Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο «Γεντί Κουλέ» μετά από 5 χρόνια (fotos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 ο ΟΦΗ επιστρέφει στο σπίτι του και το “Γεντί Κουλέ” τον υποδέχεται έπειτα από παρουσία 5 χρόνων στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό από το πρωί της Κυριακής. Θυμάμαι, παιδιά, νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Ηρακλείου με φανέλες του ΟΦΗ έτοιμοι να πάνε στο σπίτι της ομάδας. Να επιστρέψουν εκεί που είχαν περάσει εκατοντάδες χιλιάδες Ηρακλειώτες υποστηρίζοντας τον Πρίγκηπα της Κρήτης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2009, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα για την 2η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και το «Γεντί Κουλέ» ανοίγει ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τον μόνιμο κάτοικο του. Λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα, 7.500 χιλιάδες φίλαθλοι κάνουν «κόκκινο» τον ουρανό του Ηρακλείου και ο ναός φοράει ξανά τα γιορτινά του.

Το «Γεντί Κουλέ» παίρνει ξανά ζωή έπειτα από πέντε χρόνια που φιλοξενούσε τα τμήματα της ακαδημίας του ΟΦΗ αλλά και… διάφορες Γ.Σ. που εξελίσσονταν σε παρωδία για το όνομα του συλλόγου.

Το τελικό αποτέλεσμα (1-0) με το γκολ του Αλεξάντερ Πέσιτς αλλά και η… ανόητη είσοδο ενός οπαδού που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο ο ΟΦΗ, είναι δύο στοιχεία από εκείνη την ημέρα που σχεδόν κανένας δεν το θυμάται.

Όλοι θα θυμούνται την επιστροφή του ΟΦΗ στο σπίτι του και το μόνιμο καταφύγιο του, το «Γεντί Κουλέ» με την ευχή ότι δεν πρόκειται να το αφήσει πότε ξανά παρά μόνο όταν βρεθεί νέο, σύγχρονο και μεγαλύτερο σπίτι…

[nggallery id=72]

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook