του στον ΠΟΑ όταν ο Μιχάλης ήταν 18 χρονών. Από τότε διακρίθηκε το ταλέντο του και δεν είναι τυχαία η μετέπειτα πορεία του. Τον συναντώ μετά από πολλά χρόνια και νομίζω πως είναι πιο ώριμος από ποτέ που είναι και λογικό με τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει.

Σε τι επίπεδο θεωρείτε πως βρίσκεται η προετοιμασία του ΟΦΗ εν όψει της νέας χρονιάς;

Δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Και γενικά με την λειτουργία των ποδοσφαιριστών που κάνουν τόσο στις προπονήσεις όσο και στο καθημερινό πρόγραμμα που έχουμε θέσει από την πρώτη μέρα. Αν λάβουμε υπόψιν και τα δυο φιλικά που δόθηκαν το Σαβ/κο,  τηρουμένων τον αναλογιών και των συνθηκών (δηλαδή στο στάδιο προετοιμασίας που βρισκόμαστε και την ετοιμότητα του αντιπάλου) είχαμε μια θετική εικόνα, πολύ πειθαρχημένη και δεδομένης της εξέλιξης που μπορεί να υπάρχει, σίγουρα αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά ακόμα και αυτό που πρέπει να κάνουμε στιο πρώτο πράγμα είναι συγκέντρωση δουλειά και έργα.

“Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ΟΦΗ για την κοινωνία του Ηρακλείου”

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος; 

Ο στόχος έχει οριοθετηθεί από την διοίκηση και είναι τι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Πέρσι η ομάδα έφτασε να αγκομαχεί ως την τελευταία αγωνιστική, φέτος θέλουμε μέσα από την δουλειά μας να δημιουργήσουμε εκείνο το σύνολο το οποίο μέσα από το ποδόσφαιρο θα ευχαριστήσει πρώτα εμάς, τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, την διοίκηση και μετά τον κόσμο, να φέρει τα αποτελέσματα εκείνα που θα υλοποιήσουν το στόχο μας που είναι η γρήγορη παραμονή και θα δώσουν χαρά και σε εμάς και στον κόσμο που ξέρουμε τι σημαίνει για αυτόν η ομάδα. Ολα αυτά μεσα από δουλειά και βήμα βήμα. Δεν χτίζεις τον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας αν δεν χτίσεις τον πρώτο.

Σε τι σημείο θεωρείτε πως βρίσκεται ο ΟΦΗ;

Υπάρχει βελτίωση και σίγουρα υπάρχουν και άλλα περιθώρια γιατί βρίσκεται στο μισό της προετοιμασίας και έχει καινούργιους παίκτες. Γι’ αυτό ήρθαμε άλλωστε και σε αυτό το προπονητικό κέντρο, για να περάσουμε πράγματα στα παιδιά και να δέσουμε σαν ομάδα. 

“Βήμα – βήμα χτίζεις κάτι”

Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια είδε μια ομάδα που βασιζόταν κυρίως στις αμυντικές της δυνατότητες. Φέτος από την εικόνα που βλέπουμε στις προπονήσεις αλλά και στα δύο φιλικά που έχει δώσει η ομάδα ο ΟΦΗ γίνεται πιο επιθετικός αλλά και δημιουργικός. Ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας και μέχρι που θεωρείτε πως μπορεί να φτάσει; 

Είπαμε και πριν πως βήμα – βήμα χτίζεις κάτι. Σίγουρα φέτος έχει φτιαχτεί ένα ρόστερ που μας δίνει τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο, που μέσα από το ποδόσφαιρο που θέλουμε να μας ευχαριστήσει και μέσα από αυτή την διαδικασία να κοιτάξουμε την γρήγορη παραμονή που είναι  και ο βασικός μας στόχος. Τώρα αν αυτή η διαδικασία στην εξέλιξη του πρωταθλήματος μας δώσει τις δυνατότητες για να κυνηγήσουμε και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη κατάταξη, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό που πρωταρχικά μας απασχολεί είναι σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε δυνατοί, να κερδίζουμε και να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. 

“Θετικό που στα 2 φιλικά είχαμε εμείς τον δημιουργικό ρόλο του παιχνιδιού”

Ο κόσμος της ομάδας περιμένει πολλά και ποιότητα από τις νέες μεταγραφές της ομάδας και έναν πιο επιθετικό ΟΦΗ. Είναι έτσι τα πράγματα;

Δεν είναι μόνο οι καινούργιοι αλλά και οι ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που δίνουν μια ποσότητα στην ποιότητα. Το γεγονός αυτό δίνει την δυνατότητα στον φετινό ΟΦΗ να έχει ένα δημιουργικό ρόλο στο παιχνίδι αλλά αυτό που είναι πολύ σπουδαίο και ο Παύλος Δερμιτζάκης ζητάει συνέχεια να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των φάσεων. Οι φάσεις στο ποδόσφαιρο είναι η επίθεση, η άμυνα και η μετάβαση. Σαφώς λόγω της ποιότητας που υπάρχει και φέτος θέλουμε να έχουμε ένα δημιουργικό ρόλο, να μπορούμε να φτάνουμε οργανωμένα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να έχουμε την ισορροπία και την λύση στις πιθανές περιπτώσεις που θα βρεθούμε σε κατάσταση άμυνας. Είναι θετικό πως στα δύο φιλικά που δώσαμε σε μεγάλα διαστήματα είχαμε εμείς τον δημιουργικό ρόλο του παιχνιδιού και δεν βρεθήκαμε σε καμία περίπτωση και στα δύο παιχνίδια να δεχθούμε αντεπίθεση. 

Για την επιθετική φιλοσοφία που δείχνει ο Παύλος Δερμιτζάκης…

Καταρχήν ο Παύλος Δερμιτζάκης δίνει πολύ έμφαση στην ισορροπία που υπάρχει μεταξύ των φάσεων. Σίγουρα το δημιουργικό κομμάτι είναι αυτό που ευχαριστεί τους πάντες όταν αυτό βέβαια φέρνει και τα αποτελέσματα και σίγουρα η φάση της επίθεσης και της δημιουργίας είναι πιο δύσκολη. Η ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και να περιμένουμε αποτελέσματα αλλά πάντα έχοντας την ισορροπία μας. Πάντα να είμαστε έτοιμοι και στην άμυνα.

Για την επιλογή της προετοιμασίας στο Γκάρντενερ…

Νομίζω ήταν η ιδανικότερη επιλογή που έκανε η διοίκηση, σου παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψεις όλους τους προπονητικούς στόχους που θέλεις σε αυτή την φάση της προετοιμασίας και εκτός των παροχών που σου δίνουν τα προπονητήρια, όλος ο περιβάλλων χώρος προσφέρει ευεξία και διάυγεια.9σωματική, πενυματική, ψυχική) ώστε οι ποδοσφαιριστές να έχουν όσο το δυνατόν συνέχεια γεμάτες τις μπαταρίες τους. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook