Σαν Σήμερα: 1-1 με την ΑΕΚ το ’92 αντί για 5-0! (vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 11 Οκτωβρίου 1992 ο ΟΦΗ κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην δεκαετία του ’90 και απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ, την “πατάει” όμως αντί για 5-0 το παιχνίδι λήγει ισόπαλο 1-1.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1992 και στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου (1992 – 1993) θα κατακτούσε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο πρωτάθλημα. Ωστόσο απέναντι στον ΟΦΗ όχι μόνο τα βρήκε σκούρα καθώς οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ έκαναν ένα φανταστικό παιχνίδι όμως η τύχη και ο Αντώνης Μήνου την έσωσαν από σίγουρο διασυρμό.

Το… κοντέρ σε εκείνο το παιχνίδι έγραψε 10.993 εισιτήρια που αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις φιλάθλων στο “Γεντί Κουλέ” με τον κόσμο του ΟΦΗ να δίνει πύρινη ώθηση στους παίκτες για να πετύχουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Άλλωστε και ο ΟΦΗ στο τέλος εκείνης της χρονιάς θα κατακτούσε ένα από τα δύο εισιτήρια για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στο παιχνίδι της 11ης Οκτωβρίου, ο ΟΦΗ μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το ξεκίνημα του αρχίζει να “σφυροκοπάει” την ΑΕΚ μόνο που ο Αντώνης Μήνου ήταν απροσπέλαστος. Τελικά, η Ένωση καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα με γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή και δείχνει να κρατάει το πολύτιμο τρίποντο όμως στο 90′ ο Νίκος Μαχλάς ισοφαρίζει διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Όμως, το τελικό σφύριγμα του Δερμετζόγλου βρίσκει τους παίκτες του ΟΦΗ να είναι απαρηγόρητοι αφού ένα παιχνίδι που μπορούσε να εξελιχθεί σε θρίαμβο “σώθηκε” την τελευταία στιγμή με το γκολ του νυν προέδρου της ομάδας.

ΟΦΗ: Παυλόπουλος, Γεωργαμλής, Γκουλής, Μουστακίδης, Πατεμτζής, Ντελγκάδο, Νιόπλιας, Μαρινάκης (53’Τσιφούτης), Μαχλάς, Τζουγκάνοβιτς (76’Σαμαράς).

ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαβέφσκι, Παπαϊωάννου, Σλίσκοβιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Αλεξανδρής, Δημητριάδης (61’Πατίκας), Μητρόπουλος (71’Σταμάτης).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook